Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 iul 2015 - Anul XX, nr. 174 (5986)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fonduri elveţiene

Contract de 3 milioane de euro pentru dotarea Primăriei Suceava cu autovehicule electrice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Municipiul Suceava se va număra printre primele oraşe din ţară care se dotează cu autovehicule electrice pentru deplasările în teren ale personalului din primărie, dar şi pentru efectuarea unor lucrări de curăţenie şi întreţinere a domeniului public. Mai mult, Suceava va avea şi cea mai vastă reţea din ţară de puncte de încărcare pentru automobile electrice, totul urmând să fie realizat printr-un contract de finanţare nerambursabilă care va fi semnat astăzi.

Valoarea acestui contract este de aproximativ 3 milioane de euro, cea mai mare parte din bani fiind pusă la dispoziţie de Guvernul Elveţiei.

Contractul va fi înmânat astăzi, de la ora 17.00, viceprimarului Lucian Harşovschi, de o delegaţie a Ministerului Finanţelor Publice, condusă de ministrul secretar de stat Gyorgy Attila şi directorul general adjunct, Ileana Georgescu.

Acesta este cel de-al doilea contract de finanţare obţinut de Suceava din partea Elveţiei, în urma unei competiţii strânse cu multe alte municipii din ţară.

„După foarte mulţi ani, a venit timpul pentru semnarea acordului de electromobilitate – vehicule electrice pentru o municipalitate verde, finanţat printr-un parteneriat româno-elveţian, prin care se vor achiziţiona 11 autovehicule electrice, două furgonete, două autoutilitare – o automăturătoare electrică şi o cisternă electrică, precum şi zece biciclete electrice”, a declarat viceprimarul Lucian Harşovschi.

Acordul include şi finanţarea pentru montarea a 28 de puncte de încărcare a automobilelor electrice, în oraş. Termenul de implementare a acordului este de 24 de luni.

Municipalitatea suceveană mai are un contract semnat pe fonduri elveţiene, cel de management modern al iluminatului public, prin care se vor schimba 3.816 corpuri de iluminat din oraş, cu altele moderne, cu leduri.

Proiectul semnat are o valoare nerambursabilă de 22 de milioane de lei, contribuţia Primăriei Suceava fiind de 4,2 milioane de lei, iar cel care urmează să fie semnat astăzi este de 13 milioane de lei, din care valoare nerambursabilă de 8,572 de milioane de lei.

În contract mai este prinsă şi o sumă de 200.000 de lei pentru realizarea studiului necesar achiziţionării a 40 de autobuze electrice cu fonduri de la UE.

Suceava s-a înscris în cursa pentru obţinerea acestor fonduri în 2011.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Contract de 3 milioane de euro pentru dotarea Primăriei Suceava cu autovehicule electrice.
 Vizualizări articol: 1401 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Contract de 3 milioane de euro pentru dotarea Primăriei Suceava cu autovehicule electrice3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei