Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 sep 2015 - Anul XX, nr. 213 (6025)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Delegaţie

Lungu a preluat în mod oficial la Sankt Petersburg steagul Festivalului Mondial de Film UNICA

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a preluat în mod oficial steagul Festivalului Internaţional de Film Amator UNICA, municipiul reşedinţă de judeţ urmând să găzduiască anul viitor ce-a de a 78-a ediţie. Momentul a avut loc la Sankt Petersburg, unde în perioada 5-12 septembrie s-a desfăşurat a 77-a ediţie a Festivalului UNICA. Din delegaţia suceveană au mai făcut parte viceprimarul Lucian Harşovschi, consilierul local Daniel Prorociuc, Cezar Olaru de la Compartimentul de turism al primăriei, reprezentanţi ai Asociaţiei Cultural Educative ”Clubul Video Art” în frunte cu coordonatorul Viorel Ieremie de la Colegiul Naţional ”Petru Rareş” şi reprezentanţi ai Universităţii ”Ştefan cel Mare”.

Primarul Ion Lungu a declarat că delegaţia suceveană a făcut o figură frumoasă la Sankt Petersburg, subliniind că prin organizarea Festivalului UNICA municipiul Suceava s-a aşezat pe o treaptă onorabilă din punct de vedere cultural. ”Reprezentanţii municipalităţii au făcut o figură frumoasă la Sankt Petersburg, unde ne-am prezentat onorabil. Am avut o seară românească în care am prezentat oraşul Suceava şi zona Bucovina. Festivalul s-a încheiat cu un moment emoţionant, când a fost înmânat steagul UNICA municipiului Suceava. Este un moment unic din punct de vedere cultural, un moment de nivel mondial, şi cred că am aşezat din punct de vedere cultural municipiul Suceava pe o treaptă onorabilă, având în vedere că festivalul s-a desfăşurat anul acesta la Sankt Petersburg, iar în 2017 va fi la Berlin. Sper ca anul viitor să ne prezentăm cât mai onorabil”, a declarat Lungu.

 

A 78-a ediţie a Festivalului UNICA se va desfăşura în 2016 în municipiul Suceava, în perioada 19-26 august

UNICA a fost înfiinţată în anul 1937 şi reuneşte 32 de ţări membre de pe cinci continente. În fiecare an, UNICA organizează, în ţări diferite, Festivalul Mondial de Film, care cuprinde congresul şi concursul destinat cineaştilor amatori, independenţi, şcolilor de film şi tinerilor regizori profesionişti cu vârste sub 30 de ani. La această manifestare participă, de regulă, 200-300 de delegaţi din ţările membre. Asociaţia Naţională a Cinecluburilor din România este membră UNICA din 2011. În anul 2013, la Congresul de la Fieberbrunn (Austria), organizatorii au stabilit ca ediţia de anul viitor, desfăşurată în perioada 19-26 august, să aibă loc pentru prima data în România. Astfel, cea de a 78-a ediţie a Festivalului Mondial de Film UNICA este programată la Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lungu a preluat în mod oficial la Sankt Petersburg steagul Festivalului Mondial de Film UNICA.
 Vizualizări articol: 1402 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Lungu a preluat în mod oficial la Sankt Petersburg steagul Festivalului Mondial de Film UNICA1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei