Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 sep 2015 - Anul XX, nr. 208 (6020)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Lucrări

Modernizarea Aeroportului "Ştefan cel Mare" se apropie de final

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lucrările de modernizare la Aeroportul „Ştefan cel Mare” Suceava se apropie de finalizare, unele dintre cele mai importante investiţii fiind finalizate sau aproape de a fi terminate. Şeful unităţii de implementare a proiectului de modernizare a aeroportului, Marius Grosu, ne-a declarat ieri că noua pistă de aterizare/decolare a fost finalizată în totalitate, urmând ca în perioada următoare să înceapă marcarea acesteia. De precizat că turnarea ultimului strat de asfalt, cu o grosime de şase centimetri,  a fost finalizată înainte de Suceava Air Show, pista fiind folosită deja de avioanele care au participat la acest spectacol aviatic.

„La pistă am finalizat în totalitate lucrările de asfaltare, a început montarea balizajului. De asemenea, în scurt timp vor începe şi lucrările pentru marcarea pistei”, a explicat Marius Grosu, care a mai adăugat că firma care realizează lucrările de modernizare a finalizat şi asfaltarea căilor de rulare pentru avioane. Marius Grosu a precizat că în momentul de faţă se lucrează la betonarea platformei de îmbarcare/debarcare, aceasta urmând să fie finalizată la mijlocul acestei luni.

„Constructorul a adus utilaje suplimentare pentru urgentarea lucrărilor de betonare a platformei, astfel încât acestea vor fi finalizate în scurt timp. În acelaşi timp au avansat şi lucrările la noul turn de control, constructorul fiind la faza de finisaje”, a mai declarat şeful de implementare a proiectului de modernizare a aeroportului. Platforma are o capacitate de şase avioane, patru de tip C, modelul SAB 2000, folosite de Tarom, şi două de tip D, respectiv Airbus 318 sau 320 şi Boeing 737, aeronave folosite în momentul de faţă de companiile low-cost, dar şi de Tarom. 

 

Autoritatea Aeronautică Civilă va începe procedurile pentru autorizarea aeroportului sucevean

El a adăugat că din punct de vedere financiar proiectul este realizat aproape de 90%. Pe de altă parte, Marius Grosu a amintit că aeroportul sucevean a primit de la Autoritatea Aeronautică Civilă Română avizul pentru serviciile de handling (servicii de deservire a aeronavelor la sol). Grosu a mai spus că Aeroportul "Ştefan cel Mare" a solicitat Autorităţii Aeronautice Civile autorizarea, urmând ca inspectorii acestei instituţii să vină la Suceava pentru demararea procedurilor în acest sens. Şeful unităţii de implementare a mai spus că în cadrul proiectului de modernizare au fost finalizate şi lucrările de pregătire a terenului pentru sistemul de navigaţie pentru avioane de tip ILS, acesta urmând că fie montat de compania Romatsa.

Proiectul „Modernizare suprafaţă de mişcare şi balizaj, turn de control şi amenajarea terenului în vederea amplasării sistemului de navigaţie tip ILS” este finanţat din fonduri europene, valoarea totală a acestuia fiind de 104,9 milioane de lei, fără TVA. Investiţia vizează mărirea pistei de decolare/aterizare la 2.460 de metri, modernizarea căilor de rulare în lungime de 120 de metri, modernizarea platformei de încărcare care va avea o lungime de 290 de metri, modernizarea sistemului de balizaj, construirea unui turn de control şi amenajarea terenului în vederea amplasării sistemului de navigaţie aeriană de tip ILS.

După încheierea investiţiei pe aeroportul de la Salcea vor putea ateriza aeronave de transport călători şi cargo de tip Boeing 767.

De precizat că până în momentul de faţă, compania românească Tarom este singura care a anunţat că va relua zborurile de pe Aeroportul "Ştefan cel Mare", urmând să opereze pe ruta Suceava – Bucureşti şi retur.

Pe de altă parte, concomitent cu investiţiile din cadrul proiectului european menţionat anterior, Consiliul Judeţean a finanţat în ultimii ani lucrările de modernizare la aerogară, aceasta urmând să fie cea mai modernă din zona Moldovei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Modernizarea Aeroportului "Ştefan cel Mare" se apropie de final.
 Vizualizări articol: 6063 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.46/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 13 voturi
Modernizarea Aeroportului "Ştefan cel Mare" se apropie de final4.5513

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei