Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 iul 2015 - Anul XX, nr. 172 (5984)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie importantă

Investiţii de peste patru milioane de euro pentru dotarea ACET cu utilaje moderne

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Operatorul regional de servicii de apă şi canalizare, ACET, a primit „undă verde” pentru a accesa fonduri europene de peste cinci milioane de euro, pentru un proiect cu două componente principale – achiziţia de echipamente moderne pentru dotarea societăţii şi reabilitarea reţelei de alimentare cu apă de pe strada Traian Vuia, din municipiul Suceava.

Pentru că la şedinţa de Consiliu Local de săptămâna trecută realizarea acestui proiect şi asigurarea cofinanţării de 1,8% din valoarea totală, din bugetul Primăriei Suceava, nu au putut fi adoptate, din cauza numărului insuficient de consilieri locali prezenţi la şedinţă, după ce reprezentanţii PSD au părăsit sala, în semn de protest, luni dimineaţă a fost convocată o şedinţă de îndată.

Şi acum, proiectul a fost la un pas de a fi respins, ceea ce echivala cu pierderea unei finanţări de peste cinci milioane de euro, din cauza numărului insuficient de consilieri, fiind necesare 16 voturi pentru a fi adoptat. Tocmai de aceea, la solicitarea preşedintelui de şedinţă, Lucian Harşovschi, luarea unei decizii a fost amânată cu un sfert de oră, timp în care se spera ca la şedinţă să mai ajungă şi alţi consilieri, cu care să se întrunească numărul minim de voturi necesare.

Chiar şi după începerea şedinţei, cum în sală nu erau decât 15 din cei 16 consilieri necesari, s-a tras de timp, prin luări de cuvânt, până când în sală şi-a făcut apariţia Costel Tătăranu.

Votul a durat apoi extrem de puţin, în unanimitate fiind adoptat proiectul de hotărâre prin care se dă startul lucrărilor de reabilitare a reţelelor subterane de pe strada Traian Vuia, după care, în toamnă, urmează să fie făcute lucrări de turnare a covorului asfaltic, în cadrul altui proiect cu finanţare europeană, „tras pe dreapta” temporar.

 

Restricţii de trafic rutier şi pietonal pe strada Traian Vuia

Valoarea lucrărilor de reabilitare a conductelor de apă de pe strada Traian Vuia este de 4,8 milioane de lei, fiind prevăzută înlocuirea magistralei de transport a apei potabile pe o lungime de 1.405 metri, cu conducte cu diametrul de 450 mm, precum şi a reţelei de distribuţie pe o lungime de 1.561 m, cu conducte de polietilenă de înaltă densitate, cu diametre cuprinse între 110 şi 225 mm.

Odată cu reabilitarea reţelei de alimentare cu apă se vor reface şi branşamentele la toţi consumatorii din acea zonă racordaţi la reţeaua ACET.

Înlocuirea conductelor de pe strada Traian Vuia va afecta şi traficul rutier din acea zonă, dar şi pe cel pietonal, fiind necesare săpături pe ambele laterale ale acestei importante artere de circulaţie, atât pe carosabil, trotuar cât şi pe spaţiile verzi.

Lucrările din acest proiect se doresc a fi finalizate cel târziu în septembrie, astfel încât Victor Construct să poată demara lucrările de modernizare a străzii Traian Vuia, pe toată lungimea ei, lucrare care trebuie terminată cel târziu la venirea iernii.

 

Echipamente de peste patru milioane de euro vor intra în dotarea ACET

O componentă foarte importantă a acestui proiect, adoptat ieri atât în Consiliul Local Suceava, cât şi în cadrul Asociaţiei Judeţene pentru Apă şi Canalizare (AJAC) Suceava, este cel procurare de echipamente pentru dotarea operatorului regional de apă şi canalizare, ACET.

Valoarea totală a acestora este de peste patru milioane de euro, printre achiziţiile care urmează a fi făcute numărându-se opt unităţi mobile de curăţare a canalizării, două unităţi mobile pentru inspecţie video a conductelor, o unitate mobilă de detecţie a pierderilor, autolaboratoare pentru inspectarea video a detecţiei pierderilor, zece utilaje pentru manipularea nămolului din staţia de epurare, aparatură de laborator pentru analize fizico-chimice a apei potabile, precum şi un echipament de citire la distanţă a contorilor de apă.

Proiectul în valoare totală de 25,464 milioane de lei este finanţat din economiile făcute la proiectul anterior finanţat din Fondul de Coeziune prin POS Mediu 2007 – 2013, banii putând fi accesaţi doar anul acesta.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Investiţii de peste patru milioane de euro pentru dotarea ACET cu utilaje moderne.
 Vizualizări articol: 1444 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Investiţii de peste patru milioane de euro pentru dotarea ACET cu utilaje moderne0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sarmale fierte-n bostan, în gura sobei Nu că-s moldoveancă ("pe trei sferturi", ca să nu fac nedreptate "sfertului" meu de rucăreancă - bunicii dinspre tată, adică), dar zic aşa: bucate mai gustoase ca-n Moldova smântânii şi-a plăcintelor n-ai să găseşti... Citeşte