Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 10 aug 2015 - Anul XX, nr. 183 (5995)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pe drumurile din judeţ

129 de accidente rutiere grave, cu 39 de morţi şi 110 răniţi grav, în prima jumătate a lui 2015

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nu mai puţin de 129 de accidente rutiere grave s-au petrecut pe drumurile din judeţ în primele şase luni ale acestui an, potrivit statisticilor Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, accidente soldate cu moartea a 39 de persoane şi rănirea gravă a altor 110 (dacă adăugăm şi persoanele rănite uşor, mai avem câteva sute de victime).

Deşi s-au înregistrat mai puţine accidente rutiere faţă de aceeaşi perioadă de referinţă a anului trecut (cu şase mai puţine faţă de cele înregistrate în prima jumătate a anului 2014), numărul persoanelor decedate în primele şase luni ale lui 2015 este mai mare (+5).

 Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Rutiere, principalele trei cauze care au dus la producerea accidentelor grave sunt viteza excesivă şi neadaptată (36 de accidente, soldate cu 18 persoane decedate şi 29 rănite grav), indisciplina pietonilor (20 de accidente, cu opt morţi şi 12 răniţi grav) şi neacordarea de prioritate pietonilor (11 evenimente rutiere grave, cu o pieton decedat şi alţi 11 răniţi grav).

De asemenea, nu mai puţin de 13 accidente grave, în urma cărora o persoană a murit, iar alte 16 au ajuns la spital cu leziuni grave, au avut loc pe fondul consumului de băuturi alcoolice.

 

Principalele artere rutiere din judeţ pe care au avut loc accidentele grave

Analizând statisticile primelor şase luni ale acestui an, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava au stabilit şi care sunt principalele artere din judeţ pe care au avut loc accidente rutiere grave.

Astfel, la fel ca în ultimii ani, una dintre şoselele cu cele mai multe cruci pe margine este  DN 17, unde numai în perioada ianuarie - iunie (inclusiv) au avut loc 13 accidente rutiere grave, în urma cărora şase persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 14 au fost rănite grav.

Urmează apoi DN 2 şi DN 29, cu câte opt accidente rutiere grave în primul semestru al acestui an, accidente în care patru persoane au decedat, iar alte 17 s-au ales cu leziuni grave.

Cu risc crescut de producere a accidentelor rutiere se înregistrează şi DN 2 H, unde în primele şase luni ale lui 2015 s-au petrecut patru accidente rutiere grave (un mort şi patru răniţi grav).

 

Mai multe infracţiuni rutiere constatate şi amenzi aplicate. 1.868 de permise, reţinute 

Poliţiştii Serviciului Rutier, împreună cu cei din cadrul formaţiunilor rutiere ale poliţiilor municipale şi orăşeneşţi, au fost implicaţi în primul semestru din 2015 în 142 de acţiuni de prevenire, constând în controale şi filtre în trafic, priorităţile fiind combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere (excesul de viteză, consumul de alcool, droguri sau substanţe similare de către conducătorii auto, neacordarea de prioritate de trecere pietonilor sau nerespectarea regulilor de circulaţie rutieră de către pietoni).

De la începutul acestui an şi numai până la finele lunii iunie, pe drumurile din judeţ au fost constatate 762 de infracţiuni (+49 comparativ cu prima jumătate a anului 2014). De asemenea, s-au constatat nu mai puţin de 35.045 contravenţii, şi la acest capitol, al amenzilor, cifrele arătând o creştere faţă de perioada de referinţă a anului trecut.

 Urmare a acţiunilor punctuale desfăşurate de poliţiştii rutieri au fost reţinute nu mai puţin de 1.868 (+86) permise de conducere şi au fost retrase 1.130 certificate de înmatriculare (+285).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 129 de accidente rutiere grave, cu 39 de morţi şi 110 răniţi grav, în prima jumătate a lui 2015.
 Vizualizări articol: 1433 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
129 de accidente rutiere grave, cu 39 de morţi şi 110 răniţi grav, în prima jumătate a lui 20150.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Clapon umplut cu tocătură Acum un veac și mai bine, Ecaterina S. Comșa se adresa „Matroanelor române", în prefața cărții sale de bucate, reamintindu-le o spusă a lui Edmondo de Amicis - „Soarta multor oameni a atârnat de faptul dacă... Citeşte