Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 iul 2015 - Anul XX, nr. 172 (5984)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

A doua încercare

Cei trei candidaţi pentru şefia învăţământului sucevean susţin joi concursul pentru post

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cei trei candidaţi pentru fotoliul de conducere al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava, profesorii Anca Andrei, Gheorghe Lazăr şi Virginel Iordache, vor susţine joi probele de concurs pentru funcţia de inspector şcolar general.

Examenul va avea loc la sediul Ministerului Educaţiei Naţionale, liderii de sindicat suceveni urmând să aibă calitatea de observatori ai concursului.

Testarea va cuprinde trei probe: evaluarea CV-ului, susţinerea unui test grilă (timp maxim 30 de minute, utilizând calculatorul) şi interviu în faţa comisiei.

Ministerul Educaţiei organizează, pentru a doua oară în acest an, concursul pentru funcţiile de inspector şcolar general, după ce la prima sesiune de testări candidaţii înscrişi au absentat masiv.

După finalizarea examenului va fi rândul candidaţilor pentru postul de inspector adjunct, care nu au promovat prima sesiune a concursul, să-şi încerce încă o dată norocul.

 

Cine sunt cei trei candidaţi

Profesorii suceveni Anca Andrei, Gheorghe Lazăr şi Virginel Iordache sunt candidaţii pentru funcţia de inspector şcolar general al IŞJ Suceava. Ultimii doi s-au înscris şi la primul concurs organizat de Ministerul Educaţiei, concurs în urma căruia Lazăr a rămas şef peste învăţământul sucevean chiar dacă a absentat de la toate probele.

Celălalt candidat, prof. Virginel Iordache, directorul Colegiului Naţional de Informatică „Spiru Haret” Suceava, a picat proba interviului, fapt ce i-a permis lui Lazăr să-şi continue mandatul în fruntea instituţiei, până la organizarea unui nou concurs.

Dr. Anca Andrei este profesor de matematică la Colegiul Naţional „Spiru Haret”.

 

În ce constă concursul pentru şefia IŞJ

Prima probă – cea de evaluare a CV-ului – urmăreşte studiile candidatului, participarea la stagii de formare şi perfecţionare în management educaţional în ţară sau în străinătate, experienţa (şef catedră, profesor metodist, profesor formator, director/director adjunct, funcţii de conducere etc.), lucrări de management educaţional sau de specialitate publicate cu ISBN/ISSN, cunoaşterea unor limbi străine de circulaţie internaţională, cunoştinţe de operare pe calculator etc.

De cealaltă parte, testul grilă reprezintă rezolvarea a zece itemi de management educaţional şi administrativ, dintre care doi itemi vor fi formulaţi într-o limbă străină aleasă de candidat. Acest test se rezolvă pe calculator şi se trimite pe e-mail la comisia de concurs.

În cadrul interviului susţinut în faţa unei comisii a Ministerului Educaţiei se urmăresc aspecte financiar-juridice (cunoaşterea legislaţiei), aspecte organizatorice (proiectare, monitorizare, evaluare), competenţe personale, viziunea asupra ofertei manageriale etc.

Punctajul maxim pentru fiecare probă de concurs este de 50 de puncte. Punctajul minim de promovare a fiecărei probe de concurs este de 35 de puncte.

După promovarea concursului, inspectorul şcolar general încheie cu Ministerul Educaţiei un contract de management pe o perioadă determinată de patru ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cei trei candidaţi pentru şefia învăţământului sucevean susţin joi concursul pentru post.
 Vizualizări articol: 1773 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.5 din 2 voturi
Cei trei candidaţi pentru şefia învăţământului sucevean susţin joi concursul pentru post1.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sarmale fierte-n bostan, în gura sobei Nu că-s moldoveancă ("pe trei sferturi", ca să nu fac nedreptate "sfertului" meu de rucăreancă - bunicii dinspre tată, adică), dar zic aşa: bucate mai gustoase ca-n Moldova smântânii şi-a plăcintelor n-ai să găseşti... Citeşte