Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 sep 2015 - Anul XX, nr. 202 (6014)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Veste bună

Au început lucrările de asfaltare a străzii Sucevei de la intrarea în Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Veste bună pentru cei care locuiesc în Fălticeni sau care tranzitează municipiul cu maşina: au început lucrările de asfaltare a străzii Sucevei. Asfaltările au demarat duminică noapte cu turnarea primului strat de binder pe o singură bandă pentru a nu strangula traficul rutier. „Se va lucra numai noaptea pentru că ziua drumul este foarte aglomerat. Noi am solicitat Prefecturii devierea traficului greu de pe strada Sucevei în perioada 15 august -15 septembrie pentru a lucra în plin, însă nu ni s-a aprobat acest lucru. Aşa că am decis să se lucreze după ora 19”, a declarat primarul de Fălticeni, Cătălin Coman. El a menţionat că dacă nu intervin probleme legate de vreme, atunci asfaltarea integrală a străzii Sucevei, inclusiv turnarea stratului de uzură, va fi gata în două săptămâni. „Începutul e încurajator. Am turnat în prima noapte stratul de binder pe o bandă de sus până jos. Dacă menţinem acest ritm în două săptămâni încheiem cu asfaltarea şi vom trece la realizarea marcajelor rutiere şi a sistemelor de siguranţă”, a spus Coman. Primarul a ţinut să sublinieze că strada Sucevei ar fi fost asfaltată demult dacă firma 3T Construct din Piatra Neamţ, care a executat lucrările de extindere şi reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare pe strada Sucevei, şi-ar fi făcut treaba. „Din cauza celor de la 3T Construct am întârziat reabilitarea străzii Sucevei, pentru că noi am avut banii prinşi în buget şi în anul 2013, dar şi în 2014. Am avut bani puşi deoparte, însă nu i-am putut cheltui deoarece ei nu au reuşit să introducă noile reţele de apă şi canalizare, iar noi nu am putut să facem nimic pentru că nu primăria a semnat contractul pentru realizarea lucrărilor”, a explicat Cătălin Coman.

 

Două milioane de lei alocaţi de Guvern pentru strada Sucevei

Lucrările de asfaltare a străzii Sucevei în lungime de 2,3 kilometri sunt executate de firma botoşăneană Transporturi Auto. Valoarea investiţiei este de 3,9 milioane de lei, din care 2 milioane au fost alocate de Guvern prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, iar diferenţa a fost asigurată din bugetul Primăriei Fălticeni şi de la Consiliul Judeţean Suceava. Investiţia mai presupune construcţia unui scuar pe mijlocul drumului, pe care urmează să fie montaţi şi stâlpii pentru iluminatul public, primarul din Fălticeni precizând că în acest fel se va rezolva una dintre problemele existente, în condiţiile în care în momentul de faţă aceşti stâlpi se află în curţile caselor de pe marginea acestei străzi. Coman a mai spus că pentru fluidizarea traficului vor fi construite două sensuri giratorii, la intersecţia dintre strada Sucevei şi strada Nicolae Bălcescu, respectiv la intersecţia dintre strada Sucevei şi varianta veche a DN 2 spre Rotopăneşti, în proiect fiind inclusă şi realizarea semnalizărilor rutiere orizontale şi verticale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Au început lucrările de asfaltare a străzii Sucevei de la intrarea în Fălticeni.
 Vizualizări articol: 2375 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Au început lucrările de asfaltare a străzii Sucevei de la intrarea în Fălticeni5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei