Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 sep 2015 - Anul XX, nr. 205 (6017)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Renovare totală

Vechile locuri de joacă din oraş, modernizate de Primăria Suceava din fonduri proprii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cei mai mici dintre suceveni, copiii, vor avea curând la dispoziţie noi parcuri de joacă, amenajate cu instalaţii moderne în locul celor părăginite care necesitau reparaţii după reparaţii, amplasate în zone devenite adeseori insalubre.

Lucrările de amenajare a şase noi locuri de joacă pentru copii au fost demarate în forţă miercuri, în cartierul Burdujeni, pe terenul din faţa magazinului Penny Market, unde nu doar instalaţiile de joacă arătau jalnic, ci întreg spaţiul dintre blocuri.

Acolo va fi amenajat cel mai mare spaţiu de joacă din cele şase pe care le reface acum integral Primăria Suceava, din fonduri proprii, pe un teren de peste 500 de mp.

Tocmai de aceea, acolo au fost mobilizate echipele de la Direcţia Domeniului Public, cu utilaje, fiind îndepărtate toate instalaţiile învechite, gardurile ruginite, fiind scoase vechile pavele şi sparte betoanele „măcinate”, întreaga zonă urmând să fie reamenajată.

Pe lângă spaţiul de joacă de pe Calea Burdujeni, de 28x18 m, un altul, de 20x17 m, urmează să fie amenajat în cartierul Obcini, pe strada Staţiunii nr. 15, lângă blocul F1.

Un frumos parc de joacă pentru copii va fi amenajat şi lângă Piaţa George Enescu, pe Aleea Saturn nr. 5, pe o suprafaţă de 15x13 m.

Cel mai mare cartier al Sucevei, Burdujeni, va beneficia de încă un spaţiu de joacă modernizat şi pe strada Păcii nr. 19, bl. 121, tot pe 15x13 m, la fel ca şi cel de pe strada Mărăşeşti nr. 35, de lângă blocul A 10.

Un spaţiu de joacă mai mic, de 100 de mp, al doilea din cartierul George Enescu, va fi reamenajat pe strada Luceafărului nr. 7, bloc E63 (lângă MotoVelo).

„Vrem ca la finalul acestui program, după ce trecem prin cartierele Burdujeni, Obcini, George Enescu şi Zamca, să avem şase locuri de joacă noi, potrivite pentru necesităţile copiilor, ca spaţii de recreere. Este o solicitare pe care o primim tot mai des de la suceveni, e un angajament pe care îl avem ca administraţie locală, să realizăm noi locuri de joacă şi să le îmbunătăţim pe cele existente”, a spus viceprimarul Ovidiu Doroftei, care se ocupă de realizarea proiectului de modernizare a locurilor de joacă din municipiul reşedinţă de judeţ.

Acesta a spus că o schimbare era necesară, pentru că deşi an de an se fac reparaţii la locurile de joacă existente, efectul nu este chiar cel dorit de o parte dintre suceveni, distrugerile provocate de unii anulând toate eforturile făcute.

„Fac un apel permanent de a exploata într-un mod raţional aceste locuri de joacă, de a ne permite astfel să direcţionăm resursele bugetare spre modernizarea spaţiilor de joacă din oraş, nu doar spre repararea celor existente. În fiecare an reparăm locurile de joacă – sunt peste 70 în oraş, dar în fiecare an sunt necesare şi operaţiuni de înlocuire a instalaţiilor montate”, a adăugat viceprimarul Sucevei.

 

Covoare cauciucate, în loc de beton sau balast

Un alt element de noutate în privinţa spaţiilor de joacă pentru copii este cel de înlocuire a pardoselii de beton a acestora sau de înlocuire a balastului cu o suprafaţă sintetică, elastică, care îi protejează mai bine pe micuţi la eventuale căzături.

„Vom avea şi două covoare cauciucate amplasate în două parcuri de joacă – în parcul Copilului din Burdujeni şi în parcul de la Universitate. O să schimbăm suprafaţa de joacă, ca urmare a unor solicitări primite tot de la cetăţeni. Este o investiţie pe care o facem experimental, să vedem cum se comportă aceste suprafeţe la condiţiile meteo de la noi. Dacă se va dovedi o alternativă bună, vom extinde acest model şi la alte spaţii de joacă din Suceava”, a adăugat Ovidiu Doroftei.

Nu în ultimul rând, toate spaţiile de joacă din oraş vor fi dotate cu coşuri de gunoi care vor fi golite periodic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vechile locuri de joacă din oraş, modernizate de Primăria Suceava din fonduri proprii.
 Vizualizări articol: 2441 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Vechile locuri de joacă din oraş, modernizate de Primăria Suceava din fonduri proprii3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cetate trimis de
( 4 sep 2015, 11:27:40
Dragi tovarasi, dar la cetate cand faceti un spatiu de joaca si o zona de relaxare atat pentru copii cat si pentru parinti departe de zgomot si poloare.....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei