Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 aug 2015 - Anul XX, nr. 189 (6001)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Examenul din toamnă

Aproape 1.800 de absolvenţi de liceu susţin, de astăzi, cea de-a doua sesiune a bacalaureatului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproape 1.800 de absolvenţi de liceu vor susţine cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat, examen ce debutează astăzi cu proba de evaluare orală la limba română.

Aceştia sunt aşteptaţi în cinci centre de examen, respectiv Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" Suceava (unde vor fi evaluaţi 400 de candidaţi), Colegiul Economic "Dimitrie Cantemir" Suceava (397 de candidaţi), Colegiul Tehnic "Mihai Băcescu" Fălticeni (256 de candidaţi), Colegiul Naţional "Eudoxiu Hurmuzachi" Rădăuţi (417) şi Colegiul Naţional "Dragoş Vodă" Câmpulung Moldovenesc (320).

La nivel de judeţ va exista un singur centru de corectare a lucrărilor scrise, centru unde vor fi evaluate tezele elevilor dintr-un alt judeţ, în timp ce tezele examinaţilor suceveni vor fi corectate, de asemenea, într-un alt judeţ.

Nivelul de dificultate al subiectelor va fi similar celui din prima sesiune, iar condiţiile de susţinere a examenului vor fi la fel de stricte.

Sesiunea august-septembrie 2015 a examenului de bac va continua în zilele de 18 şi 19 august, când înscrişilor le vor fi evaluate competenţele într-o limbă de circulaţie internaţională, iar pe 20 şi 21 aceştia vor fi examinaţi la competenţele digitale. Probele scrise vor fi susţinute în intervalul 24-28 august.

Primele rezultate vor fi afişate în data de 1 septembrie.

La bacalaureatul din toamnă participă eleviicare nu au promovat prima sesiune a examenului din acest an, cei care au absentat, candidaţi din promoţiile anterioare care fie nu au susţinut, fie nu au trecut de bac, şi absolvenţi ai promoţiei 2015 care nu s-au înscris la sesiunea din vară a testării.

 

Peste 2.000 de elevi nu au trecut de bacul din vară

La sesiunea din vară a bacalaureatului, din totalul celor 5.959 de elevi care s-au prezentat la examen, au promovat 3.784.

La nivelul judeţului, după soluţionarea contestaţiilor, numărul mediilor pe tranşe a fost: pe segmentul 6-6,99 s-au înregistrat 1.049 de medii, pe segmentul 7-7,99 s-au înregistrat 1.015 medii, pe segmentul 8-8,99 au fost 1.060 de medii, iar pe segmentul 9-9,99 au fost 659 de medii. Cinci candidaţi au avut media 10 la prima sesiune din acest an a bacalaureatului. Colegiul Militar Liceal "Ştefan cel Mare" Câmpulung Moldovenesc a fost singurul liceu din judeţ unde au promovat toţi candidaţii. 

Urmează Colegiul Naţional „Petru Pareş” cu o rată a promovabilităţii de 99,62% şi Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava cu 96,83% dintre candidaţi promovaţi.

De partea cealaltă, la coada clasamentului s-a aflat Centrul de Studii "Ştefan cel Mare şi Sfânt" Bucovina Câmpulung Moldovenesc, cu formă de învăţământ frecvenţă redusă, unde un singur candidat din cei 16 înscrişi a promovat examenul.

O situaţie similară s-a înregistrat şi la Liceul Tehnologic "Vasile Gherasim" din Marginea, unde un singurul candidat a promovat examenul. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 1.800 de absolvenţi de liceu susţin, de astăzi, cea de-a doua sesiune a bacalaureatului.
 Vizualizări articol: 1027 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproape 1.800 de absolvenţi de liceu susţin, de astăzi, cea de-a doua sesiune a bacalaureatului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei