Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 iul 2015 - Anul XX, nr. 173 (5985)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Protecţie socială

La Cornu Luncii va fi amenajat un atelier de mobilă pentru persoanele cu dizabilităţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Centrul de recuperare şi reabilitare neuro-psihiatrică Sasca Mică va fi amenajat un atelier de mobilă şi tâmplărie pentru persoanele cu dizabilităţi. Atelierul va fi dotat printr-un proiect cu finanţare europeană, „Social Economy 4 All”, parteneri în implementarea acestuia fiind comuna Cornu Luncii, Asociația Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina, Fundația ECOTOP Oradea și Asociația KULT-ART Suceava. Primarul din Cornu Luncii, Gheorghe Fron, a declarat în cursul zilei de ieri că la atelierul de tâmplărie şi mobilă din Sasca Mică urmează să fie angajate şase persoane cu dizabilităţi. De precizat că în cadrul acestui proiect, în perioada 21 – 25 iulie a.c. a avut loc o primă vizită de studiu în oraşul Linz din Austria, acolo unde reprezentanţii tuturor partenerilor din proiect au vizitat mai multe structuri de economie socială cu activități în prelucrarea lemnului, sticlei și lânii. Potrivit managerului de proiect, Niculina Doina Daneliuc, scopul vizitei în Austria a fost acela de a prelua modelul austriac de funcţionare a acestor centre şi de angajare a persoanelor defavorizate, femei, șomeri, persoane cu dizabilități sau imigranți.

Pe lângă atelierul de tâmplărie de la Sasca Mică, tot în cadrul acestui proiect, în comuna Dărnăneşti a fost deschisă Cooperativa Kult Art, care are ca obiect de activitate prelucrarea sticlei prin fuziune.

După vizita în Austria, primarul din Cornu Luncii, Gheorghe Fron, s-a declarat impresionat de modul în care funcţionează centrele de economie pe care le-a vizitat, în care lucrează atât imigranţi, inclusiv din România, cât şi persoane defavorizate. Fron a precizat că în perioada următoare, la atelierul de tâmplărie de la Sasca Mică vor fi achiziţionate utilajele necesare pentru producţie, iar viitoarea producţie de mobilă va fi destinată vânzării.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La Cornu Luncii va fi amenajat un atelier de mobilă pentru persoanele cu dizabilităţi.
 Vizualizări articol: 1646 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
La Cornu Luncii va fi amenajat un atelier de mobilă pentru persoanele cu dizabilităţi5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei