Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 10 aug 2015 - Anul XX, nr. 183 (5995)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsură

Consumul de apă în oraşul Liteni, diminuat cu 32% din cauza secetei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consumul de apă în oraşul Liteni a fost diminuat cu 32% din cauza secetei. Măsura a fost luată de Sistemul de Gospodărire a Apelor Suceava, care a pus în practică de fapt „Planurul de restricţii şi folosirea apelor în perioadele deficitare” aprobat prin Ordinul 9/2006 al ministrului Mediului. ”Din situaţia existentă până în data de 23 iulie în localităţi care dispun de sistem centralizat de alimentare cu apă, <Planul de restricţii şi folosirea apelor în perioade deficitare> se aplică la unitatea administrativ-teritorială Liteni, unde, din cauza irigării culturilor în gospodării, s-a raportat trecerea la treapta I de restricţie, respectiv cu program de restricţie pe trei intervale orare. Consumul de apă este diminuat cu 32%. În localităţi care nu dispun de sisteme centralizate de alimentare cu apă s-au înregistrat fântâni cu nivel scăzut al apei”, a afirmat şeful Sistemului de Gospodărire a Apelor Suceava, Daniel Drăgoi. El a spus că la Liteni, pentru ca oraşul să se încadreze în programul de restricţie, s-a recurs la suspendarea temporară a activităţii spălătoriilor auto. Daniel Drăgoi a subliniat că până la sfârşitul lunii iulie şi începutul lunii august, precipitaţiile căzute s-au situat în general cu deficite locale, iar debitele tuturor râurilor din judeţ sunt în scădere.

 

Culturile, afectate în proporţie de 50-90%

În urma rapoartelor operative înaintate de autorităţile locale, până la ora actuală s-au întocmit şapte procese verbale privind constatarea şi evaluarea pagubelor produse în urma secetei prelungite. Culturile au fost afectate în proporţie de 50 – 90%, cele mai atinse de secetă fiind păşunile şi fâneţele naturale. ”În ultimele decenii, tendinţa spre încălzire globală şi deşertificare a teritoriilor a accentuat fenomenul de secetă, atât ca durată, cât şi ca intensitate. Ani secetoşi pentru judeţul Suceava pot fi consideraţi 1987, 1990, 1994, 2000 şi 2012.Obiectivul nostru fundamental este de satisfacere a cerinţelor de apă ale tuturor folosinţelor, prioritară fiind asigurarea cerinţei de apă pentru potabilizare. În funcţie de cantităţile de precipitaţii din următoarea perioadă, se vor stabili programele de exploatare a lacurilor, astfel încât să se poată asigura apa necesară atât pentru populaţie, cât şi pentru producţia de energie electrică”, a mai spus Daniel Drăgoi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consumul de apă în oraşul Liteni, diminuat cu 32% din cauza secetei.
 Vizualizări articol: 1736 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Consumul de apă în oraşul Liteni, diminuat cu 32% din cauza secetei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Clapon umplut cu tocătură Acum un veac și mai bine, Ecaterina S. Comșa se adresa „Matroanelor române", în prefața cărții sale de bucate, reamintindu-le o spusă a lui Edmondo de Amicis - „Soarta multor oameni a atârnat de faptul dacă... Citeşte