Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 aug 2015 - Anul XX, nr. 185 (5997)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Suspiciuni de fraudă

Corpul de control al Ministerului Educaţiei verifică Inspectoratul Şcolar Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Corpul de control al Ministerului Educaţiei face o serie de verificări la Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, acestea vizând transferurile aprobate la nivelul claselor a IX-a fie de la un liceu la altul, fie de la un profil la un alt profil.

Vasile Şalaru, secretar de stat pe probleme de învăţământ preuniversitar în cadrul ministerului de resort, a arătat că există o serie de suspiciuni cu privire la transferurile aprobate în acest an, numărul acestora fiind de peste 400.

„Am solicitat Inspectoratului Şcolar Suceava un raport scris privind modul de soluţionare a cererilor de transfer la nivelul claselor a IX-a. După analiza raportului am constatat multe nereguli, nu mai avem încredere în cele transmise de la Inspectorat, astfel că am sesizat Corpul de control”, a precizat Şalaru.

Acesta a mai adăugat că raportul întocmit în urma controlului va fi pus pe masa ministrului Educaţiei, acesta urmând să dispună măsurile ce se impun.

De suferit vor avea, se pare, şi elevii implicaţi în transferurile ilegale, aceştia urmând să revină în clasele în care au fost repartizaţi de calculator, în funcţie de media de admitere, din câte a dat de înţeles secretarul de stat.

Cei doi membri ai Corpului de control au în vizor doar transferurile realizate în acest an, nu şi cele din anul trecut, de ordinul sutelor de asemenea, „dat fiind faptul că nu putem aplica legea retroactiv”, a explicat Şalaru.

 

Transferuri care calcă în picioare repartizarea computerizată

Numărul mare de cereri aprobate (de zeci de ori mai mare comparativ cu alte judeţe, ex. Vrancea, cu 17 cereri aprobate) a atras atenţia ministerului de resort,

După repartizarea computerizată din această vară, pe adresa Inspectoratului Şcolar au sosit 523 de cereri de transfer de la un liceu la un alt liceu mai bun sau de la un profil la un altul. 400 dintre solicitări au fost aprobate, Cristina Teodorovici, inspectorul adjunct al instituţiei, argumentând că cererile invocau imposibilitatea efectuării navetei, boală, cazuri de gemeni sau situaţii în care s-au greşit fişele de înscriere la liceu.

Transferurile le permit elevilor să înveţe la licee unde media lor de admitere nu le-ar fi permis să acceadă şi să treacă astfel de rezultatele repartizării computerizate. Directorii liceelor la care se face transferul nu contestă aceste mutări, chiar dacă numărul elevilor din clasă creşte peste limita legală, din cauza faptului că finanţarea urmează elevul.

Cristina Teodorovici a mai declarat că viitorii liceeni din judeţ vor să studieze la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava, unde s-au înregistrat 58 de cereri de transfer, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Suceava, cu 39 de cereri de înscriere, şi Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, cu 33 de solicitări. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Corpul de control al Ministerului Educaţiei verifică Inspectoratul Şcolar Suceava.
 Vizualizări articol: 5298 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.29/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 7 voturi
Corpul de control al Ministerului Educaţiei verifică Inspectoratul Şcolar Suceava3.357

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Celor ce pricep greu și uită repede... trimis de
(12 aug 2015, 12:01:53
... trebuie să li se amintească începuturile colaborării USL în județul Suceava, mai ales în momentul aplicării algoritmului de împărțire a ciozvârtelor bugetare.
Care a fost motivul șicanelor și al șantajului la adresa lui Cătălin Nechifor, acțiune mârșavă promovată cu tupeu de Alexandru Băișanu?
Nu cumva chiar această ilustră doamnă Teodorovici?

„Cine uită istoria, riscă să o repete”
(Der einsame Wolf - gnoseolog forestier)
2.   Pacat.... trimis de
(12 aug 2015, 15:06:19
cu asa o conducere si un corp de inspectori intrati prin "concurs" de pile, balbaieli si solutii ale instantelor judecatoresti, ne asteptam la orice. Asa cum nu se intampla nimic cu comisia care a "gresit" subiectele la concurs, nu se va intampla nici acum. Mare pacat ca nu se pot verifica si intrarile in conturile bancare ale anumitor inspectori.....mare pacat!
3.   In scoli, pe când? trimis de
(12 aug 2015, 15:24:16
De ce nu se fac astfel de controale si in scoli, sa se vadă cum gestionează directorii fondurile si așa mizere. Sau de ce nu vizează acest control si alte obiective? De exemplu, cum sunt puse in aplicare hotărârile judecătorești. Sau cum se dau gradațiile de merit. Sau cum se formează comisiile pentru examene. Sau cum obțin acoliții câte zeci de diplome pe an, pentru care le-ar trebui ani buni fizici ca sa le obțină. Si ma opresc, pentru ca si cei ce fac aceste controale "sunt oameni". Si e valabilă zicala cu corbii si scosul ochilor.
4.   Alooooooooooo trimis de
(12 aug 2015, 16:48:36
si pe la DUMBRAVENI pr cind

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei