Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 sep 2015 - Anul XX, nr. 218 (6030)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Comemorare

Eroul poet Ion Grosaru, omagiat la opt ani după ce a murit salvându-şi colegii din TAB

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Militarul sucevean Ion Grosaru, mort în timpul unei misiuni în Irak, în septembrie 2007, va fi omagiat, astăzi, la mormântul şi monumentul din localitatea sa natală, Păiseni - Cornu Luncii. Oamenii care au făcut de-a lungul anilor tot ce le-a stat în putinţă pentru ca militarul erou să nu fie dat uitării vor marca opt ani de la moartea lui Ion Grosaru printr-o slujbă de pomenire, depuneri de coroane de flori şi un scurt program artistic al elevilor şcolii din sat.

În septembrie 2007, sublocotenentul Ion Grosaru se afla în misiune de patrulare în Irak, iar TAB-ul cu care se deplasa a trecut peste un dispozitiv exploziv artizanal. TAB-ul a luat foc, iar Grosaru a rămas ultimul în interior, după ce a asigurat evacuarea colegilor. Din păcate, muniţia din TAB a explodat şi i-a curmat viaţa chiar lui Grosaru.

La comemorare vor participa inclusiv colegi de la Batalionul 32 Mircea Timişoara care s-au aflat în acel TAB şi care îi datorează viaţa lui Ion Grosaru.

Maistrul militar principal Dumitru Davidel, prim-vicepreşedintele Asociaţiei Cultul Eroilor Suceava, decorat cu emblema de onoare a Forţelor Armate pentru dedicarea sa în acţiunile de comemorare a eroului din Păiseni, este unul din oamenii care s-au luptat cel mai mult pentru ca Ion Grosaru să nu fie dat uitării. Prin efortul său şi al altor oameni de bine, au fost ridicate monumentul eroului, casa memorială şi expoziţia permanentă dedicată lui Ion Grosaru de la şcoala din Păiseni, care îi poartă de altfel şi numele. De asemenea, acesta a fost omagiat şi la Muzeul Militar Naţional, unde au fost amenajate patru vitrine care îi sunt dedicate eroului militar din Cornu Luncii.

Printre cei care s-au implicat în mai multe rânduri pentru comemorarea lui Ion Grosaru mai trebuie amintiţi primarul comunei Cornu Luncii, Gheorghe Fron, preotul din Păiseni, Vasile Ungureanu şi colonelul Nicolae Niga, preşedintele Asociaţiei Cultul Eroilor Suceava.

Ion Grosaru a lăsat posterităţii şi mai multe poezii. Cu sprijinul direct al primarului Gheorghe Fron au fost publicate două volume de poezii scrise de Ion Grosaru, iar un al treilea volum, „Vulturul”, a văzut lumina tiparului în 2015. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Eroul poet Ion Grosaru, omagiat la opt ani după ce a murit salvându-şi colegii din TAB.
 Vizualizări articol: 2096 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Eroul poet Ion Grosaru, omagiat la opt ani după ce a murit salvându-şi colegii din TAB3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei