Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 aug 2015 - Anul XX, nr. 185 (5997)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Audienţă

Aurel Olărean i-a solicitat prefectului clarificări legate de suspendarea mandatului său de primar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul suspendat al municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean, a fost primit ieri în audienţă de prefectul judeţului Suceava, Constantin Harasim, pentru a primi clarificări cu privire la suspendare mandatului său de primar. Potrivit spuselor prefectului Constantin Harasim, Aurel Olărean a fost cel care a solicitat această audienţă, la discuţii participând  salariaţi din cadrul aparatului propriu de specialitate din Prefectură, precum şi reprezentanţi ai primarului suspendat din Rădăuţi.

„În cadrul audienţei, domnul Aurel Olărean a solicitat clarificări legate de suspendarea mandatului său de primar prin ordin al prefectului, care i-au fost acordate, raportate la legislaţia în vigoare, ce reglementează această situaţie”, a spus Constantin Harasim. Acesta a adăugat că Aurel Olărean a spus în cadrul audienţei că în condiţiile în care se află sub control judiciar nu s-ar mai impune suspendarea lui din funcţia de primar. Constantin Harasim a declarat după întâlnire că ordinul de suspendare va rămâne valabil în continuare, având în vedere că în hotărârea judecătorească prin care s-a decis măsura controlului judiciar în cazul lui Aurel Olărean se precizează că acesta nu are voie să aibă contact direct sau indirect cu martorii din dosarul în care este cercetat, unii dintre aceştia fiind angajaţi ai Primăriei din Rădăuţi. „Neavând voie să aibă un contact direct sau indirect cu personalul primăriei, dumnealui nu poate să-şi exercite atribuţiile de primar, pentru că într-un fel sau altul va trebui să lucreze cu angajaţii. Ca primar ori îţi faci treaba 100% ori nu poţi să o faci”, a spus Constantin Harasim.

Reamintim că Aurel Olărean a fost trimis în judecată în toamna anului trecut în stare de arest preventiv. Apoi, Olărean a fost plasat în arest la domiciliu, după care în cazul acestuia s-a luat măsura controlului judiciar.

Aurel Olărean are interdicţia să ia legătura cu martorii din dosarul în care este cercetat, unii dintre aceştia fiind angajaţi ai primăriei pe care Aurel Olărean a condus-o până în luna septembrie 2014. Aurel Olărean are interdicţia şi de a se întâlni cu foştii membri ai Consiliului Local Rădăuţi. Olărean a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv pentru un număr de cinci infracţiuni (trei acte materiale de şantaj, complicitate la şantaj şi abuz în serviciu  dacă funcţionarul a obţinut pentru sine ori  pentru altul un folos necuvenit). Iniţial el a fost cercetat în stare de libertate, după care a fost arestat preventiv în septembrie 2014, şi asta pentru că, susţin anchetatorii, ar fi încercat să-şi acopere urmele ilegalităţilor şi a şantajat un consilier local.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aurel Olărean i-a solicitat prefectului clarificări legate de suspendarea mandatului său de primar.
 Vizualizări articol: 1825 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aurel Olărean i-a solicitat prefectului clarificări legate de suspendarea mandatului său de primar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei