Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 sep 2015 - Anul XX, nr. 207 (6019)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   43 imagini |   ø fişiere video

Mişcare şi sănătate

Entuziasm şi emulaţie la prima ediţie a Crosului Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prima ediţie a Crosului Sucevei s-a dovedit o reuşită deplină, în ciuda reprizelor de ploaie neprogramate. Sute de oameni au luat startul în competiţie, indiferent de sex sau vârstă. Evenimentul organizat de Asociaţia Judeţeană de Atletism Suceava, în colaborare cu deputatul Ioan Balan şi firma Marelvi, i-a atras ca un magnet pe iubitorii sportului şi ai mişcării. Centrul municipiului Suceava s-a transformat într-un adevărat furnicar, iar mulţi dintre participanţi s-au înghesuit pe ultima sută de metri pentru a se înscrie în cursă. Entuziasmul şi emulaţia sunt cuvintele care descriu cel mai bine ceea ce s-a petrecut ieri în Suceava, iar toată lumea a fost de acord că un astfel de eveniment trebuie să capete continuitate şi să se transforme într-o acţiune de anvergură judeţeană sau chiar naţională.

 

Diversitate în vârstă, dar unitate în sport

La cursa de ieri s-au înscris copii, dar şi oameni trecuţi binişor de prima tinereţe. Indiferent de motivele care i-au împins de la spate pentru a intra în competiţie, fiecare dintre ei trebuie felicitat.

La cei 75 de ani ai săi, Ştefan Hreniuc s-a dovedit unul dintre veteranii crosului de ieri. „Vreau să mai fac sport, pentru că ceea ce fac cu bicicleta nu e suficient, mai trebuie şi pe jos. Mă voi strădui să duc cursa până la capăt, deşi nu m-am pregătit în mod special. E o idee foarte bună, pentru că antrenează nu doar tineretul, ci şi intelectualii, pentru că sunt mulţi care stau la birou, dar sport trebuie să facă un număr cât mai mare de oameni. Vreau să-l felicit pe deputatul Ioan Balan pentru această acţiune şi sper că şi anii următori vom putea participa la acest cros”, a mărturisit Ştefan Hreniuc.

La polul opus s-a aflat Mihnea Grădinaru. Are doar 9 ani, iar ideea de a participa la o acţiune sportivă a stat multă vreme în balanţă cu cea de a se implica într-un concurs specific acestei generaţii. „M-am înscris la cros pentru a câştiga şi m-am antrenat prin parc. Aş avea nevoie de televizor pentru a-l pune pe perete, dar era mai bun un concurs de butonat pe Facebook”, a spus Mihnea Grădinaru.

 

„E o idee foarte bună pentru sănătatea sucevenilor”

Au fost şi afaceri în familie la această primă ediţie a Crosului Sucevei. Viorica şi Cristina Ostafi, mamă şi fiică, de 53, respectiv 15 ani, au venit împreună la cursă, deşi condiţiile impuse de organizatori le-au trimis la alergat în serii diferite.

„Ea m-a convins pe mine, pentru că şi-a dorit să vadă ce mamă are, dar cred că vom câştiga amândouă. Evenimentul mi se pare extraordinar pentru că am văzut multe lume alergând pe stradă şi e un lucru foarte bun”, a mărturisit Viorica Ostafi.

„I-am spus mamei <Hai să participăm> şi uite că a venit aici. Sunt convinsă că va face faţă pentru că am alergat-o prin parc câte 30-60 de minute. E o idee foarte bună pentru sănătatea sucevenilor şi sper să se organizeze şi în anii următori”, a arătat şi Cristina Ostafi.

Au fost şi oameni cu viziuni filantropice la Crosul Sucevei de ieri, oameni care au venit şi cu propuneri concrete pentru concursul de anul viitor. Unul dintre aceştia este Jean Erhart, un om care-şi ştie exact vârsta din buletin.

„Vreau să câştig un televizor pe care să-l donez unei familii care ştiu că e săracă. Mi-am luat burta cu mine, dar sper că anul viitor organizatorii vor gândi o categorie doar pentru cei peste 60 de ani. Eu am 66 de ani, 9 luni şi 20 de zile şi nu pot concura cu cei de 50 de ani. Ies cu câinele în fiecare seară la plimbare şi mă simt pregătit, dar în rest trândăvesc în fiecare zi ca boierii moldoveni”, a fost declaraţia spumoasă a lui Jean Erhart.

 

Sorin Raţă: „La anul, cu siguranţă vom face un concurs de anvergură naţională”

Implicarea unor sportivi de renume din judeţul Suceava în susţinerea acestui cros este o garanţie că lucrurile se mişcă pe un făgaş normal. Sorin Raţă, unul dintre promotorii şi susţinătorii acestui eveniment, a salutat implicarea tuturor celor care iubesc sportul, mişcarea şi sănătatea.

„Pentru Suceava este un prim eveniment de o asemenea anvergură şi sper să aibă succes. Îi avem susţinători ai crosului pe Dorin Goian, pe Cristina Casandra, locul 5 la Jocurile Olimpice de la Beijing, şi pe Daniel Balan. Noi ne aşteptam să fie în jur de 500 de participanţi, dar numărul acestora a depăşit previziunile. Am vorbit cu domnul deputat Ioan Balan şi la anul, cu siguranţă, vom face un concurs de anvergură naţională”, a arătat Sorin Raţă.

 

Flutur: „Suceava în mişcare este numele cel mai bun, pentru că Suceava a stat destul de mult”

Printre cei care s-au înscris la crosul de ieri a fost şi senatorul Gheorghe Flutur. Opinia generală a fost aceea că se descurcă mult mai bine în politică decât în sport, un domeniu în care vârsta nu-l prea ajută şi nici kilogramele în plus.

„Trebuie să felicit organizatorii, Nelu Balan, care a avut această iniţiativă, dar şi Asociaţia Judeţeană de Atletism Suceava, care s-a implicat foarte mult. Dacă mă uit în oglindă am toate motivele să mă implic şi să susţin acest eveniment, pentru că am kilograme de dat jos. Cel mai bine ar fi ca evenimentul să se numească Suceava în mişcare, pentru că Suceava a stat destul din foarte multe puncte de vedere”, a arătat senatorul Flutur.

În afara sa, şi alţi politicieni sau oameni implicaţi în administraţia locală sau în viaţa publică s-au înscris la cros, unii dintre ei fiind mai puţin Zmău la alergat, dar dovedind calităţi de mers la ocazie cu maşina organizatorilor.

 

Deputat Ioan Balan: „Pentru noi, premiul cel mare este numărul mare de participanţi”

Deputatul Ioan Balan, omul care a pus suflet şi pasiune pentru reuşita acestei acţiuni, s-a arătat încântat de interesul sucevenilor pentru acest cros. „Participarea este peste aşteptări, iar să ai peste 1.000 de oameni aici în piaţă nu este puţin. Important este că la toate categoriile s-au înscris multe persoane, atât la feminin, cât şi la masculin. Pentru această organizare excepţională trebuie să mulţumesc Asociaţiei Judeţene de Atletism şi în mod special lectorului Sorin Raţă. Aceste lucruri trebuie făcute anual, să devină o tradiţie, iar promisiunea mea pentru suceveni este aceea că voi fi mereu alături de această acţiune, indiferent de poziţia mea politică sau administrativă pe care o voi avea la un moment dat”, a declarat Ioan Balan.

Deputatul liberal şi-a exprimat încrederea că parteneriatul său cu sucevenii, unul pe care-l doreşte de durată şi de anvergură, va deveni stabil şi foarte închegat.

„În politică voi alerga împreună cu Gheorghe Flutur, pentru că, aşa după cum aţi văzut, am fost mereu alături şi tot aşa vrem să rămânem. Pentru noi spiritul de echipă este foarte important. Pentru mine acest cros este foarte important şi din perspectiva relaţiei cu locuitorii acestui oraş. Am promis sucevenilor că vor fi luaţi mereu parteneri în proiectele pe care vreau să le pun la dispoziţia lor, iar acest cros, sport de masă, este un model de parteneriat activ cu sucevenii. Competiţia şi premiile sunt pentru suceveni, iar pentru noi premiul cel mare este numărul mare de participanţi la acest eveniment”, a concluzionat deputatul Ioan Balan.

 

Câștigători la Crosul Sucevei:

Crosul Sucevei s-a lăsat şi cu premii. Locul I a fost răsplătit cu un televizor Smart Samsung, diagonala 102 cm, locul II a fost recompensat cu un televizor Smart Samsung, diagonala 82 cm, iar pentru premiul III premiul a constat într-un televizor Smart Samsung, diagonala 62 cm.

La final, înaintea concertului de pe esplanada Casei de Cultură, s-a organizat o tombolă la care s-au acordat 10 premii constând în aspiratoare.

Iată lista câştigătorilor:

La categoria copii, băieţi şi fete în vârstă de 8-13 ani, distanţa de alergare 2.000 metri:

Fete:

1. Smocot Cristina
2. Şubrea Iuliana
3. Greciuc Ingrid

 

Băieți:

1. Nemasciuc Mihai
2. Aioanei David
3. Fotciuc Teodor

 

La categoria junioare şi juniori, vârstă 14-18 ani, distanţa de alergare 2.500 metri:

Junioare:

1. Văleanu Paula
2. Varvavoi Vanesa
3. Bujoreanu Cătălina

 

Juniori:

1. Munteanu Samuel
2. Dulceac Laurenţiu
3. Ursache Justin

 

La categoria seniori şi senioare, vârsta 19-39 ani, distanţa de alergare 2.500 metri:

Senioare:

1. Ursache Simona
2. Gramesc Maria
3. Vrăjitoriu Ioana

 

Seniori:

1. Lăcătus Luis
2. Ceobanu Daniel
3. Păşcănuţ Cătălin

 

La categoria veterani I, vârsta 40-49 de ani, distanţa de alergare 2.000 metri

Feminin

1. Dancu Larisa
2. Cazan Luminiţa
3. Avasilichioaie Iuliana

 

Masculin

1. Dascălu Costinel
2. Vezeteu Mircea
3. Naujeniuc Sorin

 

La categoria veterani II, peste 50 de ani, distanţa de alergare 2.000 metri:

Feminin

1. Albici Dorina
2. Drişcu Angela
3. Dumbrăveanu Melexima

 

Masculin

1. Frigura Vasile
2. Dorneanu Eugen
3. David Vasile
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Entuziasm şi emulaţie la prima ediţie a Crosului Sucevei.
 Vizualizări articol: 3887 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.11/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.1 din 9 voturi
Entuziasm şi emulaţie la prima ediţie a Crosului Sucevei4.159

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Datorita trimis de
( 8 sep 2015, 13:16:34
Datorita calitatii oamenilor politici,cetateni de la 9 la 76 de ani vor sa fuga (din tara)1!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei