Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 sep 2015 - Anul XX, nr. 205 (6017)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sesiunea din toamnă

Universitatea din Suceava demarează a doua sesiune de admitere, începând de luni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava (USV) se va desfăşura, în perioada 7-18 septembrie, cea de-a doua sesiune de admitere din acest an.

La nivel de licenţă, după o primă sesiune, ce a avut loc în iulie, USV scoate la concurs 121 de locuri bugetate şi toate locurile cu taxă disponibile până la limita capacității de școlarizare (adică un total de 1.105 locuri). Locuri bugetate disponibile mai există la Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor – 18 locuri, Facultatea de Inginerie Mecanică, Mecatronică şi Management – 46 de locuri, Facultatea de Istorie şi Geografie – 36 de locuri, Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării – 12 locuri, Facultatea de Silvicultură - două locuri şi Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică – şapte locuri. Studenţii care nu reuşesc să fie admişi pe un loc bugetat vor trebui să scoată, anual, din buzunare sume cuprinse între 2.400 şi 4.000 de lei, cele mai piperate taxe fiind la cele două specializări ale Departamentului de Sănătate şi Dezvoltare Umană.

Pentru masterat, sunt scoase la concurs 57 de locuri bugetate: nouă locuri la Facultatea de Inginerie Alimentară, 12 locuri la Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, 12 locuri la Facultatea de Inginerie Mecanică, Mecatronică şi Management, 11 locuri la Facultatea de Istorie şi Geografie, 11 locuri la Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării şi două locuri la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică, la care se adaugă 785 de locuri cu taxă, disponibile până la limita capacității de școlarizare a fiecărui program de studiu de masterat. De asemenea, mai sunt disponibile patru locuri bugetate pentru candidaţi de origine română din afara graniţelor ţării.

Pentru forma de învăţământ la distanţă (ID) rămân disponibile 341 de locuri cu taxă pentru sesiunea din toamnă, în vreme ce la programele de conversie profesională sunt disponibile pentru această sesiune 359 de locuri cu taxă.

Conducerea instituţiei a transmis că „Universitatea <Ştefan cel Mare> din Suceava îi aşteaptă pe noii candidaţi la admitere şi reaminteşte faptul că la dispoziţia studenţilor se află unul dintre cele mai moderne și sigure campusuri din ţară. La Suceava, studenţii au şansa de a fi formaţi de un personal didactic cu calităţi recunoscute la nivel naţional şi internaţional şi de a fi ajutaţi în demersurile lor de fiecare zi de un personalul administrativ competent şi devotat”.

Cei interesaţi de admitere sunt invitaţi să acceseze pagina www.admitere.usv.ro, unde vor găsi informaţii actualizate pe toată durata sesiunii.

 

Creştere a numărului de admişi

Numărul studenţilor înmatriculaţi la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava în sesiunea de admitere din vara acestui an, la toate formele de învăţământ (licenţă – cu frecvenţă şi ID, masterat şi conversie profesională), este de 2.462, în creştere cu aproximativ 10% faţă de cel înregistrat la admiterea din iulie 2014. Cea mai mare creştere a numărului de studenţi înmatriculaţi a fost la licenţă, unde s-au înmatriculat 1.503 studenţi, ceea ce reprezintă o creştere de aproximativ 20% faţă de situaţia din aceeaşi perioadă a anului trecut. În acest context, patru programe de studiu au finalizat admiterea pentru anul 2015 încă de la admiterea din vară. E vorba de programele de Kinetoterapie şi motricitate specială, Balneofiziokinetoterapie şi recuperare, Drept şi Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar. Pentru aceste programe de studiu nu se va mai organiza admitere în toamna acestui an.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Universitatea din Suceava demarează a doua sesiune de admitere, începând de luni.
 Vizualizări articol: 1388 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Universitatea din Suceava demarează a doua sesiune de admitere, începând de luni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei