Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 31 iul 2015 - Anul XX, nr. 175 (5987)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Donează şi salvează”

16 salariaţi de la Centrul de Recuperare din Mitocu Dragomirnei au organizat o acţiune de donare de sânge

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

16 salariaţi de la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică (CRRN) din Mitocu Dragomirnei au organizat o acţiune de donare de sânge. Sub genericul „Donează şi salvează”, salariaţi ai Centrului de Recuperare au mers joi, 30 iulie, la Centrul de Transfuzie Sanguină Suceava ce aparţine de Institutul Naţional de Transfuzie Sanguină Bucureşti al Ministerului Sănătăţii pentru a dona sânge, în acest fel salvând alte vieţi.

Iniţiativa acţiunii umanitare de donare de sânge i-a aparţinut Cristinei Doroftei, şefa CRRN Mitocu Dragomirnei. Aceasta ne-a spus că mottoul acestei acţiuni este un vechi proverb bengalez: „Ajuţi tu, te ajută şi alţii pe tine”. „Demersul angajaţilor reprezintă un gest de solidaritate cu cei aflaţi în suferinţă, constituind totodată un gest umanitar pentru semenii noştri, o picătură de viață pentru cei care au nevoie și se află în dificultate”, a explicat Cristina Doroftei.

Una dintre donatoare, asistenta medicală primară Laura Bocăneţ de la CRRN Mitocu Dragomirnei, ne-a spus că empatia este cea care i-a unit pe colegii ei să se implice în campania de donare de sânge. „Empatia reprezintă capacitatea de a identifica și de a înțelege situația, emoțiile, nevoile și motivele altuia, capacitatea de a <ne pune în situația celuilalt>, de a vedea lumea prin ochii altuia. Empatic este acela care poate purta pentru o clipă <ochelarii> altuia, ajungând astfel să poată înțelege cum se văd lucrurile prin acei <ochelari>”, ne-a spus Laura Bocăneţ.

 

48 de beneficiari, la CRRN Mitocu Dragomirnei

CRRN Mitocu Dragomirnei asigură persoanelor adulte cu handicap neuropsihic găzduire, îngrijire, recuperare, reabilitare, socializare/resocializare şi reinserţie socio-familială, pe o perioadă nedeterminată, în funcţie de nevoile individuale ale beneficiarilor. Şefa CRRN Mitocu Dragomirnei, Cristina Doroftei, ne-a spus că „în momentul de faţă se asigură rezidenţă pentru 48 de persoane adulte cu nevoi speciale, handicapuri accentuate psihice, mintale şi asociate (mintal+fizic/senzorial etc., psihic+fizic/senzorial). Programul de recuperare-socializare, prin obiectivele planului de intervenţii, asigură o varietate de tipuri de activităţi terapeutice în măsură să satisfacă diversitatea de cerinţe şi preferinţe ale utilizatorului”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 16 salariaţi de la Centrul de Recuperare din Mitocu Dragomirnei au organizat o acţiune de donare de sânge.
 Vizualizări articol: 1969 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
16 salariaţi de la Centrul de Recuperare din Mitocu Dragomirnei au organizat o acţiune de donare de sânge5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tocană de hribi și mânătărci (rețeta lui Radu Anton Roman) Se zice din batrani ca pe cei stinsi trebuie sa-i pomenesti pana la inmormantare si-apoi pana la 40 de zile, amintindu-i cu intamplarile lor luminoase, vesele, c-asa li se linisteste sufletul. Pe Radu Anton Roman expansivul si generosul, caldul si... Citeşte