Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 iul 2015 - Anul XX, nr. 174 (5986)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

La Ipoteşti

Şcoala de vară „Surprizele vacanţei”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pentru al patrulea an consecutiv clopoţelul Şcolii de vară „Surprizele vacanţei” a sunat la Şcoala Gimnazială Ipoteşti, adunând 31 de participanţi din rândul elevilor şcolii locale şi din alte şcoli din judeţ, dar şi elevi reveniţi în vacanţa de vară, care studiază în străinătate (Anglia, Italia, Grecia).

 

Scopul proiectului a fost cel de a oferi elevilor o alternativă de petrecere a timpului liber în vacanţa de vară

Activităţile proiectului, coordonat şi în acest an de profesoarele Violeta Cercel şi Loredana Corjuc, s-au desfăşurat în săptămâna 20-25 iulie. Partenerii proiectului au fost părinţii elevilor participanţi (finanţare), Auchan Suceava şi Aqua Carpatica (sponsorizare), Laura Cercel, studentă la Universitatea Tehnică din Cluj (îndrumător activitate pictură), Şcoala Gimnazială „Vasile Tomegea” Boroaia, Tipografia Celestin Suceava (personalizare tricouri şi diplome), cotidianul Monitorul de Suceava (mediatizare).

Scopul acestui proiect a fost acela de a oferi elevilor o alternativă de petrecere a timpului liber în vacanţa de vară, în vederea îmbogăţirii experienţelor de acumulare de cunoştinţe prin noi strategii şi metode de învăţare non-formală.

Obiectivele urmărite au vizat dezvoltarea competenţelor cheie ale elevilor prin desfăşurarea activităţilor organizate pe diverse cercuri, stimularea interesului pentru lectură, a creativităţii şi încrederii în forţele proprii, intensificarea colaborării şcoală - familie.

 

Activităţile s-au desfăşurat după un program educativ non-formal

Activităţile s-au desfăşurat după un program educativ non-formal, conceput şi aplicat pentru a stârni în rândul copiilor interesul pentru un alt mod de a descoperi şi a învăţa lucruri interesante şi utile în viaţă.

Activităţile din săptămâna „Surprizele vacanţei” au început cu jocuri prin intermediul cărora copiii şi îndrumătorii lor au avut prilejul de a se cunoaşte mai bine, de a deveni un grup unit, de a fi  prieteni.

S-a realizat o „pânză de păianjen” foarte bine ţesută spre a sugera că aşa vor fi şi relaţiile dintre participanţi pe parcursul întregii săptămâni.

Deschiderea programului s-a concretizat prin desfăşurarea activităţii „Ziua prieteniei” (la McDonald‘s, Suceava), unde participanţii s-au manifestat creativ în cadrul cercului de pictură „Fantezii de vară”.

Păstrând tradiţia anilor precedenţi, şi anul acesta copiii au pictat pe pânză sub îndrumarea Laurei Cercel.

Anul acesta în activitatea de creaţie s-au experimentat metode noi: modelarea lutului, realizarea unor tablouri prin tehnica quilling, modelarea baloanelor (coordonator prof. Elena Popescu).

 

Cuvintele cheie au fost: „entuziasm”, „încântare”, „prietenie”, „învăţare eficientă”, „amintiri frumoase”

Prof. Mihai Lungoci, de la Palatul Copiilor Suceava, i-a încântat pe elevi cu cântecul „Broasca ţestoasă”, cântec pe care aceştia l-au fredonat în următoarele zile.

Concursurile sportive, ştafetele vesele, jocurile desfăşurate în limba engleză (sub îndrumarea prof. Codruţa Iaţcu) au sporit farmecul programului.

Una dintre zile a debutat cu „o plăcere dulce, răcoroasă” prilejuită de o vizită la fabrica de îngheţată Betty Ice, urmată de o deplasare la piscina din zona de agrement din oraşul Gura Humorului, iar spre seară s-a admirat peisajul mirific din Cheile Zugrenilor.

Ultima zi a şcolii de vară a fost petrecută la Pietrele Doamnei, din masivul Rarău, unde priveliştea este impresionantă.

Evaluarea programului a fost realizată pe traseu, în autocar, fiecare participant prezentându-şi la microfon impresiile personale cu sublinierea dorinţei de a participa şi anul viitor la Şcoala de vară „Surprizele vacanţei”.

Cuvintele cheie au fost: „entuziasm”, „încântare”, „prietenie”, „învăţare eficientă”, „amintiri frumoase”.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şcoala de vară „Surprizele vacanţei”.
 Vizualizări articol: 1993 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Şcoala de vară „Surprizele vacanţei”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei