Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 sep 2015 - Anul XX, nr. 211 (6023)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   10 imagini |   ø fişiere video

„Spartachiada profesorilor”

Sute de înscrişi la cel mai mare eveniment sportiv pentru personalul din învăţământ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Alianţa Sindicatelor din Învăţământ Suceava (ASIS) a dat oficial startul celei de-a treia ediţii a „Spartachiadei profesorilor”, cel mai mare eveniment sportiv din ţară ce se adresează personalului didactic, didactic auxiliar, nedidactic, dar şi pensionarilor din învăţământul preuniversitar.

Sute de oameni ai şcolii s-au înscris la probele sportive propuse de organizatori, 16 în acest an, cros, ciclism, darts, fotbal, street ball, şah, tenis de masă, tenis de câmp, volei fete/băieţi, pescuit sportiv, tenis cu piciorul, badminton, nataţie şi handbal şi, în premieră, handbal mixt şi tenis cu piciorul.

 

Festivitatea de deschidere a spartachiadei

Festivitatea de deschidere a spartachiadei a avut loc ieri, pe esplanada Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava (USV), în prezenţa profesorilor iubitori ai sportului din cadrul filialelor Suceava, Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Rădăuţi, Gura Humorului şi Fălticeni. Lor le-au vorbit, de la prezidiu, autorităţi locale şi judeţene, reprezentanţi ASIS, parteneri ai evenimentului, fiecare evidenţiind beneficiile practicării unui sport ori a mişcării în mod constant şi necesitatea motivării tinerilor  pentru practicarea sportului.

Rectorul USV, Valentin Popa, a apreciat pozitiv evenimentul, exprimându-şi speranţa că la ediţiile următoare elevi şi studenţi se vor alătura competiţiei.

La rândul său, prefectul judeţului, Constantin Harasim, a punctat faptul că această manifestare oferă profesorilor prilejul de a da un exemplu celor tineri, „un prilej de a se recrea, de a îmbina munca didactică cu cea fizică”, iar preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Ioan Cătălin Nechifor, a apreciat că evenimentul promovează sportul de masă, iar mesajul transmis de participanţi în rândul tinerilor este unul pozitiv şi deosebit de important.

De cealaltă parte, adjuncta Inspectoratului Şcolar Suceava, Gabriela Scutaru, a transmis că doreşte acestei competiţii „un viitor cât mai lung şi cât mai frumos”, manifestarea fiind o bună premisă pentru noul an şcolar.

Au mai luat cuvântul Mihai Androhovici, din cadrul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Suceava, sportiva Cristina Casandra, Gheorghe Şorodoc - ASIS şi Dumitru Irimia – ASIS, acesta din urmă fiind iniţiatorul spartachiadei.

 

Trei zile de întreceri sportive

Spartachiada din acest an înseamnă trei zile de întreceri sportive. Probele au debutat miercuri, pe iazul din Bosanci, cu proba de pescuit.

Pentru astăzi sunt programate probe sportive şi închiderea festivă, prilej cu care vor fi înmânate medalii, cupe şi diplome câştigătorilor acestei ediţii.

Competiţia este organizată de ASIS, prin Departamentul Cultură, sport şi turism.

Parteneri ai acţiunii „Spartachiada profesorilor” sunt: Consiliul Judeţean Suceava, Primăria şi Consiliul Local Suceava, Primăria Fălticeni, Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, Universitatea „Ştefan cel Mare”, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Suceava, Direcţia de Sănătate Publică Suceava, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Suceava şi Tipografia Celestin.

 

„Rapsodii autumnale”, cu echipa de gimnastică a Şcolii Gimnaziale Nr. 3

Iar pentru că întreaga festivitate de deschidere a stat sub semnul îndemnului la mişcare, echipa de gimnastică a Şcolii Gimnaziale Nr. 3 Suceava, sub îndrumarea prof. Loredana Coca, a oferit un moment coregrafic ce a avut drept coordonate gingăşia, graţia şi eleganţa valsului.

Micile dansatoare şi-au făcut primele apariţia în paşi de vals, în rochiţe scurte şi vaporoase, evoluând mai apoi în aplauzele auditoriului.

Tinerii au dovedit că talentul nu ţine cont de vârstă, la fel şi curajul (în condiţiile în care au dansat pe o vreme vitregă), iar pentru asta au fost răsplătiţi cu urale din partea publicului.

„Rapsodiile autumnale” au fost oferite de elevii Mara Oancea, Iustin Coca, Mara Flutur, Yasmin Zvorişteanu, Iasmina Balţic şi Daria Chircea. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sute de înscrişi la cel mai mare eveniment sportiv pentru personalul din învăţământ.
 Vizualizări articol: 2520 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Sute de înscrişi la cel mai mare eveniment sportiv pentru personalul din învăţământ5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Era mai frumos in 1991. trimis de
(11 sep 2015, 19:20:52
Ce frumos, poate pescuiti si cei 25%, fir intins de tonta!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei