Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 sep 2015 - Anul XX, nr. 204 (6016)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La apel

Cererea de punere în libertate a afaceristului arestat pentru planificarea unui asasinat la comandă, respinsă de judecători

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Omul de afaceri din Vama arestat la finele săptămânii trecute pentru acuzaţii deosebit de grave, legate de încercarea de a convinge un tânăr să comită un asasinat, a fost menţinut în arest şi de magistraţii Tribunalului Suceava, care au judecat, ieri, contestaţia formulată de inculpat. Iosep Constantin Axentioi a cerut să fie cercetat în stare de libertate, însă solicitarea sa a fost respinsă ca nefondată. În aceste condiţii, mandatul de arestare preventivă pentru 30 de zile, emis de Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, rămâne în vigoare.

Conflictul dintre Iosep Constantin Axentioi (51 de ani) şi victima presupusului asasinat la comandă, Ciprian Ţăranu, este unul mai vechi, care durează de mai mulţi ani şi care s-a soldat cu numeroase plângeri la poliţie.

Bărbatul de 51 de ani, proprietar de gater şi de pădure, a apelat la un anume Ilie Adrian Popescu, în vârstă de 27 de ani, tot din Vama, fost bodyguard, căruia i-ar fi promis 30.000 de lei şi 10.000 de euro pentru a-l lichida pe rivalul Ciprian Ţăranu. Din fericire, planul mafiot a fost dejucat chiar de cel care ar fi trebuit să-l ducă la îndeplinire. Ilie Adrian Popescu, care primise deja o tranşă de bani, a fost cel care s-a dus şi le-a mărturisit anchetatorilor propunerea pe care a primit-o, de a omorî un om contra cost, şi a acceptat să-i ajute pe poliţişti să-l înregistreze pe afaceristul care comandase crima.

Din scenariul conturat de anchetatori a rezultat că Popescu, conform planului pus la punct de Iosep Constantin Axentioi, trebuia să meargă în pădure cu Cirpian Ţăranu, pe care îl cunoştea şi, după lăsarea întunericului, să-i dea cu un par în cap. Apoi, urma să fie simulat un accident, prin tăierea unuia arbore care să cadă peste corpul lui Ciprian Ţăranu. Din fericire, acest plan înfiorător a rămas doar la nivel de discuţie, susţin anchetatorii, care au precizat că au probatoriu elocvent în sprijinul acuzaţiilor (interceptări ale discuţiilor).

Familia bărbatului arestat susţine că totul este o înscenare pusă la cale de Popescu şi Ţăranu, cel din urmă fiind acuzat că el este în realitate cel care l-a terorizat ani de-a rândul pe Iosep Constantin Axentioi, furându-i lemn din pădure şi tăindu-i cauciucurile de la maşini. Cert este că Axentioi este cel care se află acum după gratii, pentru acuzaţii deosebit de grave.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cererea de punere în libertate a afaceristului arestat pentru planificarea unui asasinat la comandă, respinsă de judecători.
 Vizualizări articol: 2259 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Cererea de punere în libertate a afaceristului arestat pentru planificarea unui asasinat la comandă, respinsă de judecători5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei