Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 sep 2015 - Anul XX, nr. 207 (6019)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Hoţ sexagenar

La 64 de ani, proaspăt ieşit din închisoare, prins în timp ce fura din maşini

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat în vârstă de 64 de ani, din municipiul Suceava, cunoscut cu antecedente penale pentru furturi, a fost prins în flagrant imediat după ce a pătruns într-o maşină şi a furat o sumă de bani. S-a întâmplat vinerea trecută, iar Gheorghe Cojocariu este suspect de comiterea a cel puţin cinci furturi şi tentative de furt din maşini, în ultimele zile.

Gheorghe Cojocariu are la activ mai multe condamnări, ultima fiind valabilă din noiembrie 2014 şi până în septembrie 2015, pentru fapte de furt calificat. Eliberat ceva mai repede, suspectul, susţin poliţiştii, s-a reapucat de ce ştie să facă mai bine.

 

Filat patru zile de poliţişti în ţinută civilă

Poliţiştii de la Biroul de Investigaţii Criminale al Poliţiei municipiului Suceava îl filau de la începutul săptămânii trecute pe bărbat, după mai multe sesizări privind furturi din autoturisme.

„Poliţiştii judiciarişti din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava au întocmit un profil al suspectului, fiind organizate acţiuni de monitorizare şi urmărire prin poliţişti echipaţi în ţinută civilă şi elemente de tehnică specifică. În urma acţiunilor desfăşurate fără întrerupere timp de patru zile, poliţiştii au localizat o persoană suspectă care încerca sistemele de închidere ale unor vehicule parcate în zona centrală a municipiului Suceava. Persoana a fost monitorizată permanent, chiar dacă aceasta şi-a schimbat pentru circa patru ore, în mod repetat, itinerariile de deplasare”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

           

Avertisment: mulţi suceveni îşi lasă maşinile descuiate şi bunuri la vedere

Vineri, în jurul orei 12.00, sexagenarul a fost ridicat de poliţie după ce a pătruns într-un autoturism Skoda, de unde a sustras suma de 101 lei. Autoturismul se afla parcat pe strada Republicii.

Suma de bani a fost integral recuperată şi predată persoanei vătămate, un bărbat din Câmpulung Moldovenesc. Gheorghe Cojocariu este suspect de comiterea a încă cinci fapte de tentativă de furt sau din furt din autoturisme.

„Deşi prin acţiunile preventive şi de informare desfăşurate de poliţişti şi cu sprijinul mass-media s-a recomandat în permanenţă posesorilor de autovehicule să îşi închidă maşinile cu sistemele de siguranţă chiar şi atunci când părăsesc vehiculul pentru doar câteva momente, s-a constatat că aproape toate sesizările primite făceau referire la furturi sau tentative de furt din maşini lăsate neîncuiate, cu geamurile deschise sau în care erau lăsate bunuri de valoare la vedere”, a tras un semnal de alarmă subcomisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.

 

A scăpat din celula IPJ Suceava după 24 de ore de arest

Un detaliu interesant este legat şi de modul în care acţiona hoţul. Versat în domeniu, acesta viza doar maşinile descuiate şi acţiona pe timp de zi. Asta pentru ca gravitatea faptelor sale să nu fie atât de mare şi să nu se încadreze la infracţiunea de furt calificat.

Gheorghe Cojocariu a fost totuşi reţinut în arest, vineri, în baza ordonanţei pentru 24 de ore. A doua zi, sâmbătă, a fost lăsat să plece acasă, faptele nefiind considerate suficient de grave pentru a se impune arestarea preventivă. Cojocariu a fost însă pus sub control judiciar, prin decizie a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, astfel că dacă va mai fi prins la furat are toate şansele să ajungă direct în arest preventiv. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La 64 de ani, proaspăt ieşit din închisoare, prins în timp ce fura din maşini.
 Vizualizări articol: 2047 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
La 64 de ani, proaspăt ieşit din închisoare, prins în timp ce fura din maşini5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei