Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 aug 2015 - Anul XX, nr. 189 (6001)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Poliţia de Frontieră

Patru contrabandişti ucraineni, reţinuţi şi ţigări de circa 30.000 de euro, confiscate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un echipaj de la Sectorul Poliţiei de Frontieră (SPF) Rădăuţi a interceptat la Baineţ, la primele ore ale zilei de sâmbătă, un transport ilegal de ţigări. În acelaşi timp, poliţiştii de frontieră au reţinut şi patru contrabandişti ucraineni, după ce au făcut uz de armă. Potrivit comunicatului primit de la Poliţia de Frontieră Suceava, sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 04.00, echipajul de la SPF Rădăuţi a observat în apropierea frontierei de stat un grup de persoane care transportau mai multe colete voluminoase spre interiorul ţării. Poliţiştii de frontieră au procedat la interceptarea şi somarea prin voce a suspecţilor, însă aceştia au ignorat somaţiile, au abandonat coletele şi, profitând de întuneric şi terenul accidentat, au încercat să fugă.

În aceste condiţii lucrătorii de la graniţă au tras două focuri de avertisment în plan vertical, conform procedurilor legale. În urma acţiunii au fost reţinuţi patru bărbaţi, iar în apropiere au fost descoperite 27 de baxuri cu ţigări de provenienţă ucraineană. Imediat au fost anunţate şi autorităţile de frontieră ale statului vecin despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului. Cei patru bărbaţi, cetăţenii ucraineni Dmetro K., de 30 de ani, Victorovici L., de 20 de ani, Dymitro M., de 22 de ani, şi Yurii N., de 31 de ani, au fost conduşi la sediul poliţiei de frontieră în vederea continuării cercetărilor. În urma inventarierii au fost înregistrate 13.500 de pachete ţigări marca Marble, de provenienţă Duty-Free, în valoare de peste 135.000 de lei, care au fost ridicate în vederea confiscării. Pe numele celor patru ucraineni a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, sub acuzaţiile de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei, fiind depuşi în arestul IPJ Suceava, iar aseară au primit mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile.

 

900 de pachete de ţigări, descoperite în roata de rezervă, bordul şi portierele unui autoturism

Câteva ore mai târziu, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali din Punctul de Trecere a Frontierei Siret au descoperit în roata de rezervă, bordul şi portierele unui autoturism marca Opel, care s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, 900 de pachete de ţigări. Conducătorul auto, cetăţeanul ucrainean Roman F., de 32 de ani, a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 7.000 de lei, iar ţigările în valoare de peste 1.000 de lei au fost ridicate în vederea confiscării. Totodată, autoturismul marca Opel Vectra, cu număr de înmatriculare de Bulgaria, a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patru contrabandişti ucraineni, reţinuţi şi ţigări de circa 30.000 de euro, confiscate.
 Vizualizări articol: 1477 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Patru contrabandişti ucraineni, reţinuţi şi ţigări de circa 30.000 de euro, confiscate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei