Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 7 nov 2015 - Anul XX, nr. 260 (6072)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   15 imagini |   ø fişiere video

Antisistem

Şi aseară, aproximativ 1.000 de suceveni au protestat pe străzile oraşului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Protestele antisistem au continuat şi aseară pe străzile din municipiul Suceava. Aproximativ 1.000 de persoane au mărşăluit pe traseul de acum cunoscut, Primărie – Prefectură – Catedrală – George Enescu – Primărie, iar pe drum le-au cerut şi celor care priveau trecerea coloanei de la balcoane să li se alăture. Oricum, pe traseu numărul protestatarilor a crescut constant şi nici măcar frigul de afară nu le-a putut zdrobi dorinţa de a vedea schimbări serioase în clasa politică din România. „Parlament penal, marş la Tribunal”, „Gabriel, Gabriel, pleacă după Viorel”, „Demisia! Demisia!” au fost sloganuri care s-au adăugat celor deja scandate cu o seară înainte, cum ar fi „Vrem o ţară ca afară”, „Ne vrem ţara înapoi”, „Suntem tineri şi ne pasă pentru România noastră”.

La protest au participat atât adolescenţi, cât şi oameni maturi, cu toţii saturaţi de un sistem în care nu se regăsesc şi pe care-l doresc schimbat din temelii deoarece îl consideră profund corupt. Unii dintre sucevenii care au ieşit aseară în stradă au spus clar că singura soluţie pentru ca România să iasă din actuala criză este schimbarea Constituţiei şi „legi de fier împreună cu puşcării de piatră”.

O parte din revendicările oamenilor din stradă s-au regăsit ieri şi pe reţelele de socializare. Iată cele mai importante dintre doleanţele cu care nemulţumiţii cred că pot schimba ceva în România anului 2015:

1. Dizolvarea Parlamentului.

2. Eliminarea imunității parlamentare.

3. Dizolvarea tuturor partidelor politice ce au fost din '89 până-n prezent  la guvernare

4. Reducerea numărului de parlamentari la 300 (conform votului nostru din 2009).

5. Interzicerea corupților să mai ocupe vreodată în viață o funcție publică.

6. Majorarea pedepselor pentru faptele de corupție. Închisoare pe viață pentru prejudiciul ce depășește un milion de euro.

7. Limitarea numărului de mandate la două pentru toate pozițiile politice, parlamentari, primari, șefi de consilii județene.

8. Eliminarea pragului electoral la alegerile locale pentru a permite grupurilor de societate civilă și independenților să candideze și să spargă cartelul partidelor corupte.

9. Alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

10. Naţionalizarea tuturor resurselor naturale.

11. Interzicerea exportului resurselor naturale: minereuri feroase și neferoase, petrol, gaz, lemn.

12. Interzicerea traseismului politic şi a alianţelor politice după alegeri.

13. Revizuirea şi scăderea birocraţiei şi simplificarea şi clarificarea cadrului legislativ privind funcţionarea societăţilor comerciale.

14. Transparenţa totală a licitaţiilor publice.

15. Orice contract între stat şi companie să fie publicat în presă.

16. Avocatul poporului să fie ales de cetăţeni.

17. Depolitizarea aparatului de justiţie. Identificarea şi eliminarea persoanelor compromise politic din justiţie şi crearea unei structuri care să controleze activitatea justiţiei până în momentul în care poate acţiona independent, fără influenţe din partea clasei politice.

18. Desecretizarea marilor privatizări eşuate şi răspunderea penală pentru nerespectarea clauzelor contractuale.

19. Stoparea finanţării cultelor religioase şi impozitarea veniturilor acestora. 

20. Stoparea finanţării partidelor politice.

21. Interzicerea ONG-urilor în Parlamentul României (inclusiv a UDMR).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şi aseară, aproximativ 1.000 de suceveni au protestat pe străzile oraşului.
 Vizualizări articol: 2856 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Şi aseară, aproximativ 1.000 de suceveni au protestat pe străzile oraşului5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Vrem un viitor al românilor, nu al politicienilor trimis de
( 7 nov 2015, 11:33:12
Revendicarile tinerilor din Piata Universitatii au fost sintetizate in programul "Vrem un viitor al românilor, nu al politicienilor".
Majoritatea revendicarilor au fost prezentate de Sandrinio.Voi veni doar cu completari:
-Se doreste un guvern tehnocrat. Reducerea puterii mecanismului de Ordonante de Urgenta.Limitarea ordonantelor de urgenta la maxim 2 pe an; de asemenea, fiecare ordonanta se va referi la un singur subiect, nu ordonante cu subiecte
multiple.
- demisia in regim de urgenta a domnului Victor Ciorbea, asa zis avocat al poporului,de fapt avocat al lui Ponta.Ne amintim de refuzul acestuia de a da la Curtea Constitutionala aberanta ordonanta a traseistilor.
-Fara pensii speciale! Fiecare primeste la pensie dupa cum a cotizat.Politicienii sa nu mai aiba voie sa intre in alte companii ca membri actionari.Reducerea privilegiilor bugetare ale alesilor: mai putine masini de serviciu, mai putine bilete de avion, banii de cazare in Bucuresti, etc

2.   Vrem un viitor al românilor, nu al politicienilor trimis de
( 7 nov 2015, 11:38:06
-Infiintarea unei comisii apolitice formata din 5 membri, pentru evaluarea si supravegherea activitatii alesilor. (norme de recrutare). Aceasta comisie va monitoriza absentele nemotivate, lunar. La un anumit numar de absente parlamentarul va fii penalizat la salar sau va preda mandatul.De asemenea, comisia va monitoriza promisiunile din campania electorala. Cand un politician va promite ceva in campanie pentru a fi ales, va trebui sa o faca in scris, cu prezentarea pasilor si perioadei de timp pentru implementarea promisiunilor. Comisia va fi responsabila cu evaluarea, din 6 in 6 luni, a stadiului de implementare a acelor promisiuni. Daca dupa 4 evaluari se constata ca nu au fost respectati pasii prezentati, demnitarul isi pierde mandatul.
- Separarea reala a puterilor statului: un ministru nu poate fi si ministru, si parlamentar in acelasi timp.Comisiile parlamentare sa fie formate numai din specialisti pe domeniile respective.Sa se desfinteze toate birourile parlamentare unde sunt angajate rudele lor, parlamentarii sa circule cu masinile personale, sa ,fie cazati in camere modeste,Casa Poporului sa fie folosita in alte scopuri si nu ca sediul parlamentului.
3.   Vrem un viitor al românilor, nu al politicienilor trimis de
( 7 nov 2015, 11:43:31
-introducerea in trunchiul scolar obligatoriu, clasele I-XII, a Educatiei comunitare, care sa cuprinda instructie de prim ajutor, exercitii pentru situatii de urgenta (cutremure, incendii, inundatii ), educatie rutiera. si de prevenirea incendiilor.
Interzicerea fumatului in spatii publice inchise!
-Toate functiile publice sa fie ocupate prin interviu, cu CV ,scrisoarea de intentie si concurs. Cei care le ocupa sa aiba evaluare anuala pe obiectivele pe care si le-au enuntat.
-Anularea mandatelor celor 552 primari şi 4791 consilieri migratori pe OUG 55/2014.ordonanta traseistilor.CCR a declarat măsura neconstituţională, însă Parlamentul refuză de aproape un an de zile să pună situaţia în ordine, plasându-se astfel în afara legii.
- Aprobarea înființării Agenției Naționale de Gestionare a Bunurilor Sechestrate.
Respingerea inițiativelor existente în Parlament care vizează slăbirea mecanismelor de luptă anticorupție.
Întărirea DNA și a Parchetelor

4.   Vrem un viitor al românilor, nu al politicienilor trimis de
( 7 nov 2015, 12:13:21
Aceste liste de revendicari de fapt sunt derapajele foarte grave ale clasei politice de 25 de ani de la statul de drept,constitutie,lege.Sunt urmari ale coruptiei ingrozitoare care colcaie in clasa politica existaenta.Toate aceasta coruptie a fost oglindita in fiecare zi atat in presa cat si in comentariile cetatenilor pe toate siturile de stiri si de presa.
Ordonanta prostitutiei traseiste:
La nivel de tara in jur de 3000 de alesi locali au trecut in tabara puterii.Victor Ciorbea ,avocatul poporului,singurul care o puutea trimite la curtea Constitutionala n-a facut-o.In loc sa deserveasca poporul,el l-a deservit pe Ponta.Domnul Victor Ciorbea îi consideră probabil analfabeți pe toți cetățenii României, într-atât încât să nu înțeleagă că modificarea prin Ordonanță de urgență a unei legi și, aplicat în cazul în discuție, punerea unei legi între paranteze pentru 45 de zile, încalcă niște drepturi și libertăți a persoanelor publice. Ordonanta prostitutiei a mers la pachet cu 2 miliarde lei dat primariilor,bani proveniti de la investitii si coparticipari fonduri europene.
5.   Vrem un viitor al românilor, nu al politicienilor trimis de
( 7 nov 2015, 12:15:09
Ordonanta prostitutiei traseiste :
Timp de 45 de zile România a fost în zona crepusculară în care şantajul la aleşii locali a devenit regula.Incepând cu 1 septembrie, ordonanţa de urgenţă a guvernului Ponta adoptată cu sfidarea Constituţiei, alegătorilor, societăţii civile, opoziţiei a aruncat o perdea de fum peste tot ce înseamnă democraţie românească.Presiunile exercitate de PSD la adresa primarilor şi consilierilor locali, au devenit intolerabile odată cu intrarea prostituţiei politice din zona interdicţiei în ceea a normalităţii prin efectul unei ordonanţe de urgenţă.”Ai trecut sau nu” a devenit salutul cu care au fost întâmpinaţi aceşti aleşi timp de 45 de zile, iar în cealaltă parte a balanţei au stat fonduri, contracte, slujbe ale lor şi familiilor, precum şi orice altceva mai poate arunca în ecuaţia şantajului maşinăria partidului stat.
6.   Super trimis de
( 7 nov 2015, 12:57:52
numai ca schimbarea trebuie sa porneasca de jos spre varf , de la noi , fiecare . Sa intelegem o data ca nu trebuie sa dam la o parte ce nimerim sa ne facem loc in frunte . Sa respectam si drepturile celorlalti.
Inteleg ca de la lipsurile sistemului medical si de interventie in caz de urgenta a pornit aceasta miscare dar cati dintre noi nu consideram ca suntem mai importanti decat un batran sau un om fara bani si fortam mana doctorilor cerand nenumarate analize lunar , rmn-uri , ecografe , venim la urgenta pentru lucruri banale care le poate rezolva medicul de familie . si ne mai si plangem ca asteptam mult.
======

In satul asta unde traiesc eu lumea sta la rand cu mult simt de raspundere si rabdare .Si aici stai in sala de asteptare de la spital ore intregi daca nu esti cules de pe jos . Si aici o programare la medicul specialist in spital poate dura intre cateva zile si cateva luni , in functie de cat de grav e .Da esti respectat , dar si respecti .

=====
Mare om ala de-a spus: Nu te intreba ce face tara pentru tine , intreaba-te ce faci tu pentru tara.
7.   Manipulare trimis de
( 7 nov 2015, 13:07:20
II manipuleaza pe acesti tineri naivi de nu se vad. S-a votat 70 la suta pentru PSD, iar acum prin aceasta manipulare vor veni incet , incet, dar subtil tot acei hotomani de democrati in frunte cu Blaga. Bineinteles nu ei personal, dar pui de-al lor. Sunt curios pentru ce mai votam? Circula zvonul ca nu a fost lasat un biet om sa arate o pancarta cu demisia lui Johanis. Probabil ca Baselu era pesemne "bun", daca atunci nu au iesit, dupa ce sute de oameni si-au pus capat zilelor ca le-au taiat astia salariile. Acum se vede ce a facut madam Udrea... Si iar sunt curios cu ce a gresit ministrul Banicioiu, singurul ministru care chiar a facut ceva pentru sistemul de sanatate? Apropo, stie cineva unde este Baselu? ca pana acum era tare vocal. Asa-i cu fariseii, astia-s cei mai periculosi. Vai de noi!
8.   CORUPTIA trimis de
( 7 nov 2015, 17:44:07
MA ,HIPOOCENTRUL CORUPTIEI E LA USV IAR UNELE INSTITUTII DE APROAPE VEGHEAZA LA LEGALIZAREEA CORUPTIEI
9.   CORUPTIA trimis de
( 7 nov 2015, 18:24:02
Hipocentrul coruptiei este USV,sprijinita de institutii tot de pe acoloi.CORUPTIA E PO CRIMA ORGANIZATA SUSTINUTA DE SS SUCEAVA

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei