Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 aug 2015 - Anul XX, nr. 184 (5996)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Aşa nu

Nămolul de la o intervenţie ACET, răspândit pe străzile Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lucrările de refacere a unei avarii la conductele de apă de pe strada Mihai Viteazu, în centrul Sucevei, au avut ca efect nu doar întreruperea furnizării apei potabile pentru locuitorii acestei străzi, ci şi nămolirea bulevardului principal, chiar în apropiere de sediul primăriei.

Asta deoarece, pe lângă mizeria rezultată în zona unde s-a intervenit, care nu avea cum fi evitată, dâre kilometrice de noroi au fost lăsate în urmă de utilajul ACET în care a fost încărcat pământul cu balast scos din groapă, îmbibat bine cu apa rezultată din avarie.

Astfel, acţiunea bine intenţionată, de reluare în cel mai scurt timp a serviciului de alimentare cu apă, dar şi de îndepărtare de pe stradă a resturilor care ar fi blocat traficul rutier, s-a transformat într-una poluatoare pentru sănătatea sucevenilor, cât şi dăunătoare imaginii oraşului, din cauza dotărilor deficitare ale operatorului regional de apă şi canalizare.

Tot ce se scotea din groapa cu apă săpată în zona Federalcop era încărcat imediat în remorca unui tractor, din care nămolul curgea pe toate părţile pe carosabil. Dârele de clisă lăsate în urmă se întindeau de pe strada Mihai Viteazu, pe lângă Policlinică, apoi pe strada principală, până spre Centru, pietonii afundându-se cu tălpile în noroiul apărut pe stradă aproape inexplicabil, în condiţiile în care nu a mai plouat de mai bine de o săptămână.

Împrăştiat de roţile vehiculelor aflate în trafic şi purtat pe distanţe mari, noroiul respectiv se transformă apoi în praf, pe care îl înghiţim cu toţii, ceea ce duce la apariţia unor boli.

Situaţiile de acest gen, care sunt destul de dese, ar putea fi evitate dacă în locul tradiţionalului tractoraş, dotat cu o remorcă şi mai veche, ar fi utilizate soluţii mai moderne de transport, cu utilaje etanşe.

Viceprimarul Lucian Harşovschi a solicitat celor de la ACET să se ocupe rapid de curăţarea noroiului de pe bulevardul principal, dar şi de readucerea străzii la starea iniţială, obligaţie pe care o au toţi cei care intervin pe domeniul public.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nămolul de la o intervenţie ACET, răspândit pe străzile Sucevei.
 Vizualizări articol: 1510 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nămolul de la o intervenţie ACET, răspândit pe străzile Sucevei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei