Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 sep 2015 - Anul XX, nr. 214 (6026)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Câmpulung Moldovenesc

Debut de an şcolar la Colegiul Naţional Militar ”Ştefan cel Mare”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Colegiul NaţionalMilitar ”Ştefan cel Mare” din municipiul Câmpulung Moldovenesc a avut loc ieri ceremonia oficială de deschidere a noului an şcolar. Festivitatea, derulată pe platoul din faţa instituţiei de învăţământ, a fost prezidată de locţiitorul şefului Statului Major al Forţelor Terestre, general-maior dr. Ion Ungureanu. Au mai fost alături de elevii câmpulungeni colonelul Gheorghe Cotiugă, şef secţie în cadrul Direcţiei Audit, reprezentanţi ai instituţiilor publice locale, părinţi, rude şi prieteni, absolvenţi din promoţiile anterioare. Ceremonia a inclus trecerea în revistă a efectivelor, cuvântul de deschidere al comandantului colegiului, mesajul elevilor din clasele a IX-a şi cel al elevului plutonier adjutant şi o defilare a subunităţilor.
Eleva cu cea mai mare medie de admitere, Marilena Zuzeac, precum şi elevul plutonier adjutant Adrian Florescu au exprimat prin scurte discursuri gândurile elevilor din generaţii diferite la început de an. Tot în cadrul ceremoniei, absolventa Dorina Ţifui a fost declarată şef al promoţiei 2015 şi i-au fost înmânate Placheta de onoare a Colegiului Naţional Militar „Ştefan cel Mare” şi o tabletă din partea Fundaţiei ”Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruinţă”.

În mesajul adresat elevilor, colonel dr. Teofil Ispas, comandantul colegiului, a făcut apel la responsabilitate sporită faţă de sarcina principală ce le revine tuturor, aceea de a învăţa: „Munciţi cu abnegaţie pentru a dobândi cele patru valori care definesc identitatea elevului în Colegiul Naţional Militar <Ştefan cel Mare>: excelenţa, creativitatea, onoarea şi disciplina. Pregătiţi-vă cu seriozitate şi răspundeţi prompt cerinţelor stabilite prin programele şcolare, deoarece viitorul în cariera militară aparţine numai celor competenţi şi devotaţi.” De asemenea, în discursul său, general-maior dr. Ion Ungureanu, locţiitorul şefului Statului Major al Forţelor Terestre, absolvent al colegiului în promoţia 1978, a făcut apel la responsabilitate din partea elevilor şi a cadrelor didactice pentru obţinerea performanţei în pregătire şi pentru păstrarea prestigiului Colegiului Naţional Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc.

În acest an, în instituţia de învăţământ militar câmpulungeană sunt 458 de elevi, dintre care 120 abia au fost admişi în primul an de liceu. Cele mai mari medii de admitere în acest an au fost obţinute de Marilena Ioana Zuzeac, din judeţul Suceava (9,98), şi Răzvan Ionuţ Moldovanu, din judeţul Iaşi (9,90). 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Debut de an şcolar la Colegiul Naţional Militar ”Ştefan cel Mare”.
 Vizualizări articol: 2264 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Debut de an şcolar la Colegiul Naţional Militar ”Ştefan cel Mare”4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei