Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 nov 2015 - Anul XX, nr. 255 (6067)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reacţie

Controale la toate barurile, discotecile şi restaurantele din Suceava, pentru respectarea normelor de siguranţă în caz de incendiu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zeci de localuri din municipiul Suceava, de la baruri, restaurante, discoteci, până la clădiri în care se organizează evenimente publice la care participă un număr mare de oameni, vor fi luate „la puricat” de inspectorii Primăriei Suceava, Poliţia Locală şi reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, care vor cerceta dacă se respectă normele de siguranţă în caz de incendiu.

Demararea acestor controale la nivelul municipiului reşedinţă de judeţ a fost anunţată de primarul Ion Lungu, care a discutat pe această temă cu prefectul de Suceava, Constantin Harasim, pe fondul tragediei petrecute vineri noapte în Capitală, în clubul Colectiv.

„Vreau să ne asigurăm că sunt respectate toate condiţiile de siguranţă, să vedem dacă nu s-au făcut modificări faţă de momentul obţinerii autorizaţiilor, la toate unităţile de alimentaţie publică, dar în special în cluburi, discoteci, restaurante sau orice alte locaţii în care se organizează evenimente publice”, a spus primarul Sucevei, Ion Lungu.

Controalele vor începe chiar de luni dimineaţă, când inspectorii din primărie, în special cei de la Autorizare – Corp Control, Poliţia Locală şi reprezentanţi ISU vor lua la rând spaţiile în care se desfăşoară evenimente, inclusiv Casa de Cultură, unde, pe lângă sălile de spectacole, funcţionează şi câteva spaţii de alimentaţie publică.

Prezenţa reprezentanţilor ISU este necesară la aceste controale mixte pentru că, în unele cazuri, doar aceştia pot verifica dacă un anumit spaţiu este autorizat din punctul de vedere al respectării normelor de siguranţă în caz de incendiu, autorizarea de funcţionare din partea municipalităţii putând fi obţinută şi temporar, pe baza declaraţiilor pe propria răspundere a proprietarilor, că documentaţia pentru avizul de respectare a normelor de siguranţă în caz de incendiu este depusă la ISU.

„Febra” controalelor pe tema siguranţei la incendii la localurile şi spaţiile în care se desfăşoară evenimente vine ca urmare a tragicelor evenimente din Bucureşti, unde 29 de persoane au murit şi circa 200 au fost rănite, în urma unui puternic incendiu pornit de la folosirea artificiilor într-un spaţiu închis, un club, ai cărui pereţi şi tavan erau capitonaţi cu burete poliuretan– material puternic inflamabil. Folosirea unor materiale ignifuge în locul acestei variante ieftine pentru izolare fonică ar fi dus la evitarea acest dezastru, care a frânt zeci de destine, printr-o moarte cumplită.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Controale la toate barurile, discotecile şi restaurantele din Suceava, pentru respectarea normelor de siguranţă în caz de incendiu.
 Vizualizări articol: 4293 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 6 voturi
Controale la toate barurile, discotecile şi restaurantele din Suceava, pentru respectarea normelor de siguranţă în caz de incendiu2.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mai bine vezi barna din ochii tai, nu paiul trimis de
( 2 nov 2015, 11:44:33
dar cele doua cluburi ale beizadelei respecta regulile de psi ? parca peste drum de primarie au fost pompierii acu citeva zile. nu cred ca pe usa de la versus se pot evacua 2-300 de persoane !
1.1  RE: Mai bine vezi barna din ochii tai, nu paiul trimis de
( 2 nov 2015, 21:00:54
Prietene! Evacuarea se poate face si prin geamuri
1.2  RE: Mai bine vezi barna din ochii tai, nu paiul trimis de
( 2 nov 2015, 21:42:57
Da, sau prin teleportare...
1.3  RE: Mai bine vezi barna din ochii tai, nu paiul trimis de
( 3 nov 2015, 10:53:38
prietene, la cladiri înalte, foarte înalte si la sali aglomerate nu este admisa asigurarea prin ferestre a celei de a doua cai de evacuare. In Versus intra peste 200 de persoane
2.   Verificati dupa lege trimis de
( 2 nov 2015, 16:23:00
Bine zis. Controale de la ISU Suceava la Radauti , dar si in comunele invecinate unde se pare ca nu verifica nimeni nimic. Verificati cluburile din Marginea, Milisauti, Tibeni, Dornesti, etc., si sanctionati drastic.
3.   Da da da trimis de
( 2 nov 2015, 20:18:13
Primaria suceava nu are instalatie anti-incendiu din cate am vazut eu .. acele stropitori pe tavan.. iar pe holurile primariei se fumeaza ca la bar.. de acolo incepeti controlul..
4.   Lungu = ipocrit trimis de
( 3 nov 2015, 10:42:04
d-le primar! eu zic sa te uiti in ograda proprie... in primarie pute ca in ultima cajba! functionarii tai incompetenti fumeaza pe holuri, pana si in birouri!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei