Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 nov 2015 - Anul XX, nr. 263 (6075)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Rable pe străzi

Aproape 3.000 de maşini cu defecţiuni tehnice, depistate în trafic în acest an

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Acţiunile de control în trafic ale poliţiştilor rutieri, desfăşurate de la începutul acestui an, au dus la depistarea unui număr foarte mare de autovehicule cu defecţiuni tehnice, aproape 3.000 în interval de nouă luni de zile. Conform analizei de bilanţ a Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava, în primele nouă luni ale acestui an, în cadrul acţiunilor desfăşurate cu specialişti din cadrul Registrului Auto Român (RAR), dar şi în cadrul acţiunilor zilnice, au fost aplicate amenzi pentru 2.913 autovehicule cu defecţiuni tehnice. Cifra face referire la autovehiculele cu masa maximă autorizată până în 3,5 tone, în majoritate fiind vorba aşadar de autoturisme.

Un calcul simplu arată că, în medie, în fiecare zi, poliţiştii au depistat câte 10 autovehicule care aveau defecţiuni de natură tehnică. Cele mai grave dintre neregulile de acest gen sunt legate de defecţiunile de la sistemul de iluminare şi semnalizare, defecţiuni la sistemul de frânare sau sistemul de direcţie. În cazurile acestor nereguli grave, poliţiştii ridică şi certificatele de înmatriculare ale maşinilor, în timp ce unde se constată punerea în pericol iminent a traficului se ridică şi plăcuţele de înmatriculare, autovehiculul fiind indisponibilizat pe loc.

În primele nouă luni ale acestui an poliţiştii au mai prins 681 de şoferi care conducea autovehicule care aveau ITP expirat. În alte 271 de cazuri conducătorii auto nu aveau asigurarea obligatorie RCA, în timp ce în 122 de cazuri s-a constatat că vehiculele aveau numere de înmatriculare lipsă sau neconforme.

Pentru toate neregulile amintite mai sus, poliţiştii rutieri au retras 1.480 de certificate de înmatriculare.

Conform analizei de bilanţ a Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava, în primele nouă luni ale acestui an pe raza judeţului au avut loc 226 de accidente rutiere grave, soldate cu 64 de persoane decedate şi 195 de răniţi grav. Comparativ cu primele nouă luni ale anului 2014, se înregistrează o uşoară creştere a numărului de accidente (+3), a numărului de decedaţi (+1), în timp ce la capitolul răniţi grav numărul victimelor a fost mai mic cu 7.

Principalele cauze ale accidentelor sunt viteza excesivă şi neadaptată – 61 de accidente grave, indisciplina pietonală – 37 şi abateri biciclişti – 27 de accidente grave.

Defecţiunile tehnice ale maşinilor nu apar de regulă printre cauzele principale ale accidentelor, însă sunt situaţii în care problemele de acest gen contribuie în mare măsură la producerea unor tragedii. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 3.000 de maşini cu defecţiuni tehnice, depistate în trafic în acest an.
 Vizualizări articol: 1638 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproape 3.000 de maşini cu defecţiuni tehnice, depistate în trafic în acest an0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Mere coapte boiereşti De pe vremea când cuhniile boiereşti nu mai pridideau să ofere mesenilor ospeţe opulente nu ne-au rămas numai reţete de plăcinte şi dulceţuri complicate, care ar îngrozi nutriţioniştii de azi, ci şi unele deserturi simple, naturale şi... Citeşte