Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 iul 2015 - Anul XX, nr. 173 (5985)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Rechizitoriu

Doi fraţi trimişi în judecată pentru tentativă de omor, victimele fiind un poliţist şi un jandarm

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au anunţat ieri trimiterea în judecată a doi fraţi din municipiul Vatra Dornei acuzaţi de tentativă de omor calificat, victimele fiind un poliţist şi un jandarm.

Cei doi angajaţi în structurile Ministerului de Interne încercau să-l imobilizeze pe unul dintre cei doi fraţi, Zabăr Căldărariu, în vârstă de 19 ani, după ce acesta devenise violent când poliţistul i-a cerut să meargă cu el, fiind suspect într-o tâlhărie comisă cu puţin timp înainte.

În scandal a intervenit şi fratele agresorului,  Gabriel Petronel Căldărariu, în vârstă de 17 ani, acesta din urmă sărind şi el la bătaie la oamenii legii, cu cioburi de sticlă, cu care le-a provocat mai multe plăgi tăiate.

Pe lângă acuzaţiile de tentativă de omor, cei doi fraţi Căldărariu au fost daţi pe mâna judecătorilor pentru tâlhărie calificată şi ultraj.

 

Totul a plecat de la o tâlhărie într-un club

Faptele s-au petrecut în noaptea de 4/5 iulie a.c., când într-un club din Vatra Dornei, arată procurorii, fratele mai mare a tâlhărit un tânăr de 110 lei, ameninţându-l cu acte de violenţă, după ce iniţial încercase fratele mai mic să-i ia bani cu forţa victimei.

Cu banii luaţi au plecat într-un alt club din oraşul staţiune, însă între timp victima tâlhăriei a alertat poliţia.

Un judiciarist în civil l-a identificat pe Zabăr Căldărariu în clubul respectiv şi, după ce şi-a declinat identitatea, i-a cerut suspectului să iasă cu el până afară, să stea de vorbă.

Între timp, a sunat la dispecerat, cerând întăriri pentru a-l lua pe tânărul de 19 ani la postul de poliţie, iar în momentul în care poliţistul vorbea la telefon, Zabăr Căldărariu  a spart două sticle de bere, rămânând în fiecare mână cu un ciob de sticlă. Profitând de faptul că poliţistul nu era cu faţa spre el, a încercat să îl lovească în zona capului. Norocul victimei a fost că un jandarm care se afla în timpul liber la clubul respectiv a observat momentul în care suspectul a fost scos afară din local de poliţist şi, ştiind că primul este un individ agresiv, a ieşit şi el după cei doi, să se asigure că nu vor fi incidente. Când a văzut că Zabăr Căldărariu a spart cele două sticle şi a încercat să-l lovească pe poliţist a intervenit, ridicând mâna pentru a para lovitura ce viza zona capului poliţistului.  A reuşit să blocheze lovitura doar parţial, agresorul reuşind să-l taie pe poliţist în zona gâtului.

„În continuare, pentru a-şi materializa intenţia iniţială, inculpatul Căldărariu Zabăr a început să lovească haotic cu cioburile de sticlă, utilizate ca <arme albe>, spre zonele vitale, reuşind să mai provoace câteva leziuni prin tăiere persoanelor vătămate”, arată procurorii.

 

Minorul i-a tăiat şi el cu un ciob de sticlă pe poliţist şi pe jandarm

Poliţistul şi jandarmul au reuşit să-l dezechilibreze pe agresor şi atunci au încercat să-l imobilizeze, moment în care a apărut fratele mai mic,  Gabriel Petronel Căldărariu, care a ieşit din local cu o sticlă de bere, a spart-o şi l-a lovit cu un ciob pe jandarm în zona toraco-lombară stânga. Cu acelaşi ciob, minorul a reuşit să-l taie în zona braţelor şi pe agentul de poliţie.

Între timp, fratele mai mare a reuşit să fugă, însă a fost ajuns din urmă de poliţist şi jandarm şi imobilizat.

Aici s-a mai petrecut un episod violent, adolescentul în vârstă de 17 ani aruncând înspre jandarm cu un bloc de piatră de aproximativ zece kilograme, însă din fericire victima a reuşit să se ferească şi să evite lovitura.

Cei doi fraţi au fost reţinuţi ulterior de anchetatori. Tânărul în vârstă de 19 ani a fost arestat preventiv, iar minorul de 17 ani, cercetat sub control judiciar.

Victimele nu au suferit leziuni grave, însă procurorii criminalişti au considerat că agresorii au atentat la viaţa celor doi angajaţi ai Ministerului de Interne, adăugând la infracţiunile iniţiale, de tâlhărie şi ultraj, şi tentativa de omor calificat.

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi fraţi trimişi în judecată pentru tentativă de omor, victimele fiind un poliţist şi un jandarm.
 Vizualizări articol: 1588 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Doi fraţi trimişi în judecată pentru tentativă de omor, victimele fiind un poliţist şi un jandarm0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei