Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 nov 2015 - Anul XX, nr. 263 (6075)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

25h@USV

Concurs maraton de 25 de ore, la Universitatea „Ştefan cel Mare”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava organizează în zilele 19-20 noiembrie a doua ediţie a concursului studenţesc „25 de ore la USV (25h@USV)”.

Ca şi anul trecut, când a debutat această manifestare, echipe formate din câte trei studenţi vor concura în cadrul unei competiţii de natură tehnică, care să le testeze abilităţile de dezvoltare hardware şi software, dar totodată creativitatea şi perseverenţa.

Tema concursului din acest an va consta în dezvoltarea unei aplicaţii interactive bazate pe senzorul Kinect al companiei Microsoft. Dificultatea suplimentară a sarcinii va fi dată de timpul limitat (25 de ore) pe care echipele de studenţi îl vor avea la dispoziţie pentru finalizarea proiectelor proprii. Un juriu internaţional, alcătuit din doi invitaţi de la Universitatea Tehnică din Viena, va evalua capacitatea studenţilor de a propune soluţii eficiente şi creative pentru o problemă tehnică importantă a momentului, şi anume prelucrarea datelor video în format 3D.

Reamintim că, în aprilie 2015, o echipă de studenţi ai Universităţii a participat la competiţia internaţională de tehnologii ale realităţii virtuale şi augmentate Virtual Fantasy, categoria Limited Time, competiţie organizată în localitatea Laval, Franţa, ca parte a evenimentului ştiinţific şi industrial Laval Virtual 2015. Pe parcursul competiţiei, care s-a întins pe 30 de ore, studenţii suceveni Constantin Sandu, Sergiu Grigoriev şi Deryck Lucian Tomiuc, din cadrul Facultăţii de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, au reuşit să demonstreze capacităţile lor tehnice, de lucru colaborativ în echipă şi de rezistenţă la efort intelectual susţinut, având ca rezultat implementarea unei aplicaţii interactive 3D de tip muzeu virtual. Soluţia implementată de echipa universităţii a primit un premiu special din partea juriului, care a apreciat noutatea conceptului propus de studenţi, precum şi profesionalismul prezentării acestora, echipa clasându-se pe locul doi în ierarhia tuturor celor 15 echipe participante.

Evenimentul 25h@USV nu ar putea avea loc fără sprijinul societăţilor ASSIST Software, Global Design, OSF – Global Services,care au fost şi alături de Universitatea din Suceava.

Concursul este organizat de prof. univ. dr. ing. Adrian Graur şi conf. univ. dr. ing. Radu-Daniel Vatavu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concurs maraton de 25 de ore, la Universitatea „Ştefan cel Mare”.
 Vizualizări articol: 1508 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Concurs maraton de 25 de ore, la Universitatea „Ştefan cel Mare”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Mere coapte boiereşti De pe vremea când cuhniile boiereşti nu mai pridideau să ofere mesenilor ospeţe opulente nu ne-au rămas numai reţete de plăcinte şi dulceţuri complicate, care ar îngrozi nutriţioniştii de azi, ci şi unele deserturi simple, naturale şi... Citeşte