Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 iul 2015 - Anul XX, nr. 172 (5984)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Proiect

Şcoala de vară „English is Fun-Tastic!”, la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În săptămâna 13-17 iulie, la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava a avut loc Şcoala de vară „English is Fun-Tastic!”. La activităţile din cadrul proiectului au participat 20 de elevi de la instituţia de învăţământ gazdă, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară, şi de la Colegiul Tehnic „Petru Muşat” Suceava. Potrivit organizatorilor, prof. Monica Lepcaliuc, Geanina Țăruş şi Alina Creţu, ideea acestei iniţiative a pornit de la înţelegerea unui adevăr de necombătut, „pentru unii dintre elevii noştri, vacanţa de vară înseamnă pierdut vremea cu prietenii, dormit până după ora 12.00 sau stat afară până la miezul nopţii. Pentru alţii, vacanţă de vară înseamnă  muncă la câmp sau în restaurante şi terase. Ca profesori, cunoaştem foarte bine această realitate care se repetă vară de vară”. Prin acest proiect s-a dorit să li se ofere elevilor o alternativă utilă şi plăcută în acelaşi timp de petrecere a unei săptămâni din vacanţa de vară. Această ofertă a venit la pachet cu activităţi de învăţare non-formală (indoor şi outdoor) având acelaşi liant:  limba engleză. Cu alte cuvinte, elevii au fost beneficiarii a cinci zile de activităţi variate, selectate în baza unei profunde cunoaşteri a nevoilor de afirmare a propriei personalităţi, ţinând cont în egală măsură de necesităţile lor de formare de competenţe de comunicare într-o limbă străină.

 

Căutători de comori

Activităţile în cadrul proiectului au început luni, 13 iulie, la ora 10.00, cu jocuri de cunoaştere: The Name Game, Drawing Faces („Jocul numelui”, „Să desenăm feţe!”), astfel încât toţi participanţii, elevi şi profesori deopotrivă, să reuşească să spargă bariera inerentă oricărui început. Ziua a continuat cu o activitate culturală care a îndeplinit toate condiţiile să devină imnul întregii săptămâni. Ziua a doua a fost cea în care participanţii s-au transformat în căutători de comori. Împărţiţi în echipe, elevii au avut de îndeplinit o serie de misiuni, fiecare aducătoare de puncte cu condiţia ca sarcinile să fie duse la îndeplinire potrivit regulamentului şi dovedite prin fotografii şi clipuri video, Treasure Hunt Day („Ziua vânătorii de comori). Ziua de miercuri a fost dedicată îmbunătăţirii culturii generale, cu accent pe spaţiul anglofon. Elevii au fost implicaţi într-un concurs "Cine ştie câştigă" ce a vizat aspecte sociale, culturale, geografice şi istorice din ţările vorbitoare de limba engleză.

 

Concurs de gătit şi excursie

Cu siguranţă cea mai aşteptată zi a fost cea de joi, când a avut loc concursul de gătit. Din pachetul informativ pe care l-au primit la începutul programului, elevii au aflat că vor trebui să gătească un fel de mâncare acasă, urmând să prezinte reţeta în faţa colegilor în limba engleză, să ofere mici porţii spre degustare, să facă dovadă că bucătarii au fost chiar ei prin prezentarea de fotografii şi clipuri şi să răspundă la orice întrebare adresată de colegi cu privire la modul de pregătire a preparatului. Poate părea o sarcină dificilă, însă toţi participanţii au dovedit nu numai calităţi de buni comunicatori în limba engleză, ci şi nebănuite competenţe de bucătari. Participanţii cu cele mai multe calităţi au primit şi mult râvnitele şorţuri. Fiecare participant a apreciat prin vot prezentarea, gustul şi aspectul preparatelor din concurs. Activităţile din cadrul şcolii de vară au fost încununate cu excursia din ziua de vineri, 17 iulie, pe traseul Suceava – Palma – Rarău - Vatra Dornei - Suceava. Participanţii au hrănit caii de la Suceviţa şi celebrele veveriţe „Mariane” din parcul din Vatra Dornei, au cântat imnul şcolii de vară (Friday I'm in love, the Cure) şi au primit diplome de la organizatori.

 

Diplome pentru participanţi

Profesoara Alina Creţu a spus că elevii au nevoie de stimulii necesari şi de un cadru propice pentru dezvoltarea gândirii creative şi potenţarea imaginaţiei. „Le-am oferit această oportunitate prin care ne-am dorit să promovăm dialogul şi comunicarea între elevii celor două licee, în egală măsură oferindu-le ocazia să-şi cultive spiritul de colaborare şi să-şi dezvolte abilităţile de exprimare în engleză”, a declarat prof. Alina Creţu. Efortul, creativitatea, imaginaţia, spontaneitatea, deşi rezistente la orice formă de încadrare într-un clişeu de orice fel, s-au regăsit în diplomele pe care le-au primit elevii la finalul proiectului.

 

Proiect pilot

Aflat în faza de pilot, proiectul şcolii de vară s-a adresat în acest an doar elevilor de la Colegiul Tehnic "Petru Muşat" şi Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava. Potrivit organizatorilor, se doreşte ca în vara următoare, acesta să se extindă la şcolile din judeţul Suceava cu care cele două instituţii de învăţământ se află în parteneriat: Colegiul Naţional „Spiru Haret”, Liceul cu Program Sportiv, Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu”, Colegiul Naţional „Dragoş Vodă” şi Liceul Tehnologic Nr. 1 Câmpulung Moldovenesc). Profesorii care au ales să petreacă o săptămână alături de elevii lor într-un cadru care poate fi descris printr-un singur cuvânt, “Fun-Tastic”, au fost Monica Lepcaliuc, Geanina Țăruş, Alina Creţu, în calitate de organizatori şi coordonatori ai proiectului, şi Crăiţa Buda-Niga şi Violeta Iacentiuc, în calitate de voluntari.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şcoala de vară „English is Fun-Tastic!”, la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava.
 Vizualizări articol: 1910 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Şcoala de vară „English is Fun-Tastic!”, la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sarmale fierte-n bostan, în gura sobei Nu că-s moldoveancă ("pe trei sferturi", ca să nu fac nedreptate "sfertului" meu de rucăreancă - bunicii dinspre tată, adică), dar zic aşa: bucate mai gustoase ca-n Moldova smântânii şi-a plăcintelor n-ai să găseşti... Citeşte