Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 nov 2015 - Anul XX, nr. 263 (6075)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Prăpăd la Vama

Trei case distruse de un incendiu devastator, izbucnit în miez de noapte

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un puternic incendiu a devastat câteva gospodării din comuna Vama, în noaptea de luni spre marţi. Focul a izbucnit în jurul orei 23.40, în locuinţa lui Ioan Strugaru, de 70 de ani, dintr-o magazie aflată lângă casă, şi s-a extins cu repeziciune la casa bătrânului. Flăcările puternice care au aprins locuinţa s-au extins apoi în câteva minute la o anexă a vecinului Gheorghe Şeşurschi, de 60 de ani. Panica generală s-a instalat la toţi sătenii din acea zonă când flăcările s-au apropiat periculos şi au cuprins şi casa bărbatului de 60 de ani, iar de la aceasta s-a aprins apoi şi locuinţa lui Vasile Axentoi, de 64 de ani.

A fost nevoie de intervenţia a 12 echipaje de pompieri, cu tot atâtea autospeciale cu apă şi spumă, venite de la detaşamentele din Gura Humorului şi Câmpulung Moldovenesc şi de la primăriile din Frumosu şi Vatra Moldoviţei, care s-au luptat mai mult de şase ore pentru lichidarea incendiului. Două echipaje SMURD i-au preluat pe Ioan Strugaru, cu arsuri de gradul I/II la scalp, şi pe vecinul său Gheorghe Şeşurschi, care a făcut un atac de panică, şi i-au transportat la spitalul din Câmpulung Moldovenesc, iar alte trei persoane, dintre proprietari şi cei care au încercat să dea o mână de ajutor la stingerea focului, au avut nevoie de îngrijiri medicale.

La locul incendiului au fost chemaţi lucrătorii E.ON, care au întrerupt alimentarea cu energie electrică, iar în timpul intervenţiilor circulaţia a fost restricţionată pe un singur sens pe DN 17, în zona caselor cuprinse de flăcări.

 

Pagube de peste 200.000 de lei

Pagubele suferite de cei trei proprietari au fost importante şi au depăşit 200.000 de lei. Cel mai afectat de vâlvătaie a fost Ioan Strugaru, căruia i-au ars o  magazie, garajul, acoperişul bucătăriei de vară şi al casei, la care i-a fost distrusă şi faţada, prejudiciul fiind stabilit în jurul valorii de 100.000 de lei. Pagube importante a suferit şi Gheorghe Şeşurschi, căruia i-au ars acoperişul şi etajul casei, fiind afectate tâmplăria şi obiecte de mobilier, toate în valoare de peste 70.000 de lei, dar şi familia Axentoi, căreia i-au ars acoperişul casei, i-au fost distruse faţada casei şi mobilierul din interior, prejudiciul fiind de 30.000 de lei.

Cauza probabilă de producere a incendiului nu a putut fi determinată în timpul nopţii, astfel că ieri dimineaţă o echipă de la ISU Suceava s-a deplasat din nou la Vama. În urma anchetei, pompierii au stabilit că efectul termic al curentului electric generat de instalaţia de iluminat lăsată sub tensiune a dus la incendiul devastator, care a lăsat fără adăpost trei familii în prag de iarnă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei case distruse de un incendiu devastator, izbucnit în miez de noapte.
 Vizualizări articol: 3773 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trei case distruse de un incendiu devastator, izbucnit în miez de noapte0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Mere coapte boiereşti De pe vremea când cuhniile boiereşti nu mai pridideau să ofere mesenilor ospeţe opulente nu ne-au rămas numai reţete de plăcinte şi dulceţuri complicate, care ar îngrozi nutriţioniştii de azi, ci şi unele deserturi simple, naturale şi... Citeşte