Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 sep 2015 - Anul XX, nr. 202 (6014)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Cooperativa socială

„Investeşte în oameni”, la Măriţei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În satul Măriţei, comuna Dărmăneşti, a avut loc vineri, în fosta discotecă a satului, deschiderea Cooperativei sociale KULT-ART Fusion - Sticlă fuzionată, obiectiv creat în cadrul proiectului „Social Economy 4 All”, POSDRU 173/6.1/S/148302 cofinanţat de Uniunea Europeană din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Aşa cum s-a subliniat la conferinţa de deschidere, proiectul este implementat de comuna Cornu Luncii în calitate de solicitant, în parteneriat cu Fundaţia ECOTOP pentru Cultură şi Educaţie Ecologistă Oradea, Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina, Asociaţia KULT-ART şi Die Querdeker - Austria.

 

„O provocare pentru tinerii din localitate, care s-au gândit să creeze locuri de muncă şi să dezvolte economia locală”

La evenimentul la care au participat reprezentanţi ai instituţiilor publice, ai unor ONG-uri, beneficiari şi specialişti implicaţi în acest proiect, Niculina Doina Daneliuc, managerul de proiect, a spus că este „un pas mic”, dar important pentru satul Măriţei.

Gheorghe Fron, primarul comunei Cornu Luncii, care reprezintă solicitantul în structura proiectului şi care, aşa cum a accentuat, face economie socială de 16-17 ani, a precizat că „obiectivul principal este incluziunea socială activă a grupurilor vulnerabile, prin crearea de locuri de muncă, pregătire şi calificare, reinserţie pe piaţa liberă a muncii şi dezvoltarea de servicii noi în cadrul SES / Structura de Economie Socială”.

O iniţiativă care reprezintă „o provocare”, aşa cum a remarcat Vasile Gafiuc, specialist în economie socială, „o provocare pentru tinerii din localitate, care s-au gândit să creeze locuri de muncă şi să dezvolte economia locală”.

 

„Un domeniu prin care am putea să intrăm pe o nişă de piaţă în Europa”

Artistul plastic Mircea Dăneasă, implicat în derularea acestui proiect ca specialist (cu o vechime de peste zece ani în sticlărie), a subliniat faptul că crearea acestui atelier de prelucrare a sticlei prin fuziune reprezintă „un domeniu prin care am putea să intrăm pe o nişă de piaţă în Europa”.

Reprezentantul austriac, specialistul în economie socială Johann Tomislav Zuljevic-Salamon, care se află la a treia generaţie de programe de acest fel, a apreciat eforturile depuse de Nicoleta Dăneasă, coordonatorul proiectului, care a transformat spaţiul fostei discoteci din Măriţei într-un „loc luminos”, în care va funcţiona cooperativa de prelucrare a sticlei.

Nu rămâne decât să răspundem în curând invitaţiei lansate de Mircea Dăneasă de a reveni la Măriţei atunci când atelierul va începe să producă, „pentru a vedea prima colecţie de mostre” şi pentru a-i vedea la lucru pe tinerii calificaţi prin acest proiect social care are deviza „Investeşte în oameni!”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Investeşte în oameni”, la Măriţei.
 Vizualizări articol: 1775 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Investeşte în oameni”, la Măriţei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei