Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 iul 2015 - Anul XX, nr. 172 (5984)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Stagiare

Două tinere din judeţ au fost selectate pentru un stagiu de practică în Guvernul României

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevencele Tatiana Şoldănescu şi Cezara Ioana Rusu vor lucra, timp de două luni, în Guvernul României, alături de funcţionarii din administraţia publică centrală.

Tinerele se numără printre cei 300 de studenţi care au fost riguros selectaţi să participe la stagiul de practică iniţiat de Guvernul României, în prima etapă 3.500 de tineri din ţară înscriindu-se pentru a face parte din program.

Cei acceptaţi vor avea posibilitatea să activeze în administraţia centrală, să aplice cunoştinţele dobândite în cursul studiilor din liceu şi facultate, având posibilitatea de a contribui cu idei şi propuneri.

Cezara Ioana Rusu va activa în cadrul Ministerul Economiei, Comerţului şi Turismului, Departamentul de comerţ extern şi relaţii economice internaţionale.

Cezara este absolventă a Colegiului Naţional „Petru Rareş” Suceava, iar în prezent studiază la King's College London, specializarea Studii Europene. Este în anul IV de studiu, în anul III studiind la „Sciences Po” din Paris.

Tatiana Şoldănescu a absolvit tot Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava, iar în prezent este studentă în anul II în cadrul Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti.

Tinerele stagiare au trecut prin trei probe de concurs: evaluarea dosarelor, testul grilă de aptitudini şi proba de interviu, selecţia candidaturilor fiind realizată de o comisie mixtă alcătuită din reprezentanţi ai Guvernului şi absolvenţi ai programului din anii anteriori.

În cele două luni de stagiu, cele două tinere vor avea acelaşi program de lucru ca angajaţii instituţiei în care vor fi repartizaţi, cu amendamentul programului scurt (ora 14.00) în zilele de vineri.

Ediţia din acest an este prima din istoria programului în care stagiarii vor fi remuneraţi. Suma pe care aceştia o vor primi este de 450 lei la finalul fiecăreia dintre cele două luni.

Pe durata celor două luni de desfăşurare a programului, cei 300 de tineri vor participa la activităţile desfăşurate în cadrul Cancelariei primului-ministru şi Secretariatului General al Guvernului, în ministerele şi departamentele conduse de miniştri şi miniştri delegaţi, precum şi în instituţiile publice din subordinea acestora.

Potrivit iniţiatorilor, programul de la Palatul Victoria urmăreşte dobândirea de experienţă şi cunoştinţe practice de către tineri, precum şi facilitarea înţelegerii de către aceştia a procesului de guvernare şi cultivarea spiritului civic al tinerilor cu potenţial pentru motivarea acestora în a se desăvârşi profesional în România.

De cealaltă parte, beneficiul administraţiei ca urmare a organizării acestui program derivă din inovaţia şi energia tinerilor, elemente ce au potenţialul de a îmbunătăţi eficienţa activităţii administraţiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Două tinere din judeţ au fost selectate pentru un stagiu de practică în Guvernul României.
 Vizualizări articol: 4095 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 8 voturi
Două tinere din judeţ au fost selectate pentru un stagiu de practică în Guvernul României4.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Informatii incomplete trimis de
(28 iul 2015, 12:10:10
draga reporterita ,

daca te informai corect , mai vedeai ca la Intership guvern mai este un

student - Damian Serban, fost elev al Colegiului Nicu Gane Falticeni , student la

ASE Bucuresti - Resurse Umane . Lucreaza la Direcția Servicii Online și Design al

Guvernului Romaniei si lucreaza chiar la Guvernul Romaniei.

intrebare : nu l-ai mentionat deoarece nu te-ai informat corect sau nu l-ai

mentionat pentru ca studiaza in Romania ?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sarmale fierte-n bostan, în gura sobei Nu că-s moldoveancă ("pe trei sferturi", ca să nu fac nedreptate "sfertului" meu de rucăreancă - bunicii dinspre tată, adică), dar zic aşa: bucate mai gustoase ca-n Moldova smântânii şi-a plăcintelor n-ai să găseşti... Citeşte