Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 aug 2015 - Anul XX, nr. 185 (5997)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Decizie

Prefectura Suceava va formula o plângere penală pentru abuz în serviciu împotriva primarului din Slatina

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prefectura Suceava va formula o plângere penală pentru abuz în serviciu pe numele primarului comunei Slatina, Ilie Gherman. Prefectul Constantin Harasim ne-a declarat în cursul zilei de ieri că plângerea penală va fi formulată după ce Ilie Gherman a obstrucţionat activitatea unei comisii de control care s-a deplasat în Slatina pentru a verifica mai multe probleme semnalate prin intermediul a două petiţii formulate de mai mulţi cetăţeni ai comunei. Constantin Harasim a spus că verificările trebuiau să aibă loc la finalul lunii iulie a.c., din comisia formată printr-un ordin al său făcând parte reprezentanţi ai Prefecturii, ai APIA, ai Gărzii de Mediu şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Harasim a arătat că în cele două petiţii mai mulţi cetăţeni din Slatina reclamau faptul că o biserică a fost construită pe păşunea comunală fără autorizaţiile necesare şi fără a exista un titlu de proprietate pe terenul pe care a fost amplasată. Cetăţenii din Slatina au mai reclamat şi probleme legate de gestionarea incorectă a gunoaielor.

Prefectul a explicat că în momentul în care membrii comisiei de control s-au deplasat în comuna Slatina pentru a verifica problemele sesizate de cetăţeni, primarul Ilie Gherman le-a spus că le va pune la dispoziţie documentele necesare doar în prezenţa celor care au semnat petiţiile depuse la Prefectură. „Dumnealui voia să facă el cercetările în cazul acestor sesizări, spunând că nu va permite controlul decât în situaţia în care reclamanţii vor veni în faţa lui. În aceste condiţii comisia s-a retras şi am sesizat procedural instituţiile abilitate. În acelaşi timp Prefectura Suceava va formula şi o plângere penală pe numele primarului Ilie Gherman”, a spus prefectul judeţului Suceava.

Reamintim faptul că, în luna iunie a acestui an, procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a primarului comunei sucevene Slatina, Ilie Gherman, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu. Ilie Gherman este acuzat că în calitatea sa de primar şi de ordonator de credite a blocat finanţarea şcolii gimnaziale din Herla. Faptele au fost produse în a doua jumătate a anului 2013, când Ilie Gherman a refuzat să deschidă linia de credit bugetar pentru trimestrul IV al acelui an la Şcoala Gimnazială Herla, pe motiv că se afla în conflict cu directorul unităţii de învăţământ, iar aproape 60 de angajaţi, dintre care 45 erau profesori, nu şi-au putut primi salariile. Ilie Gherman a fost reţinut şi arestat pentru aceste fapte în luna noiembrie 2013, fiind ulterior eliberat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prefectura Suceava va formula o plângere penală pentru abuz în serviciu împotriva primarului din Slatina.
 Vizualizări articol: 1862 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prefectura Suceava va formula o plângere penală pentru abuz în serviciu împotriva primarului din Slatina0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei