Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 sep 2015 - Anul XX, nr. 214 (6026)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Rădăuţi

A dat foc gospodăriei în care locuiesc fosta soţie şi patru copii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O mamă şi copiii ei au fost la un pas de o tragedie, după ce gospodăria lor a fost cuprinsă de flăcări. Un rădăuţean aflat sub control judiciar este suspectat că a dat foc casei în care se afla fosta sa soţie şi patru copii, minori cu vârste cuprinse între un an şi nouă ani.

 

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost folosirea intenţionată a sursei de aprindere

Totul a pornit în noaptea de duminică spre luni, cu câteva minute înainte de ora 02.00, când un apel telefonic la Detaşamentul de Pompieri Rădăuţi semnala un incendiu la o gospodărie din Calea Cernăuţi nr.73. Trei autospeciale de intervenţie şi un echipaj SMURD s-au deplasat la faţa locului şi au constatat că ardeau acoperişul comun al unei anexe şi al bucătăriei de vară, existând pericolul de propagare la casa de locuit şi la două gospodării învecinate. Imediat au fost evacuate două persoane adulte şi patru copii, două fete şi doi băieţi, cu vârste de 1, 2, 6 şi 9 ani. Mai mult, mama copiilor, Dorina Chirilov, şi cei patru copii au primit îngrijiri medicale din partea echipajului pompierilor paramedici SMURD, deoarece au suferit atac de panică, ulterior aceştia fiind transportaţi la Centrul de Primire Urgenţe Rădăuţi pentru investigaţii suplimentare. Chiar dacă intervenţia luptătorilor cu focul a fost promptă, au ars acoperişul anexelor, pe o suprafaţă de aproximativ 80 de metri pătraţi, şi circa cinci metri cubi lemn de foc. În acelaşi timp s-au degradat pereţii portanţi, obiecte de mobilier, tâmplărie din lemn şi alte bunuri. Conform pompierilor, cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

 

Control judiciar şi interdicţie de a lua legătura cu fosta soţie şi de a se apropia la mai puţin de 20 de metri de imobil

În aceste condiţii au intrat pe fir lucrătorii de poliţie, care, după scurt timp, au realizat că principalul suspect era chiar fostul soţ al Dorinei Chirilov, rădăuţeanul Petrică Căpriean, în vârstă de 35 de ani. Bărbatul, care este într-un conflict deschis cu fosta sa soţie, este cercetat penal sub mai multe acuzaţii, abandon de familie, furt, loviri şi alte violenţe, şi se află sub măsura controlului judiciar cu interdicţia de a lua legătura cu fosta soţie şi de a se apropia la mai puţin de 20 de metri de imobilul în care locuieşte aceasta. Cu toate acestea, bărbatul este suspectat că în noaptea de duminică ar fi intrat în curtea gospodăriei şi ar fi incendiat anexele.

 

"Ne-a spus de mai multe ori că ne omoară, că ne dă foc, ca să aibă pentru ce să meargă la puşcărie"

Femeia afirmă că atât ea, cât şi copiii au fost permanent terorizaţi de bărbat şi că este sigură că fostul ei soţ a dat foc gospodăriei.

„În ultimul timp a intrat în casă de multe ori şi dacă nu reuşeam să fug, mă bătea. În urmă cu ceva timp mi-a dat şi cu sticla de votcă în cap, copiii s-au speriat, vă daţi seama în ce stare eram toţi. Mi-a spus că el nu se teme de nimeni, că nu se teme de poliţişti, ci doar de Dumnezeu. Ne-a spus de mai multe ori că ne omoară, că ne dă foc, ca să aibă pentru ce să meargă la puşcărie. Din cauza asta copiii au fost tot timpul speriaţi, nu au putut învăţa, pentru că le era frică. Aseară (n.r. duminică seară) eram la vecina şi la un moment dat am auzit ceva mişcare în curte, însă nu am zărit pe nimeni. După câteva secunde am văzut flăcări. După cât ne-a ameninţat, sunt sigură că era el. Să se ducă la puşcărie, să ne putem linişti şi noi”, a afirmat Dorina Chirilov.

Ieri după-amiază, Petrică Căpriean a fost reţinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, sub acuzaţia de distrugere prin incendiere, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat în faţa magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A dat foc gospodăriei în care locuiesc fosta soţie şi patru copii.
 Vizualizări articol: 3433 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
A dat foc gospodăriei în care locuiesc fosta soţie şi patru copii3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei