Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 oct 2015 - Anul XX, nr. 245 (6057)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Tineri cu care ne mândrim

Nouă elevi din judeţ au fost medaliaţi în cadrul olimpiadelor internaţionale, în 2015

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nouă elevi suceveni s-au situat pe podiumul olimpiadelor internaţionale din 2015, aceştia reuşind să revendice trei medalii de aur, trei de argint şi cinci de bronz.

Ca urmare a rezultatelor excepţionale obţinute, tinerii vor fi recompensaţi, timp de un an de zile, cu burse de merit olimpic internaţional din partea Ministerului Educaţiei, cu o valoare între 525 şi 1.050 de lei, în funcţie de distincţia adjudecată.

Elevii suceveni care au urcat, în 2015, pe podiumul competiţiilor internaţionale sunt: Tudor Costel Creţu şi Gabriel Găitan – Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti, Alexandru Silvestru Big, Bernadeta Balac şi Agnesca Revai - Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului, Monica Balac şi Daniela Petrovici - Colegiul Naţional „Petru Rareș” Suceava, Lorena Davidel – Colegiul Naţional „Nicu Gane” Fălticeni şi  Teodora Elena Solovan – Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava.

 

Cine sunt elevii care au făcut performanţă peste hotare

Tudor Costel Creţu este din Rădăuţi şi studiază la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti. În acest an, tânărul a fost laureat cu două medalii de aur şi una de argint. Prima medalie de aur a obţinut-o în mai, la Olimpiada Internaţională de Fizică a Ţărilor Asiatice, din China, iar a doua, în iulie, la Olimpiada Internaţională de Fizică din India. În luna august şi-a adjudecat încă o medalie internaţională, de argint de această dată, la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică din Indonezia.

Lista olimpicilor internaţionali este completată de Lorena Davidel, proaspăt absolventă a Colegiului Naţional „Nicu Gane” Fălticeni, medaliată cu bronz la Olimpiada Internaţională de Geografie, competiţie care s-a desfăşurat la Moscova, în luna august. În prezent, Lorena este studentă la Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” Iaşi, Facultatea de Geografie și Geologie, specializarea Geologie.

Un alt olimpic internaţional al anului 2015 este suceveanul Gabriel Găitan, care a absolvit în acest an Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti. În luna mai, Gabriel şi-a adjudecat medalia de bronz laOlimpiada Internaţională de Fizică a Ţărilor din Asia, din Hangzhou, China. Gabriel studiază la Universitatea din Princeton - SUA.

În luna iulie a acestui an, Teodora Elena Solovan a obţinut argintul la Olimpiada Internațională de Lingvistică, din Bulgaria. Teodora este absolventă a Colegiului Național "Ştefan cel Mare" Suceava, iar din această toamnă studiază la Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, Facultatea de Matematică-Informatică.

Tot argint a câştigat şi Alexandru Silvestru Big, absolvent al Colegiului „Alexandru cel Bun” Gura Humorului, la Olimpiada Internațională de Chimie ”D.I. Mendeleev”, care a avut loc în luna mai, la Erevan, Armenia. Alexandru studiază la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Iuliu Hațieganu" Cluj-Napoca, la Facultatea de Medicină.

Daniela Petrovici, elevă a Colegiului Naţional „Petru Rareş” Suceava, a ocupat locul I la Olimpiada Internaţională de Lectură, de la Constanţa, din perioada 2-4 septembrie.

În luna aprilie, Monica Balac, tot de la Colegiul Naţional „Petru Rareș” Suceava, Bernadeta Balac şi Agnesca Revai, de la Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului, au câştigat premiul al III-lea la Olimpiada Internaţională de limbă polonă maternă. Competiţia a avut loc în Varșovia, Polonia. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nouă elevi din judeţ au fost medaliaţi în cadrul olimpiadelor internaţionale, în 2015.
 Vizualizări articol: 2516 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Nouă elevi din judeţ au fost medaliaţi în cadrul olimpiadelor internaţionale, în 20155.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei