Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 nov 2015 - Anul XX, nr. 255 (6067)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pregătire

Elevi din 20 de şcoli, sprijiniţi să promoveze examenul de final de clasa a VIII-a printr-un proiect PODRU

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevi de clasa a VIII-a din 20 de unităţi de învăţământ sucevene au beneficiat de sprijin pentru promovarea examenelor naţionale de la final de gimnaziu printr-un proiect POSDRU, în valoare de peste 6 milioane de lei.

Potrivit inspectorului şcolar general, prof. Gheorghe Lazăr, “proiectul a generat efecte pozitive pe termen lung prin elaborarea, testarea şi implementarea unui sistem unitar tip <Pregătire suplimentară>. Programul de pregătire suplimentară a elevilor și-a demonstrat eficiența prin rezultatele obținute de elevi la finalul anului școlar, concursurile, excursiile și vizitele organizate în cadrul proiectului având un impact foarte bun asupra elevilor”.

În program au fost incluse Şcoala Gimnazială “Miron Costin” Suceava, Şcoala Gimnazială Nr. 3 Suceava, Şcoala Gimnazială Nr. 10 Suceava, Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” Dumbrăveni, Liceul Tehnologic Cajvana, Şcoala Gimnazială Nr. 1 Suceava, Şcoala Gimnazială Nr. 8 Suceava, Şcoala Gimnazială „Bogdan Vodă” Rădăuţi, Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” Rădăuţi, Şcoala Gimnazială Nr. 1 Gura Humorului, Şcoala Gimnazială „Teodor Balan” Gura Humorului, Şcoala Gimnazială „Ion Irimescu” Fălticeni, Şcoala Gimnazială „Bogdan Vodă” Câmpulung Moldovenesc, Şcoala Gimnazială Bosanci, Liceul Tehnologic „I.V. Liteanu” Liteni, Şcoala Gimnazială „Nicolae Labiş” Mălini, Şcoala Gimnazială „Ştefan cel Mare” Putna, Şcoala Gimnazială Salcea, Şcoala Gimnazială „Acad. H. Mihăescu” Udeşti şi Şcoala Gimnazială Voitinel.

 

Şcolile au fost dotate cu tablete şi laptopuri

Proiectul „Acces la succes – Program inovator de pregătire suplimentară a elevilor pentru evaluarea națională" a fost implementat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmbovița, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava şi Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi - Învăţământ Preuniversitar Bucureşti, în perioada aprilie 2014 – octombrie 2015.

La conferința finală a evenimentului, organizată la Suceava, au participat experţi din echipa de implementare din ambele judeţe, cadre didactice din diferite unităţi şcolare, directori de şcoli şi inspectori şcolari. Cele două echipe de implementare au prezentat rezultatele proiectului pe obiective specifice şi activităţi, evidenţiind că în cadrul proiectului au fost 270 de cadre didactice instruite, peste 4.100 de elevi beneficiari de servicii de pregătire suplimentară şi servicii de orientare şi consiliere. De asemenea, s-au împărţit 4.100 de exemplare de „kitul elevului”, iar cele 20 de şcoli gimnaziale participante în program au fost dotate cu 20 de table inteligente şi 20 de laptopuri. Şi, cel mai important, 95% dintre elevii participanţi la proiect au obţinut performanţe şcolare îmbunătăţite ca urmare a serviciilor de pregătire suplimentară, orientare şi consiliere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevi din 20 de şcoli, sprijiniţi să promoveze examenul de final de clasa a VIII-a printr-un proiect PODRU.
 Vizualizări articol: 1270 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elevi din 20 de şcoli, sprijiniţi să promoveze examenul de final de clasa a VIII-a printr-un proiect PODRU0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei