Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 31 iul 2015 - Anul XX, nr. 175 (5987)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Un nou dosar

“Ţeparul cu o mie de feţe” a mai făcut o victimă. De data aceasta s-a dat avocat în Baroul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În ediţiile trecute ale Monitorului v-am prezentat pe larg incredibila poveste a „ţeparului cu o mie de feţe”, individul condamnat de opt ori pentru înşelăciune, după ce s-a dat preot, călugăr, inspector sanitar, ziarist etc. şi a păcălit zeci de persoane şi societăţi comerciale.

La începutul acestei săptămâni, la Curtea de Apel Suceava, respectivul escroc, Sorin Alin Verincianu (29 de ani), din Dorohoi, a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare, după ce, susţinând că este medic rezident la Spitalul Judeţean „Sf. Ioan cel Nou”, a înşelat un bărbat din Fălticeni pe care l-a cunoscut la biserica penticostală din localitate şi căruia i-a spus că îi poate face rost de un instrument medical pentru fiica păgubitului, studentă la Medicină.

I-a luat o dată 700 de lei, apoi 550 de lei şi a continuat să ceară bani, până când păgubitul şi fiica sa au intrat la bănuieli şi au verificat la Spitalul Judeţean Suceava, dacă există un medic rezident cu numele fals cu care s-a prezentat Verincianu. Când a venit să mai ceară bani de la păgubit, escrocul a fost săltat de judiciariştii poliţiei din Fălticeni, sesizaţi între timp de partea vătămată.

 

„Domnul avocat”

Pe rolul Judecătoriei Fălticeni a fost înregistrat un nou dosar penal pe numele lui Sorin Alin Verincianu, acesta fiind trimis în judecată de procurorii din localitate tot pentru înşelăciune.

Din informaţiile transmise de anchetatori, în cursul lunii noiembrie 2013, Verincianu s-a dat drept avocat în Baroul Suceava şi, prin intermediul unui tânăr din Fălticeni, a intrat în legătură cu mama acestuia din urmă, care intenţiona să deschidă un proces pe rolul instanţelor de judecată. Pentru a-i câştiga încrederea, i-a spus femeii că este şi fiu de preot.

Femeia i-a cerut „avocatului” să o ajute în instanţă, iar Verincianu atât a aşteptat. Având deja experienţa proceselor în care a fost inculpat, escrocul avea un minim de cunoştinţe juridice şi a reuşit să o păcălească pe victimă. A spus că o va ajuta, fără să-i ceară un onorariu exorbitant, aşa cum, îi spunea el victimei, i-ar fi luat oricare „coleg din barou”. „În mai multe rânduri, pretinsul avocat a contactat persoana vătămată, atât direct, apelând telefonic, cât şi prin intermediul fiului acesteia, şi, invocând necesitatea efectuării diferitelor acte necesare procesului în care urma să o reprezinte, a solicitat şi primit diferite sume de bani”, arată anchetatorii acestui dosar.

O dată a încasat 500 de lei, altă dată 650 de lei, apoi încă 440 de lei şi 350 de lei. Mai mult, arată procurorii, falsul avocat a primit şi un laptop de la clienţii săi. Aceştia din urmă s-au prins într-un final că „avocatul” este un escroc şi că nu a făcut nimic din ceea ce spunea şi pentru ce ceruse bani, şi au sesizat poliţia.

 

Polițiștii l-au săltat prima oară când se pregătea să oficieze o slujbă de înmormântare 

Sorin Alin Verincianu a apărut prima oară în paginile Monitorului de Suceava în anul 2008, după ce a încercat să-l şantajeze pe cântăreţul de muzică populară Alexandru Recolciuc. Pe atunci, Verincianu se dădea ziarist al publicaţiei noastre, dar şi corespondent Pro Tv şi susţinea că are înregistrări video compromiţătoare, iar pentru a nu le face publice cerea diferite sume de bani.

A încercat acelaşi şantaj ieftin şi cu directorul de pe atunci al Spitalului Judeţean Suceava, dar şi cu stareţele mănăstirilor Voroneţ, Probota şi Dragomirna. A fost prins în flagrant de poliţiştii suceveni, în zona centrală a municipiului Suceava, după ce a primit de la stareţa Mănăstirii Dragomirna 375 de lei.

Stareţa a sesizat autoritățile şi aşa a fost organizat flagrantul. CD-ul cu aşa-zisele imagini scandaloase era gol.

Ulterior, am aflat că escrocul din Dorohoi a folosit acelaşi mod de operare şi la Botoşani, acolo unde, tot recomandându-se jurnalist, a încercat să-l şantajeze pe managerul spitalului judeţean, dar şi pe un deputat. Acesta din urmă a plătit rambursul coletului trimis de Verincianu, cu CD-ul cu imagini compromiţătoare. În realitate, pe acel CD erau înregistrate mai multe melodii cu muzică românească.

Verincianu a ajuns pe lista „clienţilor” poliţiei după ce a fost săltat chiar de la o înmormântare, unde era îmbrăcat în preot şi se pregătea să oficieze slujba religioasă.

În haine preoţeşti, dorohoianul ar fi păcălit zeci de oameni şi firme să-i dea bani pentru construcţia unui lăcaş de cult, iar de la o societate din Bucureşti a comandat  obiecte bisericeşti în valoare de aproximativ 20.000 de lei, pentru care nu a mai plătit ulterior nici un leu.

„Preotul” Verincianu s-a plimbat sute de kilometri şi cu mai mulţi taximetrişti din Suceava, cărora evident nu le-a plătit contravaloarea curselor.

Acelaşi individ s-a dat angajat al Autorităţii de Sănătate Publică Botoşani şi făcea controale la societăţi comerciale, biserici şi mănăstiri, neregulile constatate de falsul inspector sanitar fiind „sancţionate” cu sume cuprinse între 25 şi 100 de lei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului “Ţeparul cu o mie de feţe” a mai făcut o victimă. De data aceasta s-a dat avocat în Baroul Suceava.
 Vizualizări articol: 4196 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 4 voturi
“Ţeparul cu o mie de feţe” a mai făcut o victimă. De data aceasta s-a dat avocat în Baroul Suceava4.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tocană de hribi și mânătărci (rețeta lui Radu Anton Roman) Se zice din batrani ca pe cei stinsi trebuie sa-i pomenesti pana la inmormantare si-apoi pana la 40 de zile, amintindu-i cu intamplarile lor luminoase, vesele, c-asa li se linisteste sufletul. Pe Radu Anton Roman expansivul si generosul, caldul si... Citeşte