Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 31 iul 2015 - Anul XX, nr. 175 (5987)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pe capete

Toţi candidaţii la şefia Inspectoratului Şcolar Suceava au picat concursul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Toţi cei trei candidaţi la fotoliul de conducere al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava au picat concursul pentru funcţia de inspector şcolar general, desfăşurat ieri, la sediul Ministerului Educaţiei.

Profesorii Anca Andrei şi Virginel Iordache nu au reuşit să treacă de proba scrisă a examenului, în timp ce Gheorghe Lazăr a picat ultima probă a concursului, interviul.

La cârma Inspectoratului Şcolar Suceava se află Gheorghe Lazăr din mai 2012, când a fost numit cu detaşare în interesul învăţământului. Acesta va ocupa acest post până la finele lunii august, când îi expiră detaşarea.

Ministerul Educaţiei a organizat pentru a doua oară în acest an concursul pentru funcţiile de inspector şcolar general, după ce la prima sesiune de testări candidaţii înscrişi au absentat masiv.

Candidaţii pentru postul de inspector general au trecut de trei testări. Prima probă – cea de evaluare a CV-ului – a urmărit studiile candidatului, participarea la stagii de formare şi perfecţionare în management educaţional în ţară sau în străinătate, experienţa (şef catedră, profesor metodist, profesor formator, director/director adjunct, funcţii de conducere etc.), lucrări de management educaţional sau de specialitate, cunoaşterea unor limbi străine de circulaţie internaţională, cunoştinţe de operare pe calculator etc.

De cealaltă parte, testul grilă a constat în rezolvarea a 10 itemi de management educaţional şi administrativ, dintre care 2 itemi au fost formulaţi într-o limbă străină aleasă de candidat. Acest test s-a rezolvat pe calculator şi s-a trimis pe e-mail la comisia de concurs.

În cadrul interviului susţinut în faţa unei comisii a Ministerului Educaţiei s-au urmărit aspecte financiar-juridice (cunoaşterea legislaţiei), aspecte organizatorice (proiectare, monitorizare, evaluare), competenţe personale, viziunea asupra ofertei manageriale etc.

Punctajul maxim pentru fiecare probă de concurs este de 50 de puncte. Punctajul minim de promovare a fiecărei probe de concurs este de 35 de puncte.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Toţi candidaţii la şefia Inspectoratului Şcolar Suceava au picat concursul.
 Vizualizări articol: 3097 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Toţi candidaţii la şefia Inspectoratului Şcolar Suceava au picat concursul4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Frumos.. trimis de
(31 iul 2015, 11:20:11
Acest concurs mai dovedeste ceva foarte grav. Ca nu numai in invatamant, dar si in alte domenii suntem condusi de oameni incompetenti. Ar fi trebuit sa fie floare la ureche pentru Lazar, care teoretic stia cu ce se mananca o asemenea functie. El popleacul pica la interviu...frumos...foarte frumos.
1.1  RE: Frumos.. trimis de
( 1 aug 2015, 07:47:49
Nulitatile astea au haturile invatamantului?
Iordache e la a doua picare? Cat de prost sa fi sau de ahtiat dupa functie sa pici de doua ori? Sau "alegra" de fapt dupa fustele singurele de la ISJ sau poate si altele disponibile, ca doar e liber de sarcini. Oricum, potenta intelectuala si-a dovedit-o Iordache de 2 ori la concursul de la ISJ, dar sa nu uitam ca a picat si GARDUL II odata. Ce a mai facut cu DOCTORATUL? Parca un proverb romanesc zicea ceva de genul ca PROSTULUI II TREBUIE TICHIE DE MARGARITAR.
2.   Scor egal trimis de
(31 iul 2015, 11:43:16
A fost lupta din interiorul PSD : Lazar - Iordache. Scorul era 1-0 pt. Lazar. Acum dl. Verginel a egalat spectaculos si l-a scos definitiv din circuit pe dl. Lazar. S-a mers pe principiul ,,daca nu eu, atunci nici tu".
Lazar nu pierde mare lucru - mai are un pic pana la pensie - Iordache, insa, a picat adoua oara ! Cine o fi fost arbitrul ? Este posibil sa-l vedem in locul lui Lazar ?
Acum toti fac calcule,toti fac si desfac conduceri. Cine va mai pleca spre pensie odata cu Lazar? Ca mai sunt niste pensionabili pe acolo........
3.   ... puterea de a nu se compromite definitiv! trimis de
(31 iul 2015, 15:29:32
Doar bunul simt si educatia, daca este, ar avea pentru unii puterea de a nu se compromite definitiv! Uite cum se ajunge sa fim condusi de asemenea specimene, care nu au pic de demnitate, nu au pic de bun simt si ce ma deranjeaza cel mai mult e faptul ca ei ne cred pe noi prosti si naivi, aerieni si nu stim de toate aranjamentele, beneficiile si toate foloasele lor.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tocană de hribi și mânătărci (rețeta lui Radu Anton Roman) Se zice din batrani ca pe cei stinsi trebuie sa-i pomenesti pana la inmormantare si-apoi pana la 40 de zile, amintindu-i cu intamplarile lor luminoase, vesele, c-asa li se linisteste sufletul. Pe Radu Anton Roman expansivul si generosul, caldul si... Citeşte