Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 sep 2015 - Anul XX, nr. 215 (6027)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

La verificare

Presupusa victimă din dosarul afaceristului arestat pentru că a tocmit un individ să ucidă un alt bărbat, călcată de poliţişti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Telenovela de la Vama, cu afaceristul arestat pentru că a tocmit pe bani grei un individ care urma să-l omoare pe un bărbat care-i provoca necazuri, are un nou episod. De data aceasta, în centrul atenţiei este chiar presupusa victimă, Ciprian Ţăranu, a cărui locuinţă a fost călcată luni dimineaţă de poliţişti. Aceştia au efectuat o percheziţie care are ca scop lămurirea unor bănuieli potrivit cărora Ţăranu a tăiat o parte din pădurea aparţinând lui Iosep Constantin Axentioi, dar şi că i-ar fi tăiat cauciucurile de la mai multe utilaje, provocând o pagubă de aproape 20.000 de lei.

La percheziţia de la Vama au fost descoperiţi mai mulţi buşteni, motiv pentru care poliţiştii au solicitat sprijinul organelor silvice pentru a stabili de unde provine materialul lemnos şi dacă acesta a fost achiziţionat legal. Tot la locuinţa lui Ciprian Ţăranu a fost descoperit şi ridicat un topor care prezenta urme de cauciuc, iar procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc au dispus efectuarea unei expertize pentru a se stabili dacă acest topor este cel cu care au fost distruse utilajele aparţinând lui Axentioi.

Deocamdată, în acest dosar, Ciprian Ţăranu are calitatea de suspect. Totuşi el mai este implicat în alte două dosare aflate în lucru pe mesele procurorilor din Câmpulung Moldovenesc. Într-un dosar Ciprian Ţăranu are calitatea de inculpat, după o bătaie în care a fost implicat la Vama în vara acestui an, iar în al doilea dosar este martor. Cel de-al doilea dosar are ca obiect presupusa comandă a asasinatului pe care ar fi dat-o Axentioi pentru a-l vedea mort pe Ţăranu.

 

Preţul vieţii lui Ţăranu, 30.000 de lei şi 10.000 de euro

Iosep Constantin Axentioi se află în arest preventiv după ce ar fi pus la bătaie 30.000 de lei şi 10.000 de euro, bani pentru care i-a oferit unui individ să-i lichideze un consătean cu care se afla în relaţii de duşmănie.

Planul mafiot a fost dejucat chiar de cel care ar fi trebuit să-l ducă la îndeplinire, Ilie Adrian Popescu, un tânăr tot din Vama care a fost bodyguard prin Spania. Popescu a fost cel care s-a dus şi le-a mărturisit anchetatorilor propunerea pe care a primit-o, de a omorî un om contra cost, şi a acceptat să-i ajute pe poliţişti să-l înregistreze pe afaceristul care comandase crima.

„M-am întâlnit cu el între ora 12.00 şi 13.00 la Câmpulung Moldovenesc şi mi-a dat 1.000 de euro. Mi-a mai dat 10 milioane (n.r. - lei vechi) înainte”, mărturisea Ilie Adrian Popescu, prima tranşă de bani primind-o pe 12 august a.c.. Acesta a povestit pentru Monitorul că la început a crezut că e o glumă, o încercare de-a afaceristului Axentioi de a îl intimida, după ce avuseseră un conflict anterior, cauzat de faptul că fostul bodyguard a trecut cu un jeep prin pădurea primului.

Ulterior, însă, susţine tânărul, s-a convins că propunerea primită e una foarte serioasă, fiind căutat în repetate rânduri, spune Popescu, atât de Axentioi, cât şi de fiul acestuia:

„El mi-a spus că îmi dă 300 de milioane (n.r. - lei vechi) şi băiatul lui 10.000 de euro. Şi a spus că dacă mai am şi alte pretenţii pot să-i spun pentru că dă oricât numai să-l vadă pe Ciprian (n.r. - Ciprian Ţăranu) mort”.

Ilie Adrian Popescu i-a spus şi victimei despre intenţiile criminale ale lui Iosep Constantin Axentioi,  dar şi despre faptul că a anunţat poliţia.

 

Scenariul crimei

Scenariul crimei era următorul: Popescu, care se cunoştea cu Ciprian Ţăranu, trebuia să se ducă la acesta şi să îl roage să meargă cu el în pădure, pentru lemn. Aici, după lăsarea întunericului, Popescu ar fi trebuit să-i dea cu un par în cap lui Ţăranu, iar apoi să taie un arbore care să se prăbuşească peste victimă.

 „Apoi să sun la 112 şi să pară totul ca şi cum ar fost un accident. Mi-a spus că dacă nu pot să dau un copac peste el, să pară accident, să-l împuşc... să caut un pistol şi să-l împuşc. Mi-a mai spus că la el în pădure s-au mai întâmplat trei cazuri. Nu ştiu că le-o făcut el sau chiar au fost accidente, dar nu s-au anchetat, nu a fost zarvă prea mare pe tema asta”, a mărturisit Ilie Adrian Popescu.

De partea cealaltă, Iosep Constantin Axentioi a negat în permanenţă şi cu vehemenţă acuzaţiile aduse. „N-am plătit pe nimeni, este o înscenare de la doi hoţi”, a spus bărbatul.

Deocamdată, ancheta este în plină derulare şi rămâne de văzut care va fi deznodământul, atât în cazul distrugerii utilajelor lui Axentioi, cât şi în dosarul privind angajarea lui Popescu pentru a-l ucide pe Ţăranu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Presupusa victimă din dosarul afaceristului arestat pentru că a tocmit un individ să ucidă un alt bărbat, călcată de poliţişti.
 Vizualizări articol: 4238 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Presupusa victimă din dosarul afaceristului arestat pentru că a tocmit un individ să ucidă un alt bărbat, călcată de poliţişti0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei