Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 sep 2015 - Anul XX, nr. 218 (6030)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Parteneriat

Judeţul Suceava va participa la cel mai mare târg de agricultură şi silvicultură din Europa

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Judeţul Suceava va fi prezent la ediţia de anul viitor a celui mai mare târg de agricultură din Europa, care are loc în Belgia. Anunţul a fost făcut de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, după ce a discutat despre această participare cu ministrul Agriculturii, Naturii şi Turismului din Wallonia, Rene Collin, şi cu preşedintele Colegiului Provincial, Patrick Adam. De precizat că şeful administraţiei judeţene s-a aflat într-o vizită oficială în Belgia, la invitaţia guvernatorului provinciei Luxemburg, Bernard Caprasse.  „Suntem în măsură să realizăm o nouă acțiune în comun, participarea reciprocă a fermierilor şi întreprinzătorilor din agricultură la două evenimente care vor avea loc anul viitor. Este vorba de Târgul de la Libramont, din Chevigny, în Belgia, şi de Târgul Național de Zootehnie al României, care se organizează în judeţul Suceava, la Dorna Candrenilor”, a precizat Cătălin Nechifor. El a explicat că Târgul de la Libramont este cel mai mare târg expozițional dedicat agriculturii şi silviculturii din Europa, fiind înființat în anul 1926. Târgul de la Libramont are loc în ultimul sfârşit de săptămână din iulie, la acesta participând peste 600 de expozanți şi peste 200.000 de vizitatori.

Cătălin Nechifor a precizat că în 2016 va fi organizată cea de-a doua ediţie a Târgului Naţional de Zootehnie al României de la Dorna Candrenilor, aceasta urmând să aibă loc în perioada 27 – 29 mai, pe aerodromul din această comună. Nechifor a amintit că la ediţia de anul acesta, la târgul organizat în judeţul Suceava au fost prezenţi circa 100 de expozanți, care au prezentat peste 200 de animale de rasă. Târgul a fost vizitat de peste 10.000 de persoane.

“Ceea ce ne propunem împreună cu partenerii din Provincia Luxemburg este să asigurăm prin reciprocitate prezența fermierilor şi întreprinzătorilor români în Libramont - Belgia şi belgieni în Dorna Candrenilor - România. Unul din obiectivele importante pentru noi este atragerea materialului genetic specific rasei Bleu Blanc Belge pentru crescătorii de taurine de carne din Suceava şi nordul României, dar şi prezența fermierilor noştri în cel mai mare târg de agricultură din Europa, cel de la Libramont. Iată că, după 6 luni de când am semnat parteneriatul cu Provincia Luxemburg, apar şi rezultate, în beneficiul ambelor regiuni”, a mai spus Cătălin Nechifor.

La finalul evenimentului din Belgia, preşedintele CJ Suceava a ținut să mai mulțumească încă o dată celor care au jucat un rol major în constituirea acestui parteneriat. “Încă o dată, mulțumiri domnilor ambasadori Philippe Beke şi Ștefan Tinca, pentru că au făcut posibil parteneriatul dintre județul Suceava şi provincia Luxemburg”, a încheiat şeful administraţiei judeţene. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Judeţul Suceava va participa la cel mai mare târg de agricultură şi silvicultură din Europa.
 Vizualizări articol: 1613 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Judeţul Suceava va participa la cel mai mare târg de agricultură şi silvicultură din Europa0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei