Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 oct 2015 - Anul XX, nr. 229 (6041)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Rădăuţi

I-a incendiat maşina vecinului, după o neînţelegere din urmă cu aproape doi ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După ce în urmă cu circa o lună de zile maşina unui ofiţer judiciarist de la Poliţia Rădăuţi a fost incendiată de un individ certat cu legea, în noaptea de miercuri spre joi un alt autoturism din Rădăuţi a fost distrus după o acţiune intenţionată. De această dată incendiatorul este chiar vecinul proprietarului maşinii, o Skoda Fabia, iar motivul acţiunii sale se pare că porneşte de la o neînţelegere dintre cei doi, o discuţie din urmă cu circa un an şi jumătate.  

 

Skoda a ars până la motor

Neculai Popa, proprietarul autoturismului care a fost distrus în proporţie mai mare de 70%, a povestit: „În jurul orei 01.00, mi-a bătut la uşă un vecin care m-a anunţat că îmi arde maşina din parcare. Am coborât şi am văzut că ardea foarte tare… Proprietarii maşinilor parcate lângă a mea tocmai le scoteau pe ale lor, care erau şi ele avariate uşor de la foc. În schimb Skoda mea a ars până la motor, s-a făcut praf…”, a declarat păgubitul.

Speriat şi uimit de incident, Popa nu realiza cine ar fi putut să-i dea foc la maşină, în condiţiile în care era convins că nu are duşmani şi că nu avusese nimic de împărţit cu nimeni. „M-am întrebat cine ar fi putut să-mi dea foc la maşină, pentru că eu nu am avut nici o altercaţie cu nimeni, sunt un om serios care nu are duşmani. Nu am găsit răspuns la întrebare, dar mi-am adus aminte că un vecin de la parter instalase două camere de supraveghere, una îndreptată spre intrarea în bloc, iar cealaltă către parcare. M-am gândit că cel care îmi dăduse foc la maşină nu ştia acest lucru şi, după ce au venit pompierii şi poliţia, vecinul de la parter mi-a arătat înregistrarea şi am recunoscut autorul…”, a mai spus Popa.

 

Autorul era chiar vecinul de la etajul II

Imaginile surprinse de camera video l-au uimit pe proprietarul Skodei, pentru că incendiatorul era chiar un vecin al său, care locuieşte în apartamentul situat la un nivel mai jos. „Autorul era chiar vecinul meu de la etajul II, iar eu stau la etajul III. Vecinul, Vasile Ignătescu, un om fără căpătâi, stă în gazdă în acel apartament. Ştiu că soţia lui lucrează în Italia, iar el nu are serviciu şi permanent este băut… În urmă cu circa doi ani, într-o zi a venit şi a bătut cu picioarele în uşa apartamentului meu, apoi după ce soţia i-a deschis uşa, i-a vorbit foarte urât pentru că pusese o pătură la uscat pe balcon, situaţie care îl deranja, deşi eu nu înţeleg din ce motiv… Soţia m-a sunat la serviciu, am venit acasă, am purtat o discuţie cu el, însă după câteva zile a venit din nou la uşă cu scandal, beat, şi am anunţat poliţia. Lucrătorii de poliţie au venit imediat, l-au temperat, i-au pus în vedere să se liniştească. Vecinul s-a temperat, doar ne salutam şi cam atât…”, a afirmat rădăuţeanul.

 

Reţinut pentru 24 de ore

Chiar dacă observase că în ultima perioadă maşina sa era zgâriată cu intenţie, Popa a pus acest fapt pe seama copiilor din cartier, însă avea să se convingă că autorul era chiar vecinul său. „În ultima săptămână mi-am găsit maşina zgâriată, însă am crezut că autorii sunt copiii din cartier. Însă am realizat că tot el era cel care făcuse stricăciunile… Cred că undeva în subconştientul lui a rămas ceva încă de atunci când a venit la uşa mea… Astăzi (n.r. - ieri), când l-am întrebat din ce motiv a dat foc maşinii, mi-a răspuns că era beat… Asta e, am rămas cu pagubă mare…”, a mai arătat Neculai Popa.

Autorul incendierii, Vasile Ignătescu, în vârstă de 59 de ani, a fost reţinut ieri de poliţişti, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat în faţa magistraţilor cu propunere de arestare preventivă sub acuzaţia de distrugere, infracţiune pentru care riscă o pedeapsă cuprinsă între 2 şi 7 ani de puşcărie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului I-a incendiat maşina vecinului, după o neînţelegere din urmă cu aproape doi ani.
 Vizualizări articol: 3040 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
I-a incendiat maşina vecinului, după o neînţelegere din urmă cu aproape doi ani5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei