Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 sep 2015 - Anul XX, nr. 208 (6020)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ieri, la Consiliul Judeţean

Nechifor i-a invitat pe primari să cheltuiască banii alocaţi pe proiecte de dezvoltare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarii din 73 de localităţi din judeţul Suceava care au primit, ieri, contractele de finanţare pentru 110 proiecte comunitare au fost invitaţi de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, să profite de vremea bună anunţată, să dea drumul la lucrări şi să cheltuiască banii care le-au fost alocaţi. În caz contrar, sumele rămase neutilizate vor trebui returnate la sfârşitul anului. Cel mai bun exemplu în acest sens este comuna Comăneşti, care din 2012 primeşte în fiecare an bani pentru finalizarea unui proiect de alimentare cu apă, iar la final de an îi returnează pentru că firmele care au câştigat contractele de execuţie a lucrărilor nu-şi fac treaba. Primarul de Comăneşti, Grigoraş Păstrăv, a apelat, ieri, la preşedintele Cătălin Nechifor, să le solicite şi el respectivelor firme să-şi onoreze obligaţiile contractuale. ”Aveţi un ghinion uriaş cu aceste firme, care nu-şi fac treaba. Noi nu putem interveni să mediem pentru că relaţia contractuală este cu Primăria Comăneşti”, a răspuns Nechifor.

Acesta a arătat că administraţiile locale care vor demonstra că au interes să implementeze proiecte comunitare şi care vor fi în grafic cu lucrările vor beneficia în continuare de sprijin financiar.

La unele întrebări venite de la primari, în legătură cu mărimea sumelor alocate în ultimii ani, Nechifor a precizat că în anul 2012, când a preluat mandatul, în judeţ erau finanţate 55 de proiecte, în 2013- 34 de proiecte, în 2014 – 11 proiecte, iar în acest an 110.

 

Guvernul intenţionează să deschidă un nou program de dezvoltare locală

”În 2012-2013 a trebuit să plătim peste 1.000 de miliarde de lei vechi arierate. A fost un efort financiar consistent, să plătim lucrări executate şi neplătite. Efectul datoriilor de atunci a fost că acum nu mai găseşti nici o firmă care să lucreze fără bani jos, eventual în avans. Să nu uităm că un an de finanţare, cu 1.000 de miliarde de lei vechi, s-a dus pe plata datoriilor. Acum vedeţi şi dumneavoastră, cei care au avut proiecte nu au avut nici o dificultate în a obţine finanţarea. Singura condiţie a fost eligibilitatea. Vă rog să urgentaţi lucrările; din prognoză se pare că vom avea o toamnă lungă, bună de lucru”, a afirmat preşedintele Nechifor.

Șeful Consiliului Judeţean le-a mai spus primarilor să fie pregătiţi şi cu alte proiecte deoarece este foarte posibil să înceapă un nou program guvernamental de finanţare a dezvoltării locale, care se va adăuga celor care vor fi cu finanţare europeană.

Contractele înmânate ieri primarilor sunt pentru reţele de apă şi canalizare, reparaţii/ construcţii poduri şi podeţe, drumuri şi şcoli. Finanţarea acestora este din Planul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), lansat anul trecut. Suma alocată acum este de 16,8 milioane lei, ceea ce ridică valoarea proiectelor finanţate în judeţul Suceava prin PNDL la 64,56 milioane lei. Nechifor a mai spus că are speranţe că până la sfârşitul anului suma va ajunge la 100 de milioane de lei (1.000 de miliarde de lei vechi). 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nechifor i-a invitat pe primari să cheltuiască banii alocaţi pe proiecte de dezvoltare.
 Vizualizări articol: 1733 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Nechifor i-a invitat pe primari să cheltuiască banii alocaţi pe proiecte de dezvoltare5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu! trimis de
( 8 sep 2015, 13:11:03
atentie domnul nechifor pe primari cum cheltuieste bani

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei