Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 aug 2015 - Anul XX, nr. 184 (5996)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Schimbare

Hidoasele garduri metalice din jurul Curţii Domneşti vor dispărea curând

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Panourile metalice din jurul vestigiilor istorice ale Curţii Domenşti, din centrul Sucevei, vor dispărea în sfârşit din peisaj. Decolorate, ruginite, strâmbate, panourile respective, care stau absolut fără nici un rost de peste zece ani de zile, pentru că lucrările de reabilitare încredinţate firmei Restaco au rămas fără finanţare, au ajuns să fie doar o pată pe imaginea oraşului.

Chiar de nu există încă fonduri pentru refacerea acestei vetre istoric-culturale a municipiului, dar şi a judeţului, se doreşte o transformare a zonei, prin punerea în valoare a ceea ce avem deja, dar este ascuns după inesteticele garduri metalice.

„ Deocamdată nu există finanţare pentru proiectul de reabilitare a Curţii Domneşti, dar aşteptăm cu nerăbdare aprobarea ghidului de finanţare pentru Planul Operaţional Regional 2014 – 2020, care nu a apărut încă, deşi suntem la jumătatea lui 2015. Valoarea proiectului este de aproape 20 de milioane de lei. Până atunci, pentru a le putea arăta sucevenilor această Curte Domnească, în prezent ne ocupăm de toaletarea şi curăţirea zonei, dar am programat şi o întâlnire cu cei de la Restaco, pentru că vrem să înlăturăm acele panouri opace şi să montăm, cu forţe proprii, garduri transparente, astfel încât sucevenii să poată vedea aceste ruine, să descopere o parte din istoria oraşului”, a declarat viceprimarul Lucian Harşovschi.

Proiectul de reabilitare a Curţii Domneşti include nu doar refacerea parţială a vechilor clădiri, ci şi protejarea lor, în paralel cu punerea lor în valoare, prin încastrarea în vitrine de sticlă, peste care vizitatorii să poată merge să viziteze ruinele.

 În acest scop municipalitatea suceveană a şi încheiat un parteneriat cu firma spaniolă Arena & Ambar, pentru realizarea unui studiu de fezabilitate şi a unui proiect tehnic de reabilitare, dar demersurile făcute atunci s-au blocat din cauza lipsei de finanţare.

O altă măsură care va fi luată pentru cei care merg să vadă ruinele Curţii Domneşti este cea de montare de băncuţe în parcul din imediata apropiere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hidoasele garduri metalice din jurul Curţii Domneşti vor dispărea curând.
 Vizualizări articol: 2065 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Hidoasele garduri metalice din jurul Curţii Domneşti vor dispărea curând5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei