Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 sep 2015 - Anul XX, nr. 218 (6030)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Evaziune fiscală

Un afacerist cu fier vechi, trimis în judecată pentru şase ani de activitate la negru

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a unui proprietar de centru de colectare a fierului vechi, căruia i s-a imputat un prejudiciu de peste 120.000 de lei, constând în impozit pe venit neachitat timp de aproape şase ani de zile.

Inculpatul, Marius Stănescu, a fost trimis în judecată în calitate de reprezentat al Întreprinderii Familiare Stănescu Ghe. Marius, cu sediul în comuna Cornu Luncii.

Conform anchetei derulate de procurori, în perioada 1 ianuarie 2008 – 11 octombrie 2013, inculpatul nu a înregistrat în contabilitate veniturile încasate prin valorificarea de fier vechi, în acest mod sustrăgându-se de la plata impozitului pe venit în cuantum de 121.894 de lei.

Cazul a ajuns în atenţia organelor penale în urma unei sesizări transmise de ANAF Suceava.

Anchetatorii au dispus ridicarea evidenţei contabile a unităţii, iar după verificări amănunţite a rezultat că inculpatul nu a înregistrat în contabilitate 39 de facturi fiscale şi nici veniturile încasate aferente acestora, în cuantum total de 761.835 de lei.

„Consecinţa fiscală a fost sustragerea de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale către bugetul de stat, constând în impozit pe venit în cuantum de 121.893,61 lei (calculat prin aplicarea cotei de 16%)”, se precizează în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Inculpatul a fost trimis în judecată în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, dosarul urmând a fi judecat în prima sa fază la Tribunalul Suceava.

“Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în nici un fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, a mai precizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un afacerist cu fier vechi, trimis în judecată pentru şase ani de activitate la negru.
 Vizualizări articol: 3521 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Un afacerist cu fier vechi, trimis în judecată pentru şase ani de activitate la negru2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei