Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 aug 2015 - Anul XX, nr. 200 (6012)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Modificare

Locuinţele ANL, accesibile până la 38 de ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tinerii care vor să beneficieze de o locuinţă ANL au şansa de le fi repartizată chiar de se apropie de vârsta de 38 de ani. Primarul Sucevei, Ion Lungu, a precizat că noile prevederi legale în acest domeniu permit prelungirea perioadei de acordare a unor astfel de locuinţe şi celor care au depăşit vârsta limită, 35 de ani, dacă blocurile nu sunt încă finalizate.

„Până acum, locuinţele ANL se repartizau până la 35 de ani, cu posibilitate de prelungire de până la 36 de ani, dacă dosarul era eligibil şi locuinţa nu era gata. Conform noii legi, repartizarea se poate face şi într-o perioadă de 36 de luni de la împlinirea vârstei de 35 de ani”, a spus edilul sucevean.

Acordarea acestor locuinţe celor care au până în 38 de ani este posibilă în situaţia în care dosarul lor este eligibil, au punctajul necesar, dar nu sunt finalizate locuinţele, aşa cum este şi cazul Sucevei, care urmează să beneficieze de construirea a 80 de noi apartamente ANL în zona Metro.

Practic, cei care au acum dosar eligibil, dar au depăşit 35 de ani sau se apropie de această vârstă vor putea fi luaţi în calcul la acordarea acestor apartamente, dacă vor fi repartizate înainte ca ei să împlinească 38 de ani.

„Nu este îmbucurător faptul că în loc de 80 de lei, cât se plătea până acum chiria pentru cei sub 35 de ani, aceasta va fi calculată în funcţie de rangul localităţii, veniturile pe membru de familie”, a spus Lungu, care aşteaptă normele metodologice de aplicare a legii  221 din 2015, pentru a avea o idee clară asupra noilor tarife de închiriere a locuinţelor ANL.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Locuinţele ANL, accesibile până la 38 de ani.
 Vizualizări articol: 2262 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Locuinţele ANL, accesibile până la 38 de ani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei