Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 aug 2015 - Anul XX, nr. 200 (6012)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

A treia ediţie

Angajaţii din învăţământul sucevean sunt aşteptaţi la competiţia sportivă „Spartachiada profesorilor”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Alianţa Sindicatelor din Învăţământ Suceava (ASIS) pregăteşte cea de-a treia ediţie a evenimentului sportiv „Spartachiada profesorilor”, manifestare ce se adresează personalului didactic, didactic auxiliar, nedidactic, dar şi pensionarilor din învăţământul preuniversitar sucevean.

Peste 500 de oameni ai şcolii sunt aşteptaţi să participe la cele 14 probe sportive propuse de organizatori - cros, ciclism, darts, fotbal, street ball, şah, tenis de masă, tenis de câmp, volei fete/băieţi, pescuit sportiv, tenis cu piciorul, badminton, nataţie şi handbal. Ediţia din acest an aduce provocări noi şi atractive pentru participanţi, respectiv două noi probe de concurs – handbal mixt şi tenis cu piciorul.

„Spartachiada este un prilej de a promova fairplay-ul şi educaţia pentru sănătate. Este un eveniment gândit cu scopul de a-i mobiliza pe colegii noştri din cancelarie să vină la o întâlnire de trei zile pentru a-şi încărca bateriile pentru noul an şcolar. Îi aşteptăm să vină în număr cât mai mare, să fim într-adevăr şi un model pentru elevii noştri. Vor fi trei zile de întreceri sportive care vor debuta pe iazul din Bosanci cu proba de pescuit”, au precizat liderii sindicali Giani Leonte şi Dumitru Irimia.

Festivitatea de deschidere a evenimentului va avea loc de la ora 11.00, în parcarea din faţa corpului A al Universităţii „Ştefan cel Mare”.  După festivitate, participanţii vor lua parte la crosul propus de organizatori, pe următorul traseu: stadionul Areni – strada Alexandru cel Bun şi retur.

Pe 11 septembrie sunt programate probele de: volei fete, care va avea loc la CN „Mihai Eminescu” Suceava, volei băieţi - Şcoala Gimnazială „Miron Costin” Suceava, ciclism – şoseaua de centură, tronsonul nefinalizat, tenis de masă – CN „Ştefan cel Mare” Suceava, tenis de câmp – Sala „Unirea”, street-ball – CT de Industrie Alimentară, tenis cu piciorul – CT „Samuil Isopescu” şi CSEI Suceava, darts – Club V Suceava, handbal mixt, şah – Şcoala Gimnazială „Ion Creangă”, fotbal băieţi şi badminton – USV, nataţie – Şcoala Gimnazială Nr. 3.

Dumitru Irimia a făcut un apel către angajaţii din educaţie să se înscrie la întrecerile sportive, în special la crosul din data de 10 septembrie, care va fi urmat de o seară de socializare. Cei care doresc să se înscrie la una sau mai multe dintre cele 14 probe trebuie să se adreseze liderului de sindicat din şcoală sau profesorului de educaţie fizică.

 

Leonte: „Este un eveniment care ne defineşte”

Preşedintele ASIS, Giani Leonte, a punctat faptul că „Spartachiada” este un eveniment cu care sindicatul se mândreşte, unic la nivel naţional ţinând cont de amploarea sa.

„Este un eveniment care consider că ne defineşte, este o emblemă a ASIS. Aşteptăm cu drag toţi profesorii, nu doar cei de sport. Cu siguranţă vor fi mai mulţi participanţi decât la ediţia precedentă”, a spus Leonte.

Parteneri ai acţiunii „Spartachiada profesorilor” sunt: Consiliul Judeţean Suceava, Primăria şi Consiliul Local Suceava, Primăria Fălticeni, Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, Universitatea „Ştefan cel Mare”, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Suceava, Direcţia de Sănătate Publică Suceava, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Suceava şi Tipografia Celestin.

 

Competiţia nu poate să devină una naţională din cauza bazei materiale precare

Reprezentanţii ASIS, cel mai mare sindicat din învăţământ din ţară, au mai declarat că şi-ar dori, şi chiar au primit cereri, să transforme „spartachiada” într-o competiţie de nivel naţional, fapt greu de realizat din cauza bazei materiale sportive din municipiul Suceava.

„Aşteptăm o îmbunătăţire a bazei materiale. Sunt judeţe care au 3-4 stadioane cu pistă sintetică, de atletism. Din lipsa bazei materiale sportive nu putem să dăm amploare acestui eveniment, să-l facem cu participare naţională şi cu invitaţi din afara ţării. Avem solicitări din partea colegilor din Republica Moldova, Cernăuţi, Bulgaria, care ar dori să vină la întrecere cu echipe de cadre didactice, dar baza sportivă existentă la nivelul municipiului Suceava nu face faţă unor asemenea întreceri, cu caracter naţional sau internaţional”, a conchis Dumitru Irimia. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Angajaţii din învăţământul sucevean sunt aşteptaţi la competiţia sportivă „Spartachiada profesorilor”.
 Vizualizări articol: 2007 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 3 voturi
Angajaţii din învăţământul sucevean sunt aşteptaţi la competiţia sportivă „Spartachiada profesorilor”3.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei