Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 iul 2015 - Anul XX, nr. 173 (5985)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

După gratii

Arestată pentru tentativă de omor, după ce a înjunghiat fără motiv un tânăr, într-o garsonieră de pe Mărăşeşti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O tânără în vârstă de 21 de ani, din municipiul Suceava, a fost arestată ieri după-amiază la Tribunal, respectiva fiind acuzată de procurorii criminalişti că a înjunghiat fără motiv un tânăr în vârstă de 28 de ani, fapta petrecându-se la începutul lunii trecute într-o garsonieră de pe strada Mărăşeşti.

Maria Arabela Lupu a fost adusă în cătuşe ieri, în jurul prânzului, la Tribunalul Suceava, după ce cu o zi înainte a fost reţinută pentru 24 de ore şi încarcerată în arestul poliţiei judeţene.

 

Voia să se răzbune pe altcineva şi şi-a înjunghiat prietenul

Potrivit anchetatorilor, în noaptea de 31 mai /1 iunie a.c., inculpata a fost împreună cu tânărul pe care a fost la un pas să-l omoare, Ciprian G., prin mai multe locuri din oraş, inclusiv acasă la victimă, consumând  băuturi alcoolice.

În jurul orei 1.00, cei doi s-au dus la garsoniera unei prietene de-a inculpatei din blocul 48 A, unde se mai afla încă un bărbat, Victor C.. Pe fondul consumului de alcool, la un moment dat discuţiile au degenerat, iar Victor C. a insultat-o şi a lovit-o pe inculpată, după care, la cererea acesteia din urmă, dar şi a proprietarei garsonierei, agresorul a părăsit locuinţa.

După plecarea respectivului, arată anchetatorii, Maria Arabela Lupu a început să facă ameninţări la adresa celui care o lovise, afirmând că dacă ar fi în faţa ei ar băga cuţitul în el. Pentru a-i convinge pe cei de faţă că vorbeşte serios a luat un cuţit de bucătărie cu lama de aproximativ 10 centimetri. Prietenul cu care petrecuse în acea seară i-a cerut să lase cuţitul jos şi să se liniştească, însă în acel moment s-a petrecut tentativa de omor.

„Cu toate că victima nu a manifestat vreo intenţie agresivă, inculpata Lupu Maria Arabela l-a lovit pe Ciprian G. cu cuţitul în zona hemitoracelui stâng, la mică distanţă de cord”, susţin anchetatorii, precizând că tânărul înjunghiat a fost transportat la spital, unde a fost supus de urgenţă unei intervenţii chirurgicale şi a rămas internat aproximativ o săptămână, medicii legişti stabilind că viaţa i-a fost pusă în primejdie.

 

Cercetată într-un alt dosar pentru că a bătut o fată pe stradă

Potrivit anchetatorilor, Maria Arabela Lupu nu are antecedente penale, însă este cercetată şi într-un dosar al Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, pentru o agresiune petrecută pe 5 iulie a.c.. Atunci, arată procurorii, inculpata, împreună cu o soră de-a ei, au bătut-o pe o tânără în faţa unui bar din cartierul Burdujeni. Victima de atunci a declarat la poliţie că inculpata i-a reproşat că stă de vorbă în bar cu duşmani de-ai ei, persoane care au legătură cu o agresiune pe care a săvârşit-o ea anterior pe strada Mărăşeşti.

Ieri, în jurul orei 13.00, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Suceava a decis arestarea preventivă a inculpatei, măsura putând fi contestată la Curtea de Apel Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Arestată pentru tentativă de omor, după ce a înjunghiat fără motiv un tânăr, într-o garsonieră de pe Mărăşeşti.
 Vizualizări articol: 10078 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 10 voturi
Arestată pentru tentativă de omor, după ce a înjunghiat fără motiv un tânăr, într-o garsonieră de pe Mărăşeşti4.8510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Dațuăidrumulafatî trimis de
(29 iul 2015, 16:02:31
Frumușâcî arzoaica Xena!
Daț' drumu la fatî cî n-o făcut nica cu intenție.
Pur și simplu o grișât cî s-o giucat cu cuțâtu'!
Atâta!
2.   E nevinovata trimis de
(29 iul 2015, 16:12:43
Adavar ai grait Tazmaniandemoon...
3.   Noul Cod penal de tot rahatul trimis de
(29 iul 2015, 17:35:33
Păcat că nu mai este în vigoare Codul penal din 1968 ca să se acațe advocatul Xenei de precizările referitoare la „fapta care nu prezintă pericol social prin minima atingere adusă unei valori apărate de lege.”
Dară și prin ăsta nou ieste o pită bună de mâncat, începând de pe la art. 16, alin.1, lit. b).
Da ș-aicea trebe ca advocatul iia să fie meșteșugar ca un prâsnel, să le calicească la milițieni și prosecutori încadrarea juridică de tentativă de omor (188, alin. 2), să fenteze chiar și 194 - vătămarea corporală și să priponească dosarul pe 193 „Lovirea sau alte violențe” (sub 90 de zile îngrijiri medicale) din CULPĂ. (culpa fără prevedere).

Oricum Io* zâc să-i deie drumu la fată acasă, sub control giudiciar, ș-apoi să-i deie o pedeapsă mâțâțâcă fiindcă iea doar n-o fost nebună să vreie să-și omoare drăguțu' care amu o așteaptă să vie napoi acasă!
Haidibre, dațon quizzda mă-sii de „Fiat iustitia et pereat mundus” doar așa de de fasonul durității legii.
Părerea mea!it wasnt me *

-----
Prin comparație, „spadasinul” ăla de pe la Siret, care o dat CU CUȚÂTU CU INTENȚIE DIRECTĂ, l-o lăsat să zburde pe coclaurile patriei liber ca paserea ceriului, iară pe XENA, care erea atâta de amețâtă încât nu mai putea avea bază nici în acuitatea vizual-apreciativă a distanțelor, nici în coerența acțiunilor motrice, o legat-o ca s-o azvârle în ocnă.
Parcă- parcă Temida aiasta chioară utilizează doo balanțe la cântărirea faptelor moritorilor: una cea bună, nemăsluită, ș-alta mai mică, cu fund dublu la unul din talerele balanței, fund împlut cu plumb ca să atârne anapoda varga cântarului).
4.   Aiheivanbriliandaidea trimis de
(29 iul 2015, 17:44:13
idea
scorMonitorilor, să țâneți ațântită geana pe cazul ista și să informați oportun popülimea astfel încât hâtrii să aibe la îndemână linkuri meseriașe atuncea când se apucă să-i trolleze site-urile și profilurile Fantelui de CSM - nimeni altul decât „saltimbancul și fanfaronul fără egal al sistemului judiciar” (citat din dezvăluirea lui Adrian Toni Neacșu - fost judecător CSM cu referință la unul / unii dintre foștii săi colegi)

Ca să nu mai zâc că CSM și Min. (in)Justiției au adrese de e-mail unde să fie sâcâite la cap, iară articole tematice din EvZilei, cum ar fi cel referitor la cei 7 priapici din Vaslui, abia așteaptă rubrica de comentarii să fie îmbogățită cu nedreptățile strigătoare la cer ale sistemului judiciar rrumânesc. *
4.1  RE: Aiheivanbriliandaidea trimis de
(29 iul 2015, 17:55:52
asta notă o pun în comment separat, ca să nu deie Argatul de dijurnă cu halebarda în capu la tăt comentariul:

* Adicătelea un sistem judiciar de TOT CĂCATUL, în care se preconizează nici mai mult, nici mai puțin decât admiterea în magistratură la apelul bocancilor, fără EXAMEN, doar pe baza simplului fapt de a fi stat la băut 10, respectiv 18 ani la crâșma de lângă sediul vreunei instanțe.

Apoi, trebe de bătut obrazul la slugile din redacția scorMonitorului cară iară și-au confirmat vocația nativă de slugi ale systemului de forță rrumânesc.
Ultimul pasaj din articol ați fi putut să vă abțineți să-l menționați, întrucât PÂNĂ LA SOLUȚIONAREA UNUI DOSAR, subiecții activi ai acestuia sunt beneficiarii PREZUMȚIEI DE NEVINOVĂȚIE.
Aimintrea astă teză principială este derivată din dreptul fundamental, uman, european și constituțional, amănunt care, se pare, că scapă din vederea scorMonitorilor, atuncea când dau o mânuță de ajutor și, cu elan proletar, contribuie la întunericirea „specifică” Miliției.

Afirmația prin care Xena MAI ESTE CERCETATĂ ÎNTR-UN DOSAR nu are altă menire decât aceea de a se căca peste statutul ei incontestabil de „persoană fără antecedente penale” și de a induce, cel puțin în ochii opiniei publice, a unei premise eronate, dorită cu ardoare de Miliție: creionarea unui temperament predispus la violență.
TAZ știe cum e cu întunericirea așta, a simțit-o pe propria epidermă. Motiv pentru care, pentru ultimul pasaj din articol, stimați scorMonitori SĂ VĂ FIE RUȘINE!
SĂ VĂ FIE RUȘINE!
SĂ VĂ FIE RUȘINE DE 3 ORI!
Justiția, în ansamblul aprecierii probelor, a creării premiselor și a indicilor temeinici SE FACE NUMAI ÎN SALA DE JUDECATĂ, nicidecum în abjecta și ordinara voastră fițuică de argați preasupuși systemului național de forță.
RUȘINE SĂ VĂ FIE, DERBEDEILOR!
5.   Hai, uăi monitorilor,... trimis de
(29 iul 2015, 18:19:44
... să ne întrecem la lungimea grafitului karandașului persuasiv.
Ingăta:
Voi ați zâs, cum v-o poruncit Miliția, că fata mai are nuș ce angarale pe cap, deși NU ARE ANTECEDENTE PENALE.

Amu Io* am scormonit o țâră prin plasa netului și zâc așa:
Prăpădita DE MARIA-ARABELA este crescută la un centru de plasament.
Dacă mai pui și amănuntul că la ședința din 28 iulie în care s-a admis arestarea preventivă, AMĂRÂTA a fost asistată de avocat desemnat din oficiu, se cam duce draaqului „întunericirea” ce v-o poruncit Miliția s-o faceți!

NEOBRĂZAȚILOR!
Dacă nu-i beizadeaua vreunei lifte ale oligarhiei neo-socialiste, gata, îi numa bună de zugrăvit cu bidineaua înmuiată în rahat și apoi de azvârlit în ocnă!
PORCILOR!
Când mergeți diseară acasă, la cină să vă uitați în ochii copiilor voștri și să vă rezumați ziua cu satisfacție, asigurându-vă pe voi înșivă că ați desfășurat activitatea unei zile în deplină conformitate cu valorice etice și umane.
Apoi mângâiați-vă pe creștet copii râgâind de sațietate!

#maminevatangry
5.1  RE: Hai, uăi monitorilor,... trimis de
(29 iul 2015, 18:25:05
PÚÓRCÍLÓR!

angryangryangryangryangry
6.   Trebunalul cremenal trimis de
(29 iul 2015, 20:34:43
Sau fericirea mea, la naiba!

Amu ceva vreme, când cronometram parcursul căii de atac al unui eventual dosar, eventual soluționat pe fond în defavoarea mea, calculam că Tribunalul Suceava este instanța superioară Judecăcătoriei.
Și mă liniștește un amic zicându-mi:
„Lasă, buey, că la Tribunal e o echipă de judecători tineri, bine pregătiți profesional, care aplică Legea echitabil și nepărtinitor!”

Da, da! Ingăta mai sus.
Marmota învelea ciosculată în hârtie creponată aurită, ornată cu reni șturlubatici aflați sub influența cornurilor de mied îngurgitate, răstimp în care ursul lăptar făcea skateboarding utilizând propriul kur pe post de skateboard.

Fincă…
Mă uitai, pe portal, la temeiul legal funcție de care i-a pus clanțele pe mână la fata asta.
Pe lângă multe alte menționări legale, se precizează clar – art. 223 alin 92) din C.p.p.
Hopaaa!
Adicătelea nici măcar nu se cadrează la alineatul (1) ca bază legală a dispunerii măsurii arestării preventive (a fugit sau s-a ascuns, încearcă să influențeze, exercită presiuni sau a săvârșit sau se pregătește să săvârșească altă nelegiuire).

Fii antenă că pe amărâta asta a legat-o cu alineatul (2) de la 223:
6.1  RE: Trebunalul cremenal trimis de
(29 iul 2015, 20:35:32
„Măsura arestării preventive a inculpatului poate fi luată şi dacă din probe rezultă suspiciunea rezonabilă că acesta a săvârşit o infracţiune intenţionată contra vieţii, o infracţiune prin care s-a cauzat vătămarea corporală sau moartea unei persoane, o infracţiune contra securităţii naţionale prevăzută de Codul penal şi alte legi speciale, o infracţiune de trafic de stupefiante, trafic de arme, trafic de persoane, acte de terorism, spălare a banilor, falsificare de monede ori alte valori, şantaj, viol, lipsire de libertate, evaziune fiscală, ultraj, ultraj judiciar, o infracţiune de corupţie, o infracţiune săvârşită prin mijloace de comunicare electronică sau o altă infracţiune pentru care legea prevede pedeapsa închisorii de 5 ani ori mai mare şi, pe baza evaluării gravităţii faptei, a modului şi a circumstanţelor de comitere a acesteia, a anturajului şi a mediului din care acesta provine, a antecedentelor penale şi a altor împrejurări privitoare la persoana acestuia, se constată că privarea sa de libertate este necesară pentru înlăturarea unei stări de pericol pentru ordinea publică.”

Aisămăchișînfrez�
Intenție – NU
s-a cauzat vătămare corporală, ce-i drept, dar acuzația este formulată sub aspectul tentativei de omor.
Persoana n-a murit,

Nu mai rămâne decât cvasilarghețea interpretaivă a porcăriilor celea din finalul alineatului, modul de comitere, nejustificând cazul de arestare, circumstanțele de comitere nici atât, antecedente penale – ioc, înseamnă că amărâta a fost legată DOAR ÎN BAZA MEDIULUI DE UNDE PROVINE sau A ANTURAJULUI ACESTEIA.
6.2  RE: Trebunalul cremenal trimis de
(29 iul 2015, 20:37:33
Deci amărâta asta a fost azvârlită în ocnă doar pentru că nu-i beizadeaua (de exemplu a lu’ Premaru), nu are jdemii de afaceri profitabile în portofoliu de beizadea de liftă administrativă, nu-și plimbă kurvele cu merțanul Primăriei și nici nu are anturajul alcătuit din directori, primari, politruci, milițieni, procurori sau judecători.
Doar pentru simplu fapt că profine dintr-un centru de plasament și umblă cu rochia ruptă-n kur și în șlapi, au fost suficiente motive pentru a se considera că rămânerea ei în libertate constituie un pericol pentru ordinea publică.

Eeeeeei drăcia dracului!
Fetili cucuietili de la săcția penală a tribunalului!
Ia vezi că ne supărăm tare și punem grafitul plaivazului pe epiderma fețișoarei voastre simandicoită, boită, botoxată și liposucționată.
Păi se poate să bagi amărâta la gherlă doar pentru că nu-i fata unui colonel de miliție de securitate, a unui magsitrat sau a unui politruc kamunist.
#dăonpiszdamă _ siidetreabă

Crecăiro stuldebombar datCSMulșiMJcum ailuridespretre bunalulcremenal
7.   Mda trimis de
(29 iul 2015, 20:57:13
Link sent to just , mpublic și 1909.
#vădreequluidenemernici

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei