Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 sep 2015 - Anul XX, nr. 218 (6030)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Noi negocieri

Profesorii vor majorarea salariilor cu 25% până la finele acestui an

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Salariile cadrelor didactice ar putea fi majorate din luna noiembrie a acestui an dacă vor fi identificate fonduri disponibile în acest sens.

La negocierile care au avut loc joi, liderii sindicatelor din învăţământ au decis, după întâlnirea cu patru miniştri ai Guvernului – Sorin Cîmpeanu, Rovana Plumb, Eugen Teodorovici şi Liviu Pop – să acorde termen Guvernului până în data de 10 octombrie, când se va şti exact situaţia execuţiei bugetare pe primele nouă luni ale anului 2015, pentru ca Executivul să ia o decizie în ceea ce priveşte procentul de majorare salarială în acest an.

Giani Leonte, preşedintele Alianţei Sindicatelor din Învăţământ Suceava (ASIS), a explicat că „principiul pe care Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ l-a susţinut a fost ca, până la punerea în aplicare a Legii salarizării unitare în sectorul bugetar, personalul din învăţământul preuniversitar să beneficieze, pe lângă creşterea de 10% prevăzută în Acordul din octombrie anul trecut, de o creştere suplimentară de cel puţin 15% începând, cel mai târziu, cu 1 noiembrie 2015”.

Preşedintele FSLI, Simion Hăncescu, a precizat că a solicitat Guvernului o creştere de 15 procente de la 1 noiembrie. „Cei prezenţi, liderii noştri de sindicat, au girat reprezentanţii Executivului să îşi facă toate calculele, să se încheie execuţia bugetară. Asta se va întâmpla în jurul datei de 10 octombrie, când vom şti exact cum stau lucrurile. Speranţa noastră este că se va găsi soluţia, astfel încât să se poată acorda această majorare de 15 procente începând cu 1 noiembrie. Dacă nu se va întâmpla acest lucru, ne vom întâlni din nou aici şi vom decide. Cred că domnii miniştri au înţeles foarte bine mesajul de astăzi şi am convingerea că se va găsi o soluţie astfel încât să nu fie nevoie să ieşim în stradă”, a subliniat Hăncescu.

La rândul său, ministrul Muncii, Rovana Plumb, a spus că a solicitat reprezentanţilor din sectorul educaţional să păsuiască Executivul până pe data de 10 octombrie pentru a avea toate datele din punct de vedere fiscal-bugetar ale încheierii exerciţiului pe nouă luni de zile. Aceasta a mai adăugat că după ce va avea tabloul datelor bugetare, va putea vorbi de majorări clare ale salariilor

La rândul său, ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a adăugat faptul că, în ceea ce priveşte Legea salarizării unice a bugetarilor, Guvernul speră să aibă o formă finală săptămâna viitoare, pentru a şti exact care este impactul aplicării ei pe întreg sectorul bugetar.

„În opinia noastră, necesitatea implementării Legii salarizării care vizează şi învăţământul preuniversitar înaintea adoptării Legii bugetului pe 2016 e obligatorie pentru că altfel discutăm de o salarizare fără lege şi, din nou, aşteptăm rectificări bugetare”, a conchis Giani Leonte.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Profesorii vor majorarea salariilor cu 25% până la finele acestui an.
 Vizualizări articol: 1744 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Profesorii vor majorarea salariilor cu 25% până la finele acestui an0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bani? trimis de
(19 sep 2015, 22:52:46
Pentru profesori, nu au fost si nu vor fi niciodata bani !!!
2.   Rabdare... trimis de
(21 sep 2015, 08:10:39
Ce a uitat sa spuna PSD-istul Leonte e ca se asteapta sa se vada ce se intampla cu Ponta si saca ,,urmatorii" isi mai asuma ce a promis Ponta. La intalnire au participat liderii din toate cele 3 federatii. din invatamant ...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei