Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 nov 2015 - Anul XX, nr. 263 (6075)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La Suceava

„Vocea străzii” a rămas fără glas

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Seria de proteste în stradă, pornite săptămâna trecută şi la Suceava, după modelul celor din ţară, s-a încheiat aseară, când era programat primul protest din această săptămână.

Manifestarea, care se dorea a fi una de amploare, la care se estima prezenţa a minim 500 de oameni, s-a dovedit a fi o replică palidă a celor de săptămâna trecută, pe scările Primăriei Suceava adunându-se abia o mână de oameni.

Aşa se face că, la protestul autorizat de municipalitate, cât şi de formele de ordine, numărul jandarmilor şi poliţiştilor care erau prezenţi într-o laterală a sediului Primăriei, veghind de la distanţă desfăşurarea manifestării publice, era mai mare decât numărul protestatarilor.

O „pată de culoare” care a încercat să anime atmosfera, doar-doar se adună mai mulţi protestatari, s-au dovedit câţiva reprezentanţi ai galeriilor meciurilor de pe Areni, care au scandat câteva lozinci, care mai mult aveau legătură cu fotbalul decât cu protestele antisistem. Dar şi aceştia s-au potolit rapid, iar după numai 10 minute au decis să plece la o bere, undeva, ceea ce i-au îndemnat şi pe jandarmi, spunând că nu are rost să îşi mai strice vocea degeaba pe acolo.

La fel ca protestele din ţară, la care numărul participanţilor a scăzut simţitor de la o zi la alta, cele de la Suceava par să fi ajuns la final.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Vocea străzii” a rămas fără glas.
 Vizualizări articol: 2977 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
„Vocea străzii” a rămas fără glas5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Revolutia rapida trimis de
(11 nov 2015, 14:25:28
Revolutia tinerilor a fost foarte rapida si eficienta in prima faza.In sensul ca au reusit intr-o zi ceea ce nu s-a reusit intr-un an de zile de clasa politica.Adica Ponta a demisionat.De asemenea colateral au demisionat Oprea si Piedone.Apoi a aparut o lista cu o multime de revendicari care daca ar fi rezolvate ar desfiinta coruptia,ar reforma clasa politica din temeli si ar plasa tara noastra pe firmamentul tarilor puternice si democratice din UE.S-a numit un prim ministru tehnocrat care a promis ca va face un guvern la fel de tehnocrat(vom vedea cat de tehnocrat va fi)Faptul ca avem prim ministru tehnocrat reprezinta in mod cert falimentul clasei politice.Actuala clasa politica s-a decredibilizat total.A demonstrat de 26 de ani ca este corupta,rau intentionata si nu are nici o legatura cu aspiratiile poporului.
Dar nici nu cred ca pana la alegerile din 2016 va aparea alta clasa politica.Nici nu cred ca se vor rezolva revendicarile de pe lista pietii.Si nici nu cred ca in Piata universitatii a fost o revolutie.A fost o miscare care a ars 5 zile si s-a stins.
2.   Parlamentul rusinea natiunii trimis de
(11 nov 2015, 14:36:21
Parlamentarii s-au ascuns ca sobolanii prin ungherele Casei Poporului.Au stat ascunsi o zi doua.Apoi cand au simtit ca tinerii nu mai ies in strada,au inceput sa iasa din unghere.Au inceput sa apara iar la televiziuni.Au inceput sa adopte legi strambe ,care reprezinta interesele lor personale sau electorale.Au demonstrat ca li se rupe de revolutia strazii.Proiectul de lege pentru modificarea Statutului aleşilor locali, care prevede că primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii de consilii judeţene vor primi indemnizaţie pentru limită de vârstă, a fost adoptat tacit miercuri de plenul Camerei Deputaţilor.Deci vorbim de celebrele pensii speciale.Pensii pe care acesti indivizi le vor primi nu sunt datorita contributiei lor la fondul de pensii ci sunt platite de noi prostovanii.deci alesii locali se adauga parlamentarilor.Toti la pensie vor primi pensia normala pe principiul contributivitatii plus pensia speciala platita de fraieri.La parlamentari era cam asa aceasta pensie speciala.1600 lei pentru un mandat si vre 3000 de lei pentru doua mandate.In Piata Universitatii s-a cerut desfiintarea pensiilor speciale.In curand probabil ca toti bugetarii,inclusivportarul si femeia de servici vor primi pensii speciale.
3.   Parlamentul rusinea natiunii trimis de
(11 nov 2015, 14:45:28
De data aceasta vorbim de un calcul pur electoral.Adica sa mai aruncam niste chifle la cetateni,poate uita de reformarea clasei politice.Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat miercuri, proiectul de lege privind Ordonanţa 35/2015 prin care salariile personalului din sistemul de sănătate sunt majorate cu 25%, iar ale tuturor bugetarilor - cu 10%.Perioada in care ne aflam acum este o perioada tulbure si dificila.Nu avem inca un guvern,situatia externa este tensionata si economia europeana nu se simte prea bine.Sigur ca e bine ca marim salariile la bugetari,dar nu era momentul acuma.Nu asa se face.Stii ca vine un alt guvern si incerci pe sestache sa introduci o asemenea marire.Se poate interpreta in mai multe moduri.ori vrei sa destabilizezi noul guvern sa demonstrezi ce bun era ala vechi.ori vrei sa iei fata electoral.Nu e corect.aceste mariri nu se fac haotic cu procente pe care le viseaza unu noaptea.Sistemul bugetar trebuie diminuat,restructurat,moderniz din temelii.
4.   Parlamentul rusinea natiunii trimis de
(11 nov 2015, 14:53:04
Ne amintim cu totii de ordonanta traseistilor.A fost poate cea mai grava incalcare a constitutiei si democratiei de la mineriada incoace.Curtea Constitutionala a declarat-o neconstitutionala si parlamentul trebuia sa aplice hotararea curtii.După o şedinţă cu scandal monstru în Comisia juridică a Senatului, PNL a reuşit să amendeze drastic forma OUG 55/2014 adoptată în Camera Deputaţilor. Dacă în plenul Senatului va trece noua formă a ordonanţei, atunci peste 5.000 de consilieri locali şi judeţeni îşi vor pierde mandatul, îar în jur de 500 de primari vor fi obligaţi să se întoarcă la partidele de la care au plecat.
5.   Tinerii versus pupatorii de moaste trimis de
(11 nov 2015, 15:08:43
Patriarhul Daniel si-a cerut iertare tinerilor si a spus ca biserica iubeste si tinerii care merg la biserica si tinerii care merg in cluburi.A fost sincer?????
In noaptea tragediei si inca cateva zile apoi picior de popa n-a calcat la clubul Colectiv pentru a pune o lumanare,pentru a se ruga la capataiul mortilor si ranitilor.Apoi au aparut diverse voci ale unor oameni care s-au referit la tot felul de cretinatati concluzionand cinic si monstruos ca tinerii care asculta rock si merg in cluburi sunt satanisti si Dumnezeu i-a pedepsit.Si aici ma refer la Gigi Becali,Aurelian Pavelescu si Ozana Barabancea(care n-ar mai trebui sa mai apara la "te cunosc de undeva"si sa se dea mare cantareata).
Dar iata ca au aparut si profesori de religie care si-au dat arama pe fata si m-au facut sa ma indoiesc ca iertarea patriarhului este din inima.
*Elevii de la Colegiul A.D. Xenopol au făcut publice textele primite de la profesorul său de religie. În materialul didactic dascălul afirma că muzica rock este satanică şi are rolul să-i depărteze pe credincioşi de religie.
* La Liceul Tudor Vianu, profesorul de religie le-ar fi cerut copiilor să scrie ce ar fi făcut Fecioara Maria dacă ar fi invitată la clubul Colectiv sau la un marș împotriva Guvernului.
*Şi la Şcoala Centrală din Bucureşti o profesoara de religie și-a socat elevii. Dascălul ar fi criticat victimele din Colectiv şi ar fi sugerat că tinerii au fost pedepsiţi de Dumnezeu pentru că s-au dus să se distreze în club.
6.   Isaia 5:20-23.. trimis de
(11 nov 2015, 16:22:46
Radumamii,daca te opreai sa nu mai scrii si ultimul comentariu,te apreciam,dar asa...Nu se bucura nimeni ca au murit acei oameni in colectiv,dar nu inseamna ca trebuie sa tacem si sa nu invatam nimic din asta.Pai uitate la vídeo-ul cu ceea ce faceau (cantau) si cum urlau,se strambau,ce semne faceau si aveau pe afisuri cei care cantau si cei care erau in club,etc., si apoi uitate la sfinti care au trait sau mai bine uitate in Biblie si vezi ceea ce cere Dumnezeu si apoi vezi daca au legatura una cu alta.Sau macar citeste textul de mai sus din Isaia.Nu vreau sa afirm ca toti care merg la biserica merg in rai si toti care merg in club merg in iad,dar cred ca e mult mai probabil ca,daca se intampla o nenorocirea ca cea din colectiv chiar si intr-o biserica,e mai probabil sa ajungi in cer dintr-o biserica unde se vorbeste despre Dumnezeu,decat dintr-o locatie unde nimeni nu are treaba cu ce vrea Dumnezeu de la oameni,aratand si acele semne care nu au absolut nimic cu credinta crestina,ci mai degraba cu satana.Stiu ca ma veti batjocori multi,dar dintr-o suta,poate v-a fi unul care sa se gandeasca sérios la viata si la ceea ce face pe pamant,pantru ca ne nastem pe rand dar murim pe sarite si ...unde ne ducem?Asa am ajuns,sa nu mai stim ce e cu adevarat bine si ce e rau!Astazi toate lucrurilor le spunem ca sunt bune!Oare mai exista pacate astazi? Cea mai mare problema a omenirii,nu este ca pacatuieste ci ca nu mai numeste nimic pacat,caci daca ar recunoaste ca a pacatuit,si-ar cere iertatre si s-ar intoarce la Dumnezeu,dar asa...Nu sunt un sfant,dar sunt unul care incearca sa invete chiar si din greseli.
7.   Isaia 5:20-23 trimis de
(11 nov 2015, 17:11:14
Rdaumamii,daca nu scriai si utimul comentariu,te apreciam,dar asa...Pai de ce sunt batjocoriti oamenii care inca mai au curajul sa spuna lucrurilor pe nume?Uitate mai odata la vídeo-ul cu ceea ce cantau,ce semne aratau si ce desene aveu cei din club si apoi uitate la sfinti sau mai bine vezi in Biblie ce cere Dumnezeu de la oameni si apoi vezi daca are vreo legatura una cu alta? Sau citeste macar textul din Isaia 5:20-23.Am ajuns sa nu mai numim astazi nimic pacat! Oare mai exista astazi pacate? Cea mai mare problema a omenirii astazi: nu este ca pacatuieste,ci ca nu mai numeste nimic pacat,caci daca ar recunoaste ca pacatuieste,isi cere iertare si incearca sa se indrepte,dar asa,continua in voia lor crezand ca fac totul bine.Stiu ca multi o sa ma batjocoriti,dar poate din o suta se v-a gasi unul care se v-a gandi sa se gandeasca pe ce drum este,caci ne nastem pe rand,dar murim pe sarite si... unde mergem? Nu se bucura nimeni de cei care au murit,ba din contra,dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa invatam nimic din asta.Deasemenea nu vreau sa spun ca toti care merg la biserica v-or merge in rai,iar toti care merg in club,merg in iad,dar daca s-ar intampla o asemenea nenorocire chiar si intr-o biserica, e mai usor de crezut ca oamenii merg in cer din locul de unde se vorbeste despre Dumnezeu,decat dintr-un club unde se face ce se face,si apoi...hai in cer! Si chiar daca s-ar intampla,nu o sa le placa acolo,ptr.ca in cer nu este muzica rock (care este satanista),(poate o studiezi mai mult),nu sunt semne satanice,(coarne),nu sunt nebuniile din cluburi,dar...problema e ca nici in iad nu sunt astea.Biblia spune ca in cer este:bucurie,pace,nu sunt lacrimi si dureri,iar in iad este:plansul si scrasnirea dintilor.(Asta ptr.cine crede Biblia).Nu sunt un sfant,dar incerc sa invat chiar si din greselile altora si incerc sa traiesc cat mai aproape de ceea ce scrie in constitutia pe care o v-a folosi Dumnezeu sa judece lumea si anume,Biblia.
8.   -si poate totusi...este diferenta trimis de
(11 nov 2015, 17:16:57
Rdaumamii,daca nu scriai si utimul comentariu,te apreciam,dar asa...Pai de ce sunt batjocoriti oamenii care inca mai au curajul sa spuna lucrurilor pe nume?Uitate mai odata la vídeo-ul cu ceea ce cantau,ce semne aratau si ce desene aveu cei din club si apoi uitate la sfinti sau mai bine vezi in Biblie ce cere Dumnezeu de la oameni si apoi vezi daca are vreo legatura una cu alta? Sau citeste macar textul din Isaia 5:20-23.Am ajuns sa nu mai numim astazi nimic pacat! Oare mai exista astazi pacate? Cea mai mare problema a omenirii astazi: nu este ca pacatuieste,ci ca nu mai numeste nimic pacat,caci daca ar recunoaste ca pacatuieste,isi cere iertare si incearca sa se indrepte,dar asa,continua in voia lor crezand ca fac totul bine.Stiu ca multi o sa ma batjocoriti,dar poate din o suta se v-a gasi unul care se v-a gandi sa se gandeasca pe ce drum este,caci ne nastem pe rand,dar murim pe sarite si... unde mergem? Nu se bucura nimeni de cei care au murit,ba din contra,dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa invatam nimic din asta.Deasemenea nu vreau sa spun ca toti care merg la biserica v-or merge in rai,iar toti care merg in club,merg in iad,dar daca s-ar intampla o asemenea nenorocire chiar si intr-o biserica, e mai usor de crezut ca oamenii merg in cer din locul de unde se vorbeste despre Dumnezeu,decat dintr-un club unde se face ce se face,si apoi...hai in cer! Si chiar daca s-ar intampla,nu o sa le placa acolo,ptr.ca in cer nu este muzica rock (care este satanista),(poate o studiezi mai mult),nu sunt semne satanice,(coarne),nu sunt nebuniile din cluburi,dar...problema e ca nici in iad nu sunt astea.Biblia spune ca in cer este:bucurie,pace,nu sunt lacrimi si dureri,iar in iad este:plansul si scrasnirea dintilor.(Asta ptr.cine crede Biblia).Nu sunt un sfant,dar incerc sa invat chiar si din greselile altora si incerc sa traiesc cat mai aproape de ceea ce scrie in constitutia pe care o v-a folosi Dumnezeu sa judece lumea si anume,Biblia.
9.   Si totusi...diferenta trimis de
(11 nov 2015, 17:20:21
Rdaumamii,daca nu scriai si utimul comentariu,te apreciam,dar asa...Pai de ce sunt batjocoriti oamenii care inca mai au curajul sa spuna lucrurilor pe nume?Uitate mai odata la vídeo-ul cu ceea ce cantau,ce semne aratau si ce desene aveu cei din club si apoi uitate la sfinti sau mai bine vezi in Biblie ce cere Dumnezeu de la oameni si apoi vezi daca are vreo legatura una cu alta? Sau citeste macar textul din Isaia 5:20-23.Am ajuns sa nu mai numim astazi nimic pacat! Oare mai exista astazi pacate? Cea mai mare problema a omenirii astazi: nu este ca pacatuieste,ci ca nu mai numeste nimic pacat,caci daca ar recunoaste ca pacatuieste,isi cere iertare si incearca sa se indrepte,dar asa,continua in voia lor crezand ca fac totul bine.Stiu ca multi o sa ma batjocoriti,dar poate din o suta se v-a gasi unul care se v-a gandi sa se gandeasca pe ce drum este,caci ne nastem pe rand,dar murim pe sarite si... unde mergem?
10.   -oare nu-i diferenta? trimis de
(11 nov 2015, 18:05:51
Rdaumamii,daca nu scriai si utimul comentariu,te apreciam,dar asa...Pai de ce sunt batjocoriti oamenii care inca mai au curajul sa spuna lucrurilor pe nume?Uitate mai odata la vídeo-ul cu ceea ce cantau,ce semne aratau si ce desene aveu cei din club si apoi uitate la sfinti sau mai bine vezi in Biblie ce cere Dumnezeu de la oameni si apoi vezi daca are vreo legatura una cu alta? Sau citeste macar textul din Isaia 5:20-23.Am ajuns sa nu mai numim astazi nimic pacat! Oare mai exista astazi pacate? Cea mai mare problema a omenirii astazi: nu este ca pacatuieste,ci ca nu mai numeste nimic pacat,caci daca ar recunoaste ca pacatuieste,isi cere iertare si incearca sa se indrepte,dar asa,continua in voia lor crezand ca fac totul bine.Stiu ca multi o sa ma batjocoriti,dar poate din o suta se v-a gasi unul care se v-a gandi sa se gandeasca pe ce drum este,caci ne nastem pe rand,dar murim pe sarite si... unde mergem? Nu se bucura nimeni de cei care au murit,ba din contra,dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa invatam nimic din asta.Deasemenea nu vreau sa spun ca toti care merg la biserica v-or merge in rai,iar toti care merg in club,merg in iad,dar daca s-ar intampla o asemenea nenorocire chiar si intr-o biserica, e mai usor de crezut ca oamenii merg in cer din locul de unde se vorbeste despre Dumnezeu,decat dintr-un club unde se face ce se face,si apoi...hai in cer! Si chiar daca s-ar intampla,nu o sa le placa acolo,ptr.ca in cer nu este muzica rock (care este satanista),(poate o studiezi mai mult),nu sunt semne satanice,(coarne),nu sunt nebuniile din cluburi,dar...problema e ca nici in iad nu sunt astea.Biblia spune ca in cer este:bucurie,pace,nu sunt lacrimi si dureri,iar in iad este:plansul si scrasnirea dintilor.(Asta ptr.cine crede Biblia).Nu sunt un sfant,dar incerc sa invat chiar si din greselile altora si incerc sa traiesc cat mai aproape de ceea ce scrie in constitutia pe care o v-a folosi Dumnezeu sa judece lumea si anume,Biblia.
11.   Mda... trimis de
(11 nov 2015, 19:21:32
Tragedia de la Colectiv i-a scos în stradă pe români.
Pare că asta nu e suficient pentru continuarea protestelor. Citisem nu ș' pe unde că pe-ai noștri nu-i scoți la modul decis în stradă decât dacă le tai internetul. Păcat că e adevărat.
12.   Oooooo,scuze,scuze... trimis de
(12 nov 2015, 11:03:49
-imi cer mi de scuze ca a aparut de atatea ori comentariul meu...Ieri tot incercam sa trimit,dar nu imi aparea nimic,deaceea am insistat de cateva ori,iar azi am vazut ca au aparut toate.Scuze inca o data,nu vreau sa plictisesc pe nimeni.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Mere coapte boiereşti De pe vremea când cuhniile boiereşti nu mai pridideau să ofere mesenilor ospeţe opulente nu ne-au rămas numai reţete de plăcinte şi dulceţuri complicate, care ar îngrozi nutriţioniştii de azi, ci şi unele deserturi simple, naturale şi... Citeşte